Türk İran

İran'a torqued hakkında her şeyi bilmek istiyorum.وهرآنچه مورد نیازشماست


İlginçtir ki, bir Türk bilim adamının katkıları medeniyet

İlginçtir ki, bir Türk bilim adamının katkıları medeniyet

 

İran coğrafi alanın adı farklı ırk ve o bölgede yaşayan etnik grupların adı değil bilmeniz gerekir. Anadolu'da olduğu gibi ... bile Türk unsurları sordu gibi Azeri, Türkmen, halaçlar, Kashkais ve Khorasanians olarak ulusların egemenliği hakim unsurlardan bazıları  Errol Qelich uzmanları tasavvuf ve Türkiye'de özellikle gelenek. kitap ve birçok makale yayınladı ve çok sayıda konferanslara katıldı. Kitaplar "Kaynak Yolculuk" ve "tasavvuf ve kutsal adam" Farsça içine kalem sahibi tarafından Qelich yayınların ve İran'da yayınladı. O İran ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine onunla İstanbul'da yayınlanan "derin tarih" olarak ima gelişiminde mistisizm rolünü vurguladı röportajda dergi söyledi. Dünya kritik faaliyetleri ele dini Akhtlafbrangyz bir yakınsama doğru hareket bir defada tasavvuf ustası. düşmek hatırlamak için kullanılan İran?

 

ve Müslüman dünyanın ve menşe Anadolu kültürüne yakın insanlar tat ve estetik, iklim İran. Ama İran modeli iyi tanımlanmış olmalıdır. Bu gün, İran nedense, olumsuz şeyler akla geliyor söylenir. İlk olarak, biz İran coğrafi alan, farklı bir ırk ve o bölgede yaşayan etnik grupların adı değil bilmek gerekir. Anadolu'da olduğu gibi ... bile Türk unsurları sordu gibi Azeri, Türkmen, halaçlar, Kashkais ve Khorasanians olarak ulusların egemenliği hakim unsurlardan bazıları. Sadece sık sık bölgeye göç ederek Kuzey Doğu gelen ve yerleşen Farsça ve alt etnik unsuru gibi. Kuzey Doğu bölgeye Türk unsurlar. Genellikle · hast değil İran Fars anavatanı olarak bilinen anlamına gelir. Fars de aslen güney Afganistan ve kuzey Hindistan'dan gelen halkların göç, bu alana gelip dedi. İran üzerinden Türkiye İslam aşina, iyi misin?

 

Bu doğru. Farsça Horasan ve Mezopotamya'da kitleler tarafından terk nedeniyle İslam yapılmıştır unsurları konuştu. Başka bir deyişle Türkler kredi geçmişi kabul etmek, İslam doğrudan Arapları değil, aynı zamanda İran elemanlarının şirkette İslam ile tanıdık olmamıştır. Bugün dil ve lehçelerde de Türk dini kelime Arapça yerine Farsça olduğunu. Bu kısmen Arapça hala Farsça Türkler arasında konuşulan o İranlılar arasında yaygın bir dini ifadesidir. Örneğin, kelime " 'Abe ettik" İran olduğunu. Ama İranlılar bugün Arapça kelime kullanmak için kelime "abdest" ortak. Türk kelimesi yaparken ellerinizin aldatmasın edilmiştir yıkama anlamına gelen " 'Abe ettik".Bu nedenle, İran Müslüman ve Müslüman milletler Anatoly bağlantıları arasında dini boşluklar önce hoş olmuştur. Başka bir nokta coğrafya yanı sıra Anadolu Türkleri Avtan biriydi sanki son 500 yılda, Selçuklu ve Safevi ve Kaçar hanedanları olarak Türk hükümetleri, İran oldu olmasıdır. Türkler Orta Asya'dan gelen değildi Batı'ya doğru ilerleme yolunda Anadolu'ya gelen, örneğin, uçakla ve hızlı bir şekilde geliyor. Onlar coğrafya uzun ömürlü. Hatta Osmanlı Türkleri ve çocuklar (Osman oğulları) kök Orta Asya'da bulunan fikrine ciddi bir eleştiridir. Bir görüşe, Türkmenistan sınırındaki kuzeydoğu İran'da kabilesinin, "Kai" köy "Qavvz birimi" ortaya çıkmasına göre. Geçenlerde bölgeye bir gezi oldu. Doğanın güzelliği olağanüstüdür. Türkiye'de Doğu Karadeniz gibi. Anadolu önemlidir - İran'ın Pers arasındaki ilişki dönem doğrudur?

 

Türklerden önce tarihin eski dönemlerinde İran ve Anadolu arasındaki ilişki, Anadolu'ya döndü. Örneğin, döneminde Anadolu'nun kuralı büyük devletlerin bir havlıyor tanık oldu. Selçuklu ve Osmanlı unsurları bu coğrafyaya genellikle Helenistik (Yunan) yaşamış önce tüm arkeolojik bulgular onları taklit ait sonra, sahip olduğu söylenir çünkü ne zaman bu dönemde Türkiye'nin arkeolojik çalışmalar genellikle verilir. Ön Helenistik iken, Hititler Bizanslılar vardı bölgede, ben bilgelik bu bölge Helenistik tarihsel vatan varsayalım ne olduğunu bilmiyorum. kapak ve bu çemberin dışında olması görünmüyor. Aynı şekilde Anadolu'da Pers kural hatırlatan bir şey var mı?

 

Tabii ki. Bildiğimiz Bugün çok iyi olduğunu Çanakkale kalede kalan Zerdüşt Tapınağı, Darius ve Foça ve bölgesel dramatik Aslahyyh Gaziantep bulundu Pers ait diğer bazı eserlerin adını yazılmıştır kırsal "Ne Küçük'ün bot," antik yazıtlar. Anadolu'da 200 yıllık dönemin havlayan kuralı vardı. Yani Anadolu ve İran arasındaki ilişki, İslam öncesi kadar uzanır. Mülkiyet ve bireysel beklentileri siyaset tarihinde önemli bir yerdir. gurur Sünni Sufi bir merkezde Şah İsmail. O, ancak, Shykhvkhyt ve kombine Krallığı etrafında takipçileri var biriydi. ilave Mhdygvnh davranış, Khyalprdazanhay gibi iddia "Ben de Shykhm kral ve tüm ı çalışması gerekiyor" şöyle. Bu tür düşünceler Osmanlı padişahı en büyük rakibi gördüğü ile, onun propagandacılar Anadolu, Osmanlı sultanı kendi arama takip etmek, kendi ve aşağılayıcı muamele işe çalıştı yayar. Aynı Hys ve Osmanlı Bys at Batı'ya lojistik lider. İşte siyasi bir sorudur. Portekiz How ile Şah İsmail'in ilişkisi?

Portekizce güney su yollarını kontrol çünkü Şah İsmail Katolik Prtghalyhay ve iletişim yakından idi. Portekiz ve diğer Katolik ülkelerde siyasi destek ve bugün devam etmektedir kendinden benzeri senaryoların teşvik olabilir - Batı'ya karşı Osmanlıların tehdidi ortadan kaldırmak ve Doğu dikkatlerini dönüm ve böylece enerji dağıtmak için, Şah İsmail kullanılmaktadır.

Benim için Şah İsmail gizemli konu henüz bunu çözmek için yönetilen değil olmasıdır. kalem adı "İmam Hüseyin" altında Şiirler temalar mistik derindir besteledi ve zevkle onları okumak.

Bazı Şii âlimler temelde o kaçtı ve örneğin, Hindistan'a göç zulüm katılmak için değil. Şeyh (Mslhaldyn) Saadi "çok sahip 10 ürünler Bkhsbnd ve kötü klimatolojisi iki kralların üzerinde Darvish" diyor.. Ne zaman oniki imamlar Osman (AS) nasıl olmuş?

Türbesi Medine'de Peygamberimiz (sav) harcama açısından sizin hac ve Shjrhnamhash, aynı zamanda çok güzel bir kitap olan ayet ve hadisler bkz oniki imamlar çağrıldığında. Bu çalışma Smanyhast. Osmanlı bu isimler İranlı bilim adamları tarafından yazılmaz. Bugün ise, Sünni toplulukların oniki imamların ortak inanç bu konuda mutsuz bazı Vahabi Araplar değil çünkü. Osmanlılar maydanoz gibi dinlerin Sünni veya Şii takipçileri vardı ama onlar oniki imamlar inanmıyordu, "Hadi" navigasyon ve pilot, "Valiollah" ve "Alerasoul" saygı işareti olarak bunu biliyordu, isimleri Peygamber kutsal türbe yazılmış. Mekke ve Medine Osmanlı egemenliği altında iken, onlar da Necef ve Kerbela'da en büyük yatırım oldu. Sanki bir kenara düşünülmektedir daha kapsamlıdır Osmanlı kültürünün coğrafyası ve kültürü ile bağlantılı olarak siyasi gerginlikler. siyasetçiler kesildi, iki ülke arasında kültürel alışverişi dahil edildi ne zaman biz bile görüyoruz. birçok tarihi mezarlıklarda Anatoly taş İsfahan, Tebriz adlarını görmek ve Şiraz onlara oyulmuş. Fatih Sultan Tebriz bilim adamlarının yüzlerce ve sanatçılar kazandı. Yeterince ilginç, Türkçe olarak Şah İsmail İran şiirleri ve şiir fatihi. Ama kardeşler kültür siyasetinde rakip vardı. siyasette daha sonraki dönemlerde, örneğin, Nader bugün Osmanlı uleması olumlu yanıt proje onlar tek bir devlet olan iki kişi vardı. Beşinci proje demek istiyorsun dindir?

 

Evet, Osmanlı gönderilen bir mektupta Nadir Şah diyor ki: Beşinci din olarak "Sen Şii alimler ben monarşiyi rahatladım ediyorum itiraf. . Bir kral "Ama dinin Osmanlı alimlerinin zaman tarafından yönetilen bir ulus beşinci en büyük din olarak Caferi kabul edebilir ki, bu nedenle teklifin Nader reddedildi.

 

Şimdi bu noktaya geldiğimizi, sana bir öykü anlatayım. resmi ziyaret sırasında, Türk heyeti ünlü Paşa istekli oldu. Bu kitapta var "Araştırma ve başarı," tırnak. Bir masa etrafında oturan iki taraf Ragheb Paşa bu yüzden konuştu başlar (Ben her iki müzakereci da etnik sol vardı hatırlatmak): "Biz büyük Sufi İbn Arapça Mhyyaldyn kurulduğu onun Alshjrhalnmanyh içinde müjdesini verdiği hükümet temsilcileri Alyhay; burada sen kimsin? "diğer tarafı meşruiyet arayışı içinde konuşmayı yapabilirsiniz. Nader Ne düşünüyorsunuz onun Rbarh önerdi?

 

Şahsen, İran Şahı ayrıca araştırılmalıdır öner düşünüyorum. kültürel birbirine çok yakın insanlar arasında birleşik bir topluluk oluşturmak için iyi bir fırsat oldu. Sünniler ve Şiiler şimdi bu mistisizme çok şey yararlanmıştır değil sakal ve makas. Ne yazık ki, daha biz makas ve bu devlet desteği büyük bir keyifle bazı yabancı güçler almak devam et. Ama sana çok ilginç bir şey söyleyeyim. Türk Kurtuluş Savaşı sırasında ünlü bilim adamları Şii şehit, öğretmen büyük bir görünümü vardı. O zaman şöyle dedi: "Türkiye'de İslam, Müslüman Halifesi üzerinde (kâfirler) iterek ve ülkeyi işgal etmeye çalışıyorlar; İngilizlere karşı savunma her Müslüman için zorunludur." Ve böylece Bağdat'a doğru hareket yapabilirsiniz takipçilerini organize çalışıyor. İslam birliği fikrinin kristalleşme de burada görülebilir. İki akla gelen zaman İran, Şii ve Sünni konudur. Tasavvuf, dünyanın iki din yansıtmak nedir?

 

Sünni ve Şii Sufi kültürü güzel bir araya. Mistisizme, İmam Ali (as) ve Ehl-i Beyt'in üstünlüğü (AS) 'vurgulandı. Erken İslam Pzyrshand iyi üç sıra halifesi olan ilave mahkum arkadaşlarından içinde. İmam Hüseyin'in (as) şehitliği belirtilen ve asla uzak hakkını şehit olanların görülebilir ve olumlu bir görünüm Emevi hanedanına Tasavvuf takipçileri çoğunlukla. hoşgörülü ve hoşgörüsüz olan uzmanlar, farklı görünümler arasında Osmanlı kontrolünün erken ve orta dönemlerinde. O zaman Sünni tarafından Şiilere karşı Sünni ve Şiiler sabırla davranışlarını tolere. Bu, ne yazık ki her zaman iki küçük gruplardan herhangi lehine değildir. Bu acı verici. Ne yazık ki, Hindistan, Pakistan, Afganistan, Irak ve Yemen aksilikler gibi düşük kültür düzeyi toplumlarda, her iki dinin takipçileri arasında meydana geldi. Tasavvuf, Sünniler ve Şiiler bazı yönlerini birbirlerine daha yakın zaman içinde bir tarafı ülkeye ölçekler neden özellikleri Bağlama. Özellikle bir yandan ve diğer tarafta Semineri arasındaki on dokuzuncu yüzyılın Alevi ve Bektaşi Dernekleri de, biz standartları düşüyor görüyoruz. İstanbul'da cami o İş imam bakın bu dönemde daha önce rahatsız edici tepkiler ve ilginç neden Şeyh manastır baba Karyaghdy olduğunu. her iki tarafta farklı dönemlerde ağır atım geldi olarak Vagrayyhayy gibi. Ben de o riski hissediyorum. bir taş çevreleri ve yabancı güçlerle Bazıları iki kuş ve onlar Sünniler ve Şiiler arasındaki farklılıkları ilerletmek için çalışıyoruz. Ancak, bu kıyamet işaretleri de vardır Peygamber alıntı. "Sürece her sonbaharda karşı iki büyük İslam mezhepleri Saat gibi." Allah şükürler olsun diyor anlatı, derin endişe vericidir. dogmatik ve anti ham hasat, mistisizm bazı Sünniler ve Şiiler, mistisizm bazı arbede doğru doğrudan gider maalesef işaretlenmiş yol götürmek zorunda anlamına gelir Sünniler uzakta geçirdi. İran ve Türkiye ile İran'ın ilişkilere kültürel ve diplomat olarak sizin sorumluluğunuz, nasıl görüyorsun?

İran-Türkiye ilişkileri bugün çoğu siyasi ilişkiler içinde sıkışıp kalırlar ve bunu risklerin olacağını düşünüyorum. bilimsel faaliyetlerde ve ulusların kardeşliği ve kültürler akış vardır Bu bize kim daha sakin şeyler görmek denemek inanıyorum. Ayrıca savaşta bile çadır kalderan gitti aynı insanların kültürel tabaka, aynı zamanda şiir okumak için bir araya toplantı ve sitar oynuyorlardı.

Biz bakmak daha yüksek bir ufka sahip uluslararası arenada İran'a karşı çıkanlara, temelde, Türkiye'nin karşı olduğunu görüyoruz. Türkiye gibi, İran karşı çıkanların düşünce olmamalı. Hakkında dönem Humeyni Ne düşünüyorsunuz?

 

Ben onların görüş ve sorunları ile o Şiiler ve Sünniler arasındaki köprü rolünü oynamak mümkün olduğunu fetvaları Ayetullah Humeyni, düşünüyorum. Örneğin, o bir Sünni imamın arkasında hac ve dua diğer yerlerde, hatta izin veya ifade Vahhabiler inanıyordu ezan olarak "Ali Allah" gerekli değildir ve önemli fetvalar olduğunu. kitle imha ve masum kitleleri öldürmek için, bu caiz değildir ".Bu büyük mistik etkilenmiştir kim diye oldu. O 30 yıl öğretti kitapta ders verirken belki de Türkler bilmiyordum, ama biliyor musun? "Msbahalans" olarak bilinen ilahiyat Yaratılış Sözlüğü Osmanlı Sheikholeslam MPH Molla değerli kitap Motorlar; o da kitabı Kafi vardır. teoloji bile yüksek lisansa biz Yaratılış Sözlüğü Molla kitap Motorları farkında değildir.

 

Ne yazık ki biz doğru onu anlamadı Sünnilerin bu yönünü takdir ve fırsat kayboldu. Hatta İran üzgünüm varlığı ile, ben doğru onun karakteri olarak tanımaz. Ben onlar kesildi anlamıyorum bahanesi ile detaylı bir ders Kuran'da yaşarken. Hatta bazı radikal Şii alimleri zaten Sünni ve Sufi suçladığı ve yaptılar. Kum yayımlandı Şiirler ayrı düşmeye. Şiirlerinden biri diyor ki, "pub Gshayyd cami I / gece ve gündüz gitmek ve ben okuldan nefret ediyorum." Ölümünden sonra, İran'da değişim bir sürü var mı?

Bugün ise bu rakam ortak sloganlar ise:. İran'da ". İran fakat İran gibi değil" "İran için tüm İran ve İran'a göre", "başka bir milletin İran üstünlüğü" Tabii ki bu aydınlar Gösterim açık ve ücretsizdir. Ama İran Shhrstanhast bugün, yöneticiler ve akademisyenler sorunları çok çok basit bir anlaşma düşünce alanını sınırlandırmak için ana nedeni olduğunu düşünüyorum.

Sünniler, tabii ki, böyle bir durum ile dünyada karşı karşıya. Ne yazık ki, bu alimler büyük arzusu dünyanın bütün insanlar, böylece tüm konuların Şii ya da Vahabi çözülecek olmasıdır. Doğal olarak, bu tür eylemleri karşı tarafında reaksiyonlar oluşturabilir. Tüm bunların ardından, ne şekilde size yapılmalı düşünüyorsunuz?

Tabii ki, bunu yapmak için biz doğruyu ve mistik yüksek kademelere ulaşmış akademisyenleri gerekir. Görünüşe göre o da mistisizm sorumlu koymak gerekir. Birleşmiş Milletler ana sloganı unutma Şeyh Sadi o oluyor Müslüman mistik dile "Adem'in çocukları uzuvların birbirlerine bulunmaktadır."

dünyanın düşüncesi görmek ve birbirlerine camilerde intihar saldırıları yapanların düşünce düzeyinde yapılacak. Ne yazık ki, İslam dünyası diğerleri parmak kolayca fark edilir işaret alışmış. Biz daha sonra ilk her şeyi doğru inşa etmeliyiz. Bugün Mvlanahayy söyleyerek korkunç ihtiyacı vardır, "Biz gelecek sezon için / saman bağlamak için geldim."

دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:,

|
 
استانبول

ابوس تروریسم کاخ آکسارای و استانبول را در نوردید تا ترکیه بیش از هر زمان دیگری احساس ناامنی را تجربه کند. تروریست ها به جای آنکارا ، پایتخت، قلب اقتصاد و تجارت و توریسم ترکیه را هدف گرفته اند. حمله تروریستی در بخش اروپایی استانبول نشان داد که در پایتخت اقتصادی استانبول دیگر هیچ جای امنی وجود ندارد.

به گزارش اقتصادنیوز ، «سول چان»، گزارشگر نیویورک‌تایمز، در گزارشی می‌نویسد سال گذشته در حالی سپری شد که ترکیه یک کودتا، یک ترور و چند حمله تروریستی را از سر گذراند. اما حمله به این کلوب که در آن ترک‌ها و خارجی‌ها حضور داشتند که بسیاری از آنها خاورمیانه‌ای و از آسیای جنوبی هستند یک پیام در خود دارد: اینکه ممکن است ترکیه هدف بعدی جریان‌های افراطی داخلی یا خارجی باشد. او می‌نویسد براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، 25 نفر از این 39 کشته، خارجی بودند. کشته شده‌ها شهروندان بلژیک، کانادا، فرانسه، هند، عراق، فلسطین اشغالی، اردن، لبنان، لیبی، عربستان و تونس بودند. به گزارش بی‌بی‌سی، داعش در بیانیه‌ای مسوولیت حمله مرگبار به کلوب شبانه در استانبول را پذیرفت. در این بیانیه آمده است که یکی از «سربازان شجاع خلافت اسلامی» به یکی از مشهورترین کلوب‌های شبانه حمله کرده «که مسیحیان مرتد در آن جشن می‌گیرند.»

این حمله نشان می‌دهد داعش وارد فاز مسلحانه علیه ترکیه شده است. وقتی در سال 2003 نیروهای آمریکایی به تدریج عراق را اشغال کردند، دولت سوریه اجازه داد تا جریان‌های افراطی از کشورش وارد عراق شوند تا با نیروهای آمریکایی وارد نبرد شده و نگذارند آب خوش از گلوی آنها پایین رود. سوریه به گذرگاه عبور جریان افراط به عراق تبدیل شده بود. وقتی بحران در سوریه شروع شد همین جریان مسیر را بر عکس پیمود و از عراق وارد سوریه شدند. در اینجا ترکیه به گذرگاه امن نیروهای جریان افراط تبدیل شد. اردوغان تصور نمی‌کرد که ماری که در آستین پرورانده است او را بگزد. اکنون همان مار زهر خود را به سوی ترکیه نشانه رفته است. داعش تلاش دارد تا چهره ترکیه به‌عنوان کشوری «اروپایی» و استانبول به‌عنوان نماد «جهان‌شهری» ترک‌ها را زیر سوال ببرد. داعش معتقد است کلوب‌های شبانه که در آن مردمان کشورهای مختلف تجمع می‌کنند نماد استانبول است نه مساجدی که دور تا دور این شهر را فرا گرفته‌اند. آنها معتقدند ساکنان آک‌سارای با راه‌اندازی کلوب‌های شبانه به «شهر اسلام» خیانت می‌کنند.

«تیم آرانگو» نیز در گزارشی برای نیویورک‌تایمز می‌نویسد ترکیه اکنون محصور در دو بحران است: بحران ناشی از حملات تروریستی و بی‌ثباتی سیاسی. او می‌نویسد داعش- خواسته یا ناخواسته- اقتدارگرایی اردوغان را زیر سوال برده و ترکیه را در یک معمای تاریخی قرار داده است: اگرچه او توانسته مخالفان را سرکوب، نیروهای امنیتی را تصفیه و ثبات را به اقتصاد متشنج کشورش بازگرداند اما حملات تروریستی نیز در کنار آن ادامه دارد. «زینب عثمان»، که برادرش در این حملات زخمی شد، می‌گوید: «تروریسم اکنون همه جا هست و دولت هیچ کنترلی بر آن ندارد. باید کاری انجام شود. دیگر زندگی در استانبول جریان ندارد.» آرانگو به نقل از منتقدان می‌افزاید ترکیه با باز کردن مرزهایش به روی مبارزان خارجی که به سوی سوریه می‌رفتند آشکارا به ظهور «دولت اسلامی» کمک کرده است و آنها اکنون ترکیه را نشانه رفته‌اند. این گزارشگر می‌افزاید: این حمله تروریستی ممکن است بهانه لازم را به دست اردوغان بدهد تا بار دیگر با «دستی باز» سرکوب مخالفان را از سر گیرد و تجمیع قدرت در دستان خود را پس از کودتا سرعت بخشد. همچنین این حمله تروریستی ممکن است افول اقتصادی ترکیه را به همراه داشته باشد، زیرا این کشور طی یکی، دو سال اخیر در صنعت توریسم متحمل آسیب‌هایی شده و سرمایه‌گذاری خارجی کافی در آن صورت نگرفته است.

«اصلی آیدین تاسباس»، نویسنده برجسته ترک و همکار در شورای اروپایی روابط خارجی، می‌گوید: «هر کاری که دولت انجام می‌دهد نتوانسته کمکی به امن شدن ترکیه کند. سرکوب مخالفان داخلی بی‌ثباتی را بیشتر خواهد کرد و اگر بی‌ثباتی نباشد، قطبی‌سازی خطرناک وجود دارد.» آرانگو معتقد است که تهدید داعش و حامیانش علیه ترکیه روز به روز افزایش می‌یابد. دیری نخواهد پایید که داعش علیه این کشور اعلام جهاد کند. با این حال، داعش یکی از تهدیداتی است که ترکیه با آن مواجه است. پیش از بهار عربی ترکیه می‌کوشید با سیاست «تنش صفر با همسایگان» حوادث پیرامون خود را شکل دهد اما اکنون همه چیز تغییر کرده است. اکنون نیروهای بی‌ثبات‌ساز حوادث منطقه و ترکیه را شکل می‌دهند: تروریسم، بحران مهاجران و ظهور اقتدارگرایی. از سر گرفتن درگیری با کردها می‌تواند بحران جنگ را به قلب ترکیه بکشاند. حملات و ترورهای پشت سر هم (ترور سفیر روسیه و سپس حمله به کلوب شبانه) علاوه بر اینکه امنیت و ثبات داخلی ترکیه را هدف گرفته روابط این کشور با همسایگان را نیز در سیبل خود قرار داده است. اکنون این سوال مطرح شده که توانایی سیستم اطلاعاتی ترکیه برای حفظ امنیت کشور چقدر است؟ نکته‌ای که مغفول مانده این است که تروریست‌های وابسته به داعش یا سایر گروه‌ها با ریش یا چهره‌ای متمایز دست به حمله نمی‌زنند. آنها با بر تن کردن کت و شلوار و کراوات یا پوشیدن لباس بابانوئل خود را به هیبت انسان‌های معمولی درمی‌آورند و در این هیبت دست به عملیات تروریستی می‌زنند. ممکن است این روش شناسایی آنها را دشوار کند.

چهار شنبه 25 اسفند 1395برچسب:,

|
 
اقتصاد ترکیه

ه گزارش اقتصادنیوز ، اقتصاد ترکیه با تکیه بر بهبود محیط کسب‌و‌کار، اصلاح نرخ بهره و قیمت‌گذاری واقعی پول ملی توانست به یکی از اقتصادهای نوظهور تبدیل شود؛ اما اردوغان با جاه‌طلبی‌های سیاسی در سال‌های اخیر همه این موفقیت‌ها را بر باد داده است.

ناامنی پس از کودتا به‌دلیل تسویه حساب‌های سیاسی، اصرار بر تثبیت نرخ بهره و حفظ مصنوعی ارزش لیر از طریق تزریق پول به بازار موجب شده است که پول ملی ترکیه بدترین روزهای خود را سپری کند؛ به‌گونه‌ای‌که با وجود همه ترفندها در 3 ماه اخیر لیر حدود یک پنجم ارزش خود را در مقابل دلار از دست داده است.

این طبیعی است زمانی‌که اقتصاد یک کشور با مشکلی روبه‌رو می‌شود مقامات دولتی اصرار دارند تا همه مشکلات را به  انتظارات و سفته‌بازان ربط دهند. بنابراین راه‌حل آنها این است که انتظارات تعدیل شوند تا پس از آن تمام مشکلات اقتصادی کشور حل شوند. اما واقعیت امر چنین نیست. گرچه انتظارات و فعالیت سفته‌بازان در اقتصاد وجود دارد، اما این عوامل علت اوضاع نابسامان اقتصادی نیستند. سفته‌بازان با توجه به علائمی که در اقتصاد به‌وجود می‌آید برای کسب سود شروع به معامله‌ می‌کنند. بنابراین عوامل انتظاری معلول مشکلات اقتصادی هستند نه علت. حکایت این روزهای اقتصاد ترکیه نیز همین است. رجب طیب اردوغان در سخنرانی اخیر خود در کاخ ریاست‌جمهوری در آنکارا تمام مشکلات اقتصادی ترکیه را به افرادی که جیب‌هایشان پر از دلار است نسبت داد.

سال میلادی جدید چندان برای پول ملی ترکیه خوشایند نبود. از اولین روزهای سال 2017، لیر ترکیه شروع به کاهش ارزش شدید در مقابل ارزهای خارجی کرد، کاهش ارزشی که حتی اقدامات بانک مرکزی این کشور عاملی بازدارنده برای آن نبود. شش ماه قبل که پول ملی ترکیه در نرخ باثبات 3 لیر برای یک دلار معامله می‌شد، پیش‌بینی‌های اقتصادی حاکی از آن بود که این نرخ در سال 2017 به 85/ 3 می‌رسد، نرخی که بر اساس همان پیش‌بینی‌ها تا سال 2018 نیز در همین سطح باقی می‌ماند.

اکنون این پیش‌بینی‌ها به واقعیت پیوسته‌اند. در 10 روز اول سال میلادی جدید، نرخ مبادله لیر در مقابل دلار از این عدد پیش‌بینی شده نیز فراتر رفت و در 12 ژانویه 2017 با شکستن مرز روانی بازار به نرخ 9/ 3 رسید. این روزها مردم ترکیه شاهد کاهش لحظه‌به‌لحظه ارزش پول ملی‌شان هستند. آنها به انتظار نشسته‌اند تا ببینند آیا نرخ مبادله‌ای لیر در مقابل دلار آمریکا رکورد 4 لیر را خواهد شکست یا خیر. اتفاقی که می‌تواند منادی بحران مالی فاجعه‌بار برای اقتصاد ترکیه باشد.

حزب عدالت و توسعه ترکیه در سال 2002 با برنامه‌هایی که برای اصلاحات اقتصادی و ایجاد صلح در مناطق کردنشین ارائه کرد توانست در این سال قدرت را در دست بگیرد. نتیجه این شد که نرخ تورم از 68 درصد در سال 2001 طی 10 سال به 4/ 7 درصد رسید و بعد از آن نیز در سطح تک‌رقمی باقی ماند. همچنین در بازارهای مالی، بازدهی‌های فوق‌العاده نصیب سرمایه‌گذاران شد. بازدهی 700 درصدی در شاخص سهام این کشور طی 10 سال اول حکومت این حزب. حتی بحران مالی سال 2008 نیز نتوانست چندان اقتصاد این کشور را تحت تاثیر قرار دهد و تنها یک‌سال اثرات اقتصاد ترکیه را به عقب راند.

اما سال 2017 به‌گونه‌ای دیگر برای این کشور رقم خورد. به گزارش فایننشال‌تایمز، این کشور در حال حاضر بیش از هر زمانی دیگر – از سال 2002 که حزب عدالت و توسعه قدرت را در ترکیه در دست گرفت – به بحران ارزی تمام عیار نزدیک است. در سه ماه اخیر، لیر حدود یک‌پنجم از ارزش خود را در مقابل دلار آمریکا از دست داده است. این کاهش ارزش لیر بدترین عملکرد پول ملی کشورهایی با اقتصادهای نوظهور محسوب می‌شود، عملکردی حتی بدتر از بحران پزو مکزیک که ترامپ برای آنها به ارمغان آورد.

از طرفی سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی اعتماد خود را به ابعاد مختلف اقتصاد این کشور از دست داده‌اند. هر دو موسسه اعتبارسنجی «مودیز» و «استاندارد اند پورز» رتبه اعتباری ترکیه را در سال 2016، به «بی‌ارزش» کاهش دادند. همچنین موسسه اعتبارسنجی «فیچ» وضعیت سرمایه‌گذاری این کشور را بسیار «شکننده و ضعیف» پیش‌بینی کرد. در سال 2016، درگیری‌های سیاسی و حملات متعدد تروریستی در ترکیه، در صدر خبرگزاری‌های جهان قرار داشت. اما آنچه باعث نگرانی سرمایه‌گذاران شد، وضعیت اقتصادی این کشور بود. در سال 2008 وضعیت بدهی‌های خارجی بانک‌های ترکیه در وضعیت تعادلی قرار داشت (دارایی‌‌های خارجی این بانک‌ها ارزشی 50 میلیارد دلاری داشت که تقریبا تعهدات 60 میلیارد دلاری خارجی آنها را پوشش می‌داد). اما از این سال به بعد، تعهدات بانک‌های ترکیه‌ای با روند افزایشی روبه‌رو شد و به سطح 180 میلیارد دلار رسید، درحالی که دارایی‌های خارجی این بانک‌ها در همان سطح قبلی ثابت باقی ماند.

یکی دیگر از مشکلات اقتصادی این کشور افزایش روز‌افزون کسری حساب جاری آن است. اوضاع سیاسی این کشور نیز تعریف چندانی ندارد، شرایطی که باعث شده سیاست‌های اقتصادی به شدت از ترجیحات سیاست‌مداران رنج ببرند. پس از کودتایی که در سال گذشته در این کشور به وقوع پیوست، دولت این کشور به‌شدت قدرت گرفت و دموکراسی ترکیه‌ به کلی زیر سوال رفت. افرادی که به‌خاطر کودتای صورت گرفته دستگیر شدند تنها محدود به نظامیان این کشور نبودند بلکه تعداد زیادی از سیاست‌مداران، روزنامه‌نگاران، دانشگاهیان و کارکنان دولتی نیز در جمع بازداشت‌شدگان بودند. در حال حاضر اردوغان در تلاش است تا با تغییر قانون اساسی و دادن اختیارات بیشتر به ریاست‌جمهوری، قدرت بلامنازع این کشور شود. شاید تمرکز قدرت چیزی نیست که صاحبان کسب‌وکارهای اقتصادی تمایل به آن داشته باشند. واقعیتی که برای کسی که می‌خواهد قدرت اول کشور شود چندان خوشایند نیست. شاید به همین دلیل است که مقامات ترکیه‌ فعالان بازارهای ارز این کشور را به تروریست‌ تشبیه کرده‌اند.

ترجمه و تنظیم : نیما صبوری

 

چهار شنبه 25 اسفند 1395برچسب:,

|
 
turk iran

İran Qashqai veya Qashqai kabile farklı etnik kökenlerden Lor, Kürtler, Araplar ve Türkler ile kabileler daha sonra İran gibi birçok kabile birlikleri karışım kabile birliği biri, ama daha Qashqais radikal sol ve hemen hemen hepsi Türk Oğuz batı lehçesi olduğunu o Türk konuşmak bilinmektedir. Shyhmzhb Qashqais çoğunluğu oluşturuyor.    Il Fars eyaletinin ana merkezidir. Ama nedeniyle toprakların ve bölgelerin diğer illerde ikamet eden. Böyle Kohgīlūyeh & Boyerahmad, Chaharmahal ve Bakhtiari (risperidon, Buldaci, Borucen, organize Shhrkyan, Takanek), Huzistan (Heftgel, Castle Hill) ili olarak, Semirom, Şube, Dehaghan, şehrin Lenjan Frieden farklı bölgelerinde Isfahan (parçalar özellikle altın şehir etrafında şehrin orta kesiminde, Bystgan, Baba Şeyh Ali, Kermanşah ve Chmha), Kum, merkez, Buşehr (dashtestan ve düz) gösterdi. Farklı dönemlerde Qashqais giderek bu topraklara göç ve onun içinde yaşıyoruz. Türkçe konuşan kabilelerin İran'ın her tarafına yayıldı. Selçuklu döneminde İran'ın çeşitli bölgelerinde Türk boylarının kurulması, Timurlu ve Safevi ağır güncellenmiştir. Chaharmahal & Bahtiyari eyaletinde yarım milyon (est. 1986) ve şimdi tahmin edilmektedir 1.5 milyondan fazla insan yaşıyor Qashqaees nüfus. Adı etimoloji

Kökeni adı Qashqai Zyadast şüphe. Bu bağlamda ilk olarak en makul teori Wilhelm Barthold tarafından verilmiştir. Bu Bartld, "alnı ak At" ortaya çıktı anlam Qashqai Qshqa Türk kelimesini aradı. Farsnamh Nazareth ilk önerilmiştir Hassan Fsayy başka görüşü bulunmaktadır. "Kaçış" anlamına Fsayy adı Qachmaq Qashqai Türk sözcüğe göre ortaya çıktı. [1] kaynak

Qashqais genellikle inanıyoruz belirlenen garnizon ve Türkistan İran Timor Hlakvkhan Bölümü olarak atalarının. Büyük kabile göçler girerken onbirinci yüzyılda daha olasıdır. Mtfqand kuzeybatı İran içinde yer ederken, Körfezi giren tüm spekülasyonlar. Yakın zamana kadar Moghanloo tartışmalı ismi kuzey Erdebil Moghan alınmıştır olan Qashqais mevcut, arasında kabile adı. Ayrıca kabileler Aghkoyunlular, Şah, Bigdelli priz ve Kuzey Batı geçmişİran olasıdır. Bunun dışında Qashqais Erdebil sıklıkla kendi geçmişin arazisi olarak. Yakın ilişki içinde halaçlar ve Qashqais arasında var, görünüyor. Böyle Hasan Fsayy, o kadar ki Qashqais gibi bazı yazarlar halaçlar bir dalı olarak kabul edilmiştir. Minorsky Körfez halaçlar bu göç inanıyor ve Qashqais Bu hipotezi yarattı ile onlar birleştirilir. Qashqais arasında halaçlar tanınabilir kalır. hala göçebe yaşam Qashqaees been parçası olduğuna inanılan iken dışında halaçlar rustik tarzda bir plato üzerinde oturmaktadır. ad dışında Qashqai aşiretleri halaçlar, kabileler Afşar, bayat, Kaçar, Gharagozlou, Shamloo ve Eagderi bir grup da Illinois Birliği'ne katılmıştır olduğunu gösterir. tarih

Qashqais hep Da Shthand kabilesinin Qashqai Shahylv mürettebat şeflerinin kabilesine mensuptu. Kabilenin bilinen ilk başkanı Amir Gazi Shahylv ve Mqbrhash buğday köyünde fonksiyonlarının on altıncı yüzyıl friary yaşadı. insanlar onun mezarını ziyarete gitmek neden Görünüşe göre kutsal adam. efsane Şah İsmail Safavi göre İran'da Şiiliğin stabilizasyonu sağladı. Ancak, İran Qashqais tarihinin on sekizinci yüzyılın başında önemli bir rol başlar. Qashqais Muhammed Ağa lider Johnny efendim adıyla daha bilinen John adında bir adamdı. Efsaneye göre, Johnny Sevgili çocuklar, İsmail Han (kabilenin bir sonraki başkanı) ve Nadir Şah Hasan Han da Shthand Hindistan'da fethinde önemli bir rol oynar. Ama gerçek şu ki onlar Han Afşar Nadir İsmail Han ve Hasan Han'ın Gazabı hakkında olmasıdır, kör öldürür. Sonra Qashqais Vadisi Gaz şelat ve Horasan'da Sarakhs nadir geçmek zorunda. [1] Zand'da dönemi

Kerim Han Zend Zand resimleri, onun yanında duran kör kişi İsmail Han bazı şüpheli

Karim Khan İsfahan, Ismail Khan yöneten zaman, bir mektupta Körfez Aylsh dönüşü izin istedi. Kerim Han Zend, bu talebe olumlu yanıt verdi ve Qashqais Körfez dönmek mümkün olmuştur. Han daha sonra güvendiğiniz biri oldu. Bazı Karim Khan, o döneme ait işaretlerinden biri yanında duran bir kör kişi, İsmail Han Büyük Britanya Müzesi'nde tutuluyor şüpheleniyoruz. Karim Han'ın ölümünden sonra kaotik dönemde, İsmail Han Zaki Han Farsça valinin iddia ile ilişkileri yakın nedeniyle, ancak Zaki Han'ın ölümünden sonra halefi Ali Murad Han tarafından idam edildi. Sadece o Cafer Han başkanlığına geldikten sonra Johnny Han olarak bilinen oğul İsmail Han, Jan Muhammed Han, destekledi. 1778 AD, Qashqai karşı Ağa Muhammed Han Kaçar buğday sunuldu, ama bunun farkında ve dağlara kaçan Qashqais kaydedildi. Ca'fer Han öldürülmesinden sonra, Johnny Han Lotfali Khan çocuklarını destekledi. [1] Kaçar

Lotfali Han Ağa Muhammed Han Kaçar hanedanı yendi ve Johnny Khan kurulmuş ve ailesi onlar içinde Ağa Muhammed Han'ın ölümüne kadar gizli edildi Zagros Dağları, sığındı. Il nüfus. [1] 1818 yılında Johnny Han Fsayy bu Körfezi olarak kullanılmıştır ilk kez olduğunu iddia, patrik kazandı. Daha sonra da bütün şefleri Qashqais sonraki başlık Tow hayat. Johnny Khan sonra, Muhammed Ali Han büyük oğlu geçti. Ali Han hep hasta olduğunu ve Eram bahçe kabilenin daha açmıştı iken, olağanüstü güç kazandı. Qashqais aynı zamanda Baharloo cümlenin diğer önemli Pers ordularını Sadece, Enaloo ve diğerleri onun otoritesi altında idi. O da Kaçar ile iyi ilişkiler kurdu, Hsynlymyrza evli ve Muhammed Şah bir kızı vardı Pers hükümdarı hükümdarı kızı aynı zamanda onun oğullarından birini evlenmeye karar verdi. Ama Tahran'a sonunda çağrılır ve kraliyet mahkemede kalmak zorunda kaldı. [1] Şah Muhammed Han erken döneminde onu başardı, Şiraz döndü ve üç yıl sonra öldü ve kardeşi Muhammed Quli Khan, ama onun gücü nedeniyle merkezi hükümetin istikrar sınırlı kalmıştır. [1] 1850 yılında beş çeyrektir nimet Shiraz karşı nedeniyle İran Qashqais hâkim gücü karşı karşıya iç çatışmalara Batīārīs ve Boyer Ahmed aynı zamanda, Qashqais başarısız olurdu vardır. Qashqais karşı durmak zorunda. [5] Muhammed Qoli Han, Sultan Muhammed Daymalkhmrsh oğlu ölümü ile onun yerini aldı. büyük Bhransh ile yaptığı zayıf kabilesinin altında, 1870 yılında açlık ile karşı karşıya. Buna ek olarak, yaklaşık 5.000 hane Qashqai aynı sayıda Khamse Devletleri çekti ve yaklaşık 4.000 kişi çeşitli köylerde yerleşmiş, Bahtiyari kabilesi katıldı. [1] İsmail Han Solat el-Devle 1904 yılında Aylkhan oldu Yalnızca, Kashkais yine önceki gücünü ve dayanışma kazandı. Bu dönemde İran, çok hasta ve merkezi hükümetin gücü giderek düşen Muzaffer al-Din Şah tarafından yönetildi. Shiraz Solat el-Devle rakibi Shiraz gücünü konsolide olan süre tutmak, kabile toprakları eline daha fazla kontrole sahip. [1] anayasa dönemi

Solat el Devle şekilde bilinmektedir İsmail Han Qashqai

İran Anayasa Devrimi benzeri görülmemiş bir kaosa iki rakip grup döndü yılında bunu hakim oldu. Başlangıçta, kralcı aile desteğinin konsolidasyon sonrasında Kashkais Anayasanın tarafında idi. Büyük Britanya da buna dahil oldu çünkü daha fazla yoğunluk ile Körfez'de İç savaş. Huzistan İngiliz petrol tekeli Birliği korkulan güneyde idi. Onlar da Buşehr-Şiraz (İran Büyük Britanya ticaretinin ana arter) korkuyorlardı arayan yol aşiret güçlerine çok fazla komplikasyonları Rahznyhay. kara Qashqais İngiliz tüccarlar geçerken Solat el-Devle suçladı. Yani Shiraz Büyük Britanya Konsolosluk hayranları tutarlılık biri odağı oldu. 1911 vali pro Qashqai Qashqai, prens moderatör zorlar Temmuz ayında aniden kargaşa Körfez'de sonuçlanan, tüm şehirlerde tutarlılık pozisyonları saldırdı. Birinci Dünya Savaşı'nda, İran bir kez daha bir karışıklık oldu. Enver Paşa cihad, Osmanlılar ve Almanlar Kuzey Hindistan, Kuzey Afrika Müslümanları Müttefikler ve nötr Afganistan ve İran'a karşı isyan edeceğine inanılmaktadır zaman onları desteklemek zorunda kalacak. Wilhelm Wassmuss faktörler İran'a gönderilir, Buşehr eski Alman konsolosu başlı ve aşiret liderleri ile dostane ilişkiler vardı. 1925 Alman konsolosunun baharında Vasmus Shiraz gönderdi. Körfez, İngiliz iki Alman asistanı ve ekipman güneyindeki yolda, özellikle onun serisi şifrelere idi. Ancak, üç yıl sonra, o etkilenen çatışma geniş bir yelpazede bunu yaptı, diğerleri lakabını Lrns Alman verdi. Birçok zaferler Vasmus rağmen, Shiraz onun ana destekçileri uzakta Tangistan ve ona yardım çok dashtestan. Bu nedenle Ghavamolmolk güçleri Şiraz doğru ve şekilde tutarlılık öldürülmesi, Nglvfyl Shiraz fethetti jandarma görevlilerinin yardımı ile oğlu rağmen ilerlemek. Sonra Alman yanlısı darbe oluşmuştur polisler güneyinde İngilizce ve İran askerlerinin denilen yeni bir kuvvet önlemek için. Bu Vasmus Şerif opioid birleştirmek için yeni bir güç oluşturmak ve Qashqai Aylkhan gitti o zaman oldu. Güney verdikleri destek için İngilizlere karşı nefretle Solat el-Devle tutarlılık yanı sıra polis vardı, ittifak karşıladı. Solat el-Devle hızla İngilizlere karşı savaşa gitti, ama yakında Aylsh güçleri üstünlük kazandı bulundu. Mayıs 1918 polis güçlerinin eline Qshqayyhayy büyük bir kuvvet Khaneh Zenyan içinde güney baskın düzenledi. sahneye çıktı hızla İngiliz kuvvetlerinin yardım etmek ve ağır savaş iki taraf arasındaki izledi. Bu savaşta Qashqais ancak kararlı püskürtüldü, İngiliz çok daha fazla idi. Avrupa'da savaşın sona ermesi, ancak Vasmus da Kum gidip orada ile İngilizler tarafından tutuklandı. [1] İlk Pehlevi dönemi

Rıza Şah döneminde, zorluklara Kashkais yaşadı. 1926 yılında, Solat el-Devle ve yeni milletvekilleri yakında Tahran'a davet, ama gibi büyük oğlu Nasrkhan aslında mahkumların kral olduğunu fark etti. Onlar silahsızlanma merkezi hükümet Qashqaees vardı ile işbirliği yapmak zorunda kalmıştır. onların milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması ve daha sonra hapse gitti. ayrıca askeri yöneticilerin vahşetine Aylyatyha öfke inflaming 1929 baharında, ülke çapında ayaklanma güney İran'da merkezli Qashqais oldu. onların kabilelerini terk geri parlamento, askeri komutanlar üyesi gelmelidir ve bir genel af verildiği Yani çatışma birkaç ay sonra, merkezi hükümet bir antlaşma Mtarkhay Solat el-Devle ve Nasrkhan imzaladı. Ancak İran'da Rıza Şah göçebe bir son vermek için kararlı ve o lorlar olarak, Kürtler ve Araplar Qashqais dövüldü sonunda yenildiler. 1932 yılında Qashqais boşuna başka bir ayaklanma gitti. 1933 yılında, Solat el-Devle Şah cezaevlerinden birinde öldürüldü. Kısa bir süre sonra, kral yeni ordusu tarafından Majles Kvchshan yollardan kabileleri kapatma kararı ve · karma Mkanyz oldu. ve birçok hayvan öldürüldü. Tarım da hiçbir ipucu tarıma mecbur tutuldular belirtmektedir [6] ve belki doğru yazmış William Douglas şudur:. ". Durum on yıllardır bu şekilde kalırsa, onlar dünyadan silindi" [1] Müttefik tarafından İran işgalinden sonra

Güneş için çadırda Nasrkhan Qashqai

Rıza Şah istifa ettiği Dünya Savaşı sırasında İran'ın işgal edilmesinden sonra, Nasrkhan ve Tahran Khosrow Khan kardeşi kaçan ve Körfezi içine acele ile gitti. senin Nasrkhan denilen Aylkhan Qashqaees tüm arazi kontrolünü aldı ve göç devam etmek emrini verdi. çamurlu suda Anglysyhrasy ve balık yakalamak babasından miras kalmıştı. 1942 baharında yılında Tahran'da gizli Alman Schulze Hvltvs biri, Fars Frakhvandsh haberdar olunca. Qashqais bir Alman zaferi durumunda Müttefiklere hayal etmek, Nasır Han tahtına ana yarışmacı olarak İran ve hatta Qashqais olduğu söyleniyordu arasında Hitler, Nasır Han Brgzydhast Pers kralı olarak. [7] İngiliz askeri ittifak olduğunu ilk nakit beş milyon dolar ödemek ve Qashqais onlarla başa çıkmak için sunulan özerklik desteklemeye çalıştı Alman taraftarlar Qashqais (İranlıların İttifak milyon), endişeli. müzakerelerin başarısız olmasının ardından, İsfahan İngiliz Tümgeneral Zahedi Filistin kaçırdı için, sürgün güneyde Üstteğmen Shahbkhty etmek zorunda kaldı ve Fars Valisi atama Ghavamolmolk ve İran hükümetini taşımak zorunda kaldı. [8] Shahbkhty istedi çöl badlands Qashqais. [9] Qashqais için Shahbkhty komutasındaki kuvvetler tarafından Farsça tarih Ordibehesht 1322 yılında savaş başladı yolları geçmeye başarısız içine kuvvetlerin konuşlandırılması ve göç yollarının bombalanması ile Kashkais sürün. Birçok zaferler başında Qashqais ama Khamse Devletleri liderliğindeki güçlerin İngiliz Nasrkhan tarafından tutarlılık döndü ve geri çekilmeye emir verdi donatılmış elde etti. [10] 1963/5000

Semirom Albay Hasan Ali çatlaklar ve söz Semirom liderliğindeki askeri sütun Kashkais ile savaşa yukarıdan emirleri ile, shaghaghi rağmen, Genel Shahbkhty gönderilir ve onların müttefikleri Boyer Ahmadi, [11] idi, Ertesi yaşansın hükümet birlikleri ağır yenilgiyle sonuçlandı savaşıyorlardı. hangi da başarısız İngiliz sözcüsü tarafından tutuklanması ile sınıfları tutmak için anayasa parlamentonun değişikliklerin görevden çağrısında bulundu. Bu olaylar Körfez Shahbkhty ve tutarlılık hızla terk etmeye neden oldu. [11] Albay Robert adında bir İngiliz görevlisinin varlığı, Qashqais karar verildi sayede Qashqais ile bir barış antlaşması imzaladı Bnb. Orgeneral Morteza Qoli Karaca Bahtiyari Djahanbani silah Qashqais kupa karşılığında, özerkliklerini korumak için ordudan döndü ve kabile huzursuzluk önlenir. onlar casusluk suçlanan ve tutuklandı, fakat Alman ordusunun basıncı, Hitler emir onların serbest bırakılmasını verdi. Türkiye'ye İran başarısız olmuştu. [12] kardeşler o Kahire'ye nakledildi İngilizce askerleri tarafından tutuklandığı zaman İran'a Irak sınırını istedi. izlenimi altında Nasrkhan İngiliz önerisini kabul etmeye zorladı. [13] 1946 yılında, Azerbaycan ulusal hükümet hikayesi ile örtüşen, başka aşiret ayaklanması güneyde meydana gelen, ama bu sefer merkezi hükümeti teşvik etmek. kuzey ve üç kabulü Kabine oldu petrol imtiyazı için Sovyetlerden Başbakan tutarlılık, güneyde bir Sovyet isyan bu baskıyı azaltabilir sonucuna vardım. Dışında ayrıca durumun iyileştirilmesi düşünülen bu Körfez Nasrkhan kursu, öylesine Eylül 1946 birlikte ulusal ve akış getirdi Körfez Rahdar düzlemde aşiret büyükleri ve din adamları olarak, "Saadoun" başlattı. tutarlılık yanı sıra tüm kabine üyelerini değiştirmek için hareket önemli talepleri arasında, Fars eyaleti, il genel meclisi ve artmıştır Temsilciler Meclisi'nde Fars eyaletinin hızlı oluşumu iline kendi vergi üçte ikisini oluşturuyor. [1] Hareketin talepleri kabul edilmedi zaman Huzistan ve Kerman kabileleri isyan ve Qashqais opioid ve Abade ele geçirildi. Bu, hareketin taleplerini kabul etmek Başbakan açtı parlamentoda partisinin temsilcisi olarak kabinesini ve hatta Khosrow Khan değişti. Qashqaees o zamana kadar bir deneyim olmuştu 1945 ve 1953 arasında gelişti. Il maksimum özerklik ulaştı ve "Four Brothers" önderlik etti tarafından vardı. Sendikanın taleplerinin merkezindeki Körfezi ve Khosrow Han ve Muhammed Khan aşiret liderleri olarak Nasrkhan ve Mnsvrkhan özelliği aşağıdaki edildi. [1] Yağ millileştirilmesi hareketi.

Çekimden sonra geçerli ayaklanma sertifikalı Mohammad Hossein Khosrow Qashqai ve Qashqai doktorPetrol Qashqai kardeşler Musaddık'ın kamulaştırma tüm sırasında, geniş bir destek var. İran Qashqais Gary Musaddık vali yüzden ve aynı zamanda çünkü Pahlavian ile sürekli mücadele, kardeşler Qashqai Ulusal Cephe üyesi oldu onunla dostça bir ilişki vardı. sözleşme gözden Gass-Glshayyan Khosrow Qashqai sekreter Musaddık olarak meşgul oldu. Ben İran meşruiyet göstermeye çalışacağız. [15] Ayrıca Ocak ayında Nasır Qashqai doktor aynı yıl oğlu Amerika'ya gitmişti sertifikalı İran petrol için pazarlama yapan bir hastalık istediO da alıcı buldu, ancak hükümet Amerika'yı satın hiçbir sonuca maruz kaldıklarını önerir. O da sanık İngiliz dışişleri bakanı hayranları bu gezi ve Amerika'da görüşmeler yaptı ve saldırı durumunda herhangi bir yabancı güç Qashqaees İran'a gidecek mücadele belirtti. İngiliz görüşmeler ve Qashqais hükümete karşı isyan niyetinde ortak Qashqais karşı kışkırtma durdurmaya mahkemeye çağırdı. Elbette, takip Musaddık bu gerginlikleri sona erdi çıkarlarını korumak için İngiliz hareket suçladı. ABD, Muhammed Jan Begay Eram bahçesine taşındı ve Qashqais tarafından desteklenen yardım etmek Qashqai silahlı Nasrkhan sürü onları Şiraz gönderilmesi desteklemek. Bu dönemde İngiliz bildirim çalışmaz onların Qashqais Nasrkhan ile başa çıkmak için diğer devletleri teşvik etmek Qashqais korkuyorlardı. [18] Darbe sırasında, Şah deplasmanda başkent Shiraz gitmek istedim, ama Kermit Roosevelt Hazar kıyılarına onu gönderdi "Crown King of Qashqais kötü düşmanları". Bir darbe [19] Qashqais bütün iletkenler önerilerini çekmek için söyledi kabul edilmişti. Darbe, Musaddık da ona destek Körfezi'ne onlarla birlikte gelen teklif etti, ama ne zaman doktor teklifi sertifikalı ve hükümete teslim kabul etmedi. Qashqai kardeşler hızla İran'a geri döndü. [20] Nasrkhan Il uyarı ve Genel Zahedi bir telgrafta uzak kalmak Kral ve İngiliz insanlar katılmak için onu teklif kınadı. aç kalmak. kardeşler Qashqai kabilesinin Şerif ayrılması Bazı onun kabilesinin gücü ve ruhuna darbe ve London kuvvetleri yol açar. Tahran'da Amerika Büyükelçiliği, çünkü Qashqai Kh ile bir anlaşmazlık Muhammed Jan Begay belgelerinin bu durumda düşünmektedir. Nasrkhan direnci yararsız olduğunu gördü ve Tahran'a devam Şah kardeşler Qashqai sürüldü. [22] Il çöküşü

sürgün hükümetinin yeni politika zorlamak için sonra Qashqais Qashqai kardeşler kentsel yaşam gitti. mera Kıtlık, kapitalizmin gelişimi, sınırları çünkü bu tür Shiraz, Abadan, Tahran, Ahvaz gibi şehirlere göç aşiret binlerce hepsi burada, hükümet tarafından kurulan ve kurumlarına imkansız göçebe hayat yapmak oluşturulan ulus çapında sorunlara zayıflatmak onlar petrol endüstrisi işçileri ve fabrikalar çalışıyor. Körfezi dışında. [1]

چهار شنبه 18 اسفند 1395برچسب:,

|
 
turk iran

İran Qashqai veya Qashqai kabile farklı etnik kökenlerden Lor, Kürtler, Araplar ve Türkler ile kabileler daha sonra İran gibi birçok kabile birlikleri karışım kabile birliği biri, ama daha Qashqais radikal sol ve hemen hemen hepsi Türk Oğuz batı lehçesi olduğunu o Türk konuşmak bilinmektedir. Shyhmzhb Qashqais çoğunluğu oluşturuyor.    Il Fars eyaletinin ana merkezidir. Ama nedeniyle toprakların ve bölgelerin diğer illerde ikamet eden. Böyle Kohgīlūyeh & Boyerahmad, Chaharmahal ve Bakhtiari (risperidon, Buldaci, Borucen, organize Shhrkyan, Takanek), Huzistan (Heftgel, Castle Hill) ili olarak, Semirom, Şube, Dehaghan, şehrin Lenjan Frieden farklı bölgelerinde Isfahan (parçalar özellikle altın şehir etrafında şehrin orta kesiminde, Bystgan, Baba Şeyh Ali, Kermanşah ve Chmha), Kum, merkez, Buşehr (dashtestan ve düz) gösterdi. Farklı dönemlerde Qashqais giderek bu topraklara göç ve onun içinde yaşıyoruz. Türkçe konuşan kabilelerin İran'ın her tarafına yayıldı. Selçuklu döneminde İran'ın çeşitli bölgelerinde Türk boylarının kurulması, Timurlu ve Safevi ağır güncellenmiştir. Chaharmahal & Bahtiyari eyaletinde yarım milyon (est. 1986) ve şimdi tahmin edilmektedir 1.5 milyondan fazla insan yaşıyor Qashqaees nüfus. Adı etimoloji

Kökeni adı Qashqai Zyadast şüphe. Bu bağlamda ilk olarak en makul teori Wilhelm Barthold tarafından verilmiştir. Bu Bartld, "alnı ak At" ortaya çıktı anlam Qashqai Qshqa Türk kelimesini aradı. Farsnamh Nazareth ilk önerilmiştir Hassan Fsayy başka görüşü bulunmaktadır. "Kaçış" anlamına Fsayy adı Qachmaq Qashqai Türk sözcüğe göre ortaya çıktı. [1] kaynak

Qashqais genellikle inanıyoruz belirlenen garnizon ve Türkistan İran Timor Hlakvkhan Bölümü olarak atalarının. Büyük kabile göçler girerken onbirinci yüzyılda daha olasıdır. Mtfqand kuzeybatı İran içinde yer ederken, Körfezi giren tüm spekülasyonlar. Yakın zamana kadar Moghanloo tartışmalı ismi kuzey Erdebil Moghan alınmıştır olan Qashqais mevcut, arasında kabile adı. Ayrıca kabileler Aghkoyunlular, Şah, Bigdelli priz ve Kuzey Batı geçmişİran olasıdır. Bunun dışında Qashqais Erdebil sıklıkla kendi geçmişin arazisi olarak. Yakın ilişki içinde halaçlar ve Qashqais arasında var, görünüyor. Böyle Hasan Fsayy, o kadar ki Qashqais gibi bazı yazarlar halaçlar bir dalı olarak kabul edilmiştir. Minorsky Körfez halaçlar bu göç inanıyor ve Qashqais Bu hipotezi yarattı ile onlar birleştirilir. Qashqais arasında halaçlar tanınabilir kalır. hala göçebe yaşam Qashqaees been parçası olduğuna inanılan iken dışında halaçlar rustik tarzda bir plato üzerinde oturmaktadır. ad dışında Qashqai aşiretleri halaçlar, kabileler Afşar, bayat, Kaçar, Gharagozlou, Shamloo ve Eagderi bir grup da Illinois Birliği'ne katılmıştır olduğunu gösterir. tarih

Qashqais hep Da Shthand kabilesinin Qashqai Shahylv mürettebat şeflerinin kabilesine mensuptu. Kabilenin bilinen ilk başkanı Amir Gazi Shahylv ve Mqbrhash buğday köyünde fonksiyonlarının on altıncı yüzyıl friary yaşadı. insanlar onun mezarını ziyarete gitmek neden Görünüşe göre kutsal adam. efsane Şah İsmail Safavi göre İran'da Şiiliğin stabilizasyonu sağladı. Ancak, İran Qashqais tarihinin on sekizinci yüzyılın başında önemli bir rol başlar. Qashqais Muhammed Ağa lider Johnny efendim adıyla daha bilinen John adında bir adamdı. Efsaneye göre, Johnny Sevgili çocuklar, İsmail Han (kabilenin bir sonraki başkanı) ve Nadir Şah Hasan Han da Shthand Hindistan'da fethinde önemli bir rol oynar. Ama gerçek şu ki onlar Han Afşar Nadir İsmail Han ve Hasan Han'ın Gazabı hakkında olmasıdır, kör öldürür. Sonra Qashqais Vadisi Gaz şelat ve Horasan'da Sarakhs nadir geçmek zorunda. [1] Zand'da dönemi

Kerim Han Zend Zand resimleri, onun yanında duran kör kişi İsmail Han bazı şüpheli

Karim Khan İsfahan, Ismail Khan yöneten zaman, bir mektupta Körfez Aylsh dönüşü izin istedi. Kerim Han Zend, bu talebe olumlu yanıt verdi ve Qashqais Körfez dönmek mümkün olmuştur. Han daha sonra güvendiğiniz biri oldu. Bazı Karim Khan, o döneme ait işaretlerinden biri yanında duran bir kör kişi, İsmail Han Büyük Britanya Müzesi'nde tutuluyor şüpheleniyoruz. Karim Han'ın ölümünden sonra kaotik dönemde, İsmail Han Zaki Han Farsça valinin iddia ile ilişkileri yakın nedeniyle, ancak Zaki Han'ın ölümünden sonra halefi Ali Murad Han tarafından idam edildi. Sadece o Cafer Han başkanlığına geldikten sonra Johnny Han olarak bilinen oğul İsmail Han, Jan Muhammed Han, destekledi. 1778 AD, Qashqai karşı Ağa Muhammed Han Kaçar buğday sunuldu, ama bunun farkında ve dağlara kaçan Qashqais kaydedildi. Ca'fer Han öldürülmesinden sonra, Johnny Han Lotfali Khan çocuklarını destekledi. [1] Kaçar

Lotfali Han Ağa Muhammed Han Kaçar hanedanı yendi ve Johnny Khan kurulmuş ve ailesi onlar içinde Ağa Muhammed Han'ın ölümüne kadar gizli edildi Zagros Dağları, sığındı. Il nüfus. [1] 1818 yılında Johnny Han Fsayy bu Körfezi olarak kullanılmıştır ilk kez olduğunu iddia, patrik kazandı. Daha sonra da bütün şefleri Qashqais sonraki başlık Tow hayat. Johnny Khan sonra, Muhammed Ali Han büyük oğlu geçti. Ali Han hep hasta olduğunu ve Eram bahçe kabilenin daha açmıştı iken, olağanüstü güç kazandı. Qashqais aynı zamanda Baharloo cümlenin diğer önemli Pers ordularını Sadece, Enaloo ve diğerleri onun otoritesi altında idi. O da Kaçar ile iyi ilişkiler kurdu, Hsynlymyrza evli ve Muhammed Şah bir kızı vardı Pers hükümdarı hükümdarı kızı aynı zamanda onun oğullarından birini evlenmeye karar verdi. Ama Tahran'a sonunda çağrılır ve kraliyet mahkemede kalmak zorunda kaldı. [1] Şah Muhammed Han erken döneminde onu başardı, Şiraz döndü ve üç yıl sonra öldü ve kardeşi Muhammed Quli Khan, ama onun gücü nedeniyle merkezi hükümetin istikrar sınırlı kalmıştır. [1] 1850 yılında beş çeyrektir nimet Shiraz karşı nedeniyle İran Qashqais hâkim gücü karşı karşıya iç çatışmalara Batīārīs ve Boyer Ahmed aynı zamanda, Qashqais başarısız olurdu vardır. Qashqais karşı durmak zorunda. [5] Muhammed Qoli Han, Sultan Muhammed Daymalkhmrsh oğlu ölümü ile onun yerini aldı. büyük Bhransh ile yaptığı zayıf kabilesinin altında, 1870 yılında açlık ile karşı karşıya. Buna ek olarak, yaklaşık 5.000 hane Qashqai aynı sayıda Khamse Devletleri çekti ve yaklaşık 4.000 kişi çeşitli köylerde yerleşmiş, Bahtiyari kabilesi katıldı. [1] İsmail Han Solat el-Devle 1904 yılında Aylkhan oldu Yalnızca, Kashkais yine önceki gücünü ve dayanışma kazandı. Bu dönemde İran, çok hasta ve merkezi hükümetin gücü giderek düşen Muzaffer al-Din Şah tarafından yönetildi. Shiraz Solat el-Devle rakibi Shiraz gücünü konsolide olan süre tutmak, kabile toprakları eline daha fazla kontrole sahip. [1] anayasa dönemi

Solat el Devle şekilde bilinmektedir İsmail Han Qashqai

İran Anayasa Devrimi benzeri görülmemiş bir kaosa iki rakip grup döndü yılında bunu hakim oldu. Başlangıçta, kralcı aile desteğinin konsolidasyon sonrasında Kashkais Anayasanın tarafında idi. Büyük Britanya da buna dahil oldu çünkü daha fazla yoğunluk ile Körfez'de İç savaş. Huzistan İngiliz petrol tekeli Birliği korkulan güneyde idi. Onlar da Buşehr-Şiraz (İran Büyük Britanya ticaretinin ana arter) korkuyorlardı arayan yol aşiret güçlerine çok fazla komplikasyonları Rahznyhay. kara Qashqais İngiliz tüccarlar geçerken Solat el-Devle suçladı. Yani Shiraz Büyük Britanya Konsolosluk hayranları tutarlılık biri odağı oldu. 1911 vali pro Qashqai Qashqai, prens moderatör zorlar Temmuz ayında aniden kargaşa Körfez'de sonuçlanan, tüm şehirlerde tutarlılık pozisyonları saldırdı. Birinci Dünya Savaşı'nda, İran bir kez daha bir karışıklık oldu. Enver Paşa cihad, Osmanlılar ve Almanlar Kuzey Hindistan, Kuzey Afrika Müslümanları Müttefikler ve nötr Afganistan ve İran'a karşı isyan edeceğine inanılmaktadır zaman onları desteklemek zorunda kalacak. Wilhelm Wassmuss faktörler İran'a gönderilir, Buşehr eski Alman konsolosu başlı ve aşiret liderleri ile dostane ilişkiler vardı. 1925 Alman konsolosunun baharında Vasmus Shiraz gönderdi. Körfez, İngiliz iki Alman asistanı ve ekipman güneyindeki yolda, özellikle onun serisi şifrelere idi. Ancak, üç yıl sonra, o etkilenen çatışma geniş bir yelpazede bunu yaptı, diğerleri lakabını Lrns Alman verdi. Birçok zaferler Vasmus rağmen, Shiraz onun ana destekçileri uzakta Tangistan ve ona yardım çok dashtestan. Bu nedenle Ghavamolmolk güçleri Şiraz doğru ve şekilde tutarlılık öldürülmesi, Nglvfyl Shiraz fethetti jandarma görevlilerinin yardımı ile oğlu rağmen ilerlemek. Sonra Alman yanlısı darbe oluşmuştur polisler güneyinde İngilizce ve İran askerlerinin denilen yeni bir kuvvet önlemek için. Bu Vasmus Şerif opioid birleştirmek için yeni bir güç oluşturmak ve Qashqai Aylkhan gitti o zaman oldu. Güney verdikleri destek için İngilizlere karşı nefretle Solat el-Devle tutarlılık yanı sıra polis vardı, ittifak karşıladı. Solat el-Devle hızla İngilizlere karşı savaşa gitti, ama yakında Aylsh güçleri üstünlük kazandı bulundu. Mayıs 1918 polis güçlerinin eline Qshqayyhayy büyük bir kuvvet Khaneh Zenyan içinde güney baskın düzenledi. sahneye çıktı hızla İngiliz kuvvetlerinin yardım etmek ve ağır savaş iki taraf arasındaki izledi. Bu savaşta Qashqais ancak kararlı püskürtüldü, İngiliz çok daha fazla idi. Avrupa'da savaşın sona ermesi, ancak Vasmus da Kum gidip orada ile İngilizler tarafından tutuklandı. [1] İlk Pehlevi dönemi

Rıza Şah döneminde, zorluklara Kashkais yaşadı. 1926 yılında, Solat el-Devle ve yeni milletvekilleri yakında Tahran'a davet, ama gibi büyük oğlu Nasrkhan aslında mahkumların kral olduğunu fark etti. Onlar silahsızlanma merkezi hükümet Qashqaees vardı ile işbirliği yapmak zorunda kalmıştır. onların milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması ve daha sonra hapse gitti. ayrıca askeri yöneticilerin vahşetine Aylyatyha öfke inflaming 1929 baharında, ülke çapında ayaklanma güney İran'da merkezli Qashqais oldu. onların kabilelerini terk geri parlamento, askeri komutanlar üyesi gelmelidir ve bir genel af verildiği Yani çatışma birkaç ay sonra, merkezi hükümet bir antlaşma Mtarkhay Solat el-Devle ve Nasrkhan imzaladı. Ancak İran'da Rıza Şah göçebe bir son vermek için kararlı ve o lorlar olarak, Kürtler ve Araplar Qashqais dövüldü sonunda yenildiler. 1932 yılında Qashqais boşuna başka bir ayaklanma gitti. 1933 yılında, Solat el-Devle Şah cezaevlerinden birinde öldürüldü. Kısa bir süre sonra, kral yeni ordusu tarafından Majles Kvchshan yollardan kabileleri kapatma kararı ve · karma Mkanyz oldu. ve birçok hayvan öldürüldü. Tarım da hiçbir ipucu tarıma mecbur tutuldular belirtmektedir [6] ve belki doğru yazmış William Douglas şudur:. ". Durum on yıllardır bu şekilde kalırsa, onlar dünyadan silindi" [1] Müttefik tarafından İran işgalinden sonra

Güneş için çadırda Nasrkhan Qashqai

Rıza Şah istifa ettiği Dünya Savaşı sırasında İran'ın işgal edilmesinden sonra, Nasrkhan ve Tahran Khosrow Khan kardeşi kaçan ve Körfezi içine acele ile gitti. senin Nasrkhan denilen Aylkhan Qashqaees tüm arazi kontrolünü aldı ve göç devam etmek emrini verdi. çamurlu suda Anglysyhrasy ve balık yakalamak babasından miras kalmıştı. 1942 baharında yılında Tahran'da gizli Alman Schulze Hvltvs biri, Fars Frakhvandsh haberdar olunca. Qashqais bir Alman zaferi durumunda Müttefiklere hayal etmek, Nasır Han tahtına ana yarışmacı olarak İran ve hatta Qashqais olduğu söyleniyordu arasında Hitler, Nasır Han Brgzydhast Pers kralı olarak. [7] İngiliz askeri ittifak olduğunu ilk nakit beş milyon dolar ödemek ve Qashqais onlarla başa çıkmak için sunulan özerklik desteklemeye çalıştı Alman taraftarlar Qashqais (İranlıların İttifak milyon), endişeli. müzakerelerin başarısız olmasının ardından, İsfahan İngiliz Tümgeneral Zahedi Filistin kaçırdı için, sürgün güneyde Üstteğmen Shahbkhty etmek zorunda kaldı ve Fars Valisi atama Ghavamolmolk ve İran hükümetini taşımak zorunda kaldı. [8] Shahbkhty istedi çöl badlands Qashqais. [9] Qashqais için Shahbkhty komutasındaki kuvvetler tarafından Farsça tarih Ordibehesht 1322 yılında savaş başladı yolları geçmeye başarısız içine kuvvetlerin konuşlandırılması ve göç yollarının bombalanması ile Kashkais sürün. Birçok zaferler başında Qashqais ama Khamse Devletleri liderliğindeki güçlerin İngiliz Nasrkhan tarafından tutarlılık döndü ve geri çekilmeye emir verdi donatılmış elde etti. [10] 1963/5000

Semirom Albay Hasan Ali çatlaklar ve söz Semirom liderliğindeki askeri sütun Kashkais ile savaşa yukarıdan emirleri ile, shaghaghi rağmen, Genel Shahbkhty gönderilir ve onların müttefikleri Boyer Ahmadi, [11] idi, Ertesi yaşansın hükümet birlikleri ağır yenilgiyle sonuçlandı savaşıyorlardı. hangi da başarısız İngiliz sözcüsü tarafından tutuklanması ile sınıfları tutmak için anayasa parlamentonun değişikliklerin görevden çağrısında bulundu. Bu olaylar Körfez Shahbkhty ve tutarlılık hızla terk etmeye neden oldu. [11] Albay Robert adında bir İngiliz görevlisinin varlığı, Qashqais karar verildi sayede Qashqais ile bir barış antlaşması imzaladı Bnb. Orgeneral Morteza Qoli Karaca Bahtiyari Djahanbani silah Qashqais kupa karşılığında, özerkliklerini korumak için ordudan döndü ve kabile huzursuzluk önlenir. onlar casusluk suçlanan ve tutuklandı, fakat Alman ordusunun basıncı, Hitler emir onların serbest bırakılmasını verdi. Türkiye'ye İran başarısız olmuştu. [12] kardeşler o Kahire'ye nakledildi İngilizce askerleri tarafından tutuklandığı zaman İran'a Irak sınırını istedi. izlenimi altında Nasrkhan İngiliz önerisini kabul etmeye zorladı. [13] 1946 yılında, Azerbaycan ulusal hükümet hikayesi ile örtüşen, başka aşiret ayaklanması güneyde meydana gelen, ama bu sefer merkezi hükümeti teşvik etmek. kuzey ve üç kabulü Kabine oldu petrol imtiyazı için Sovyetlerden Başbakan tutarlılık, güneyde bir Sovyet isyan bu baskıyı azaltabilir sonucuna vardım. Dışında ayrıca durumun iyileştirilmesi düşünülen bu Körfez Nasrkhan kursu, öylesine Eylül 1946 birlikte ulusal ve akış getirdi Körfez Rahdar düzlemde aşiret büyükleri ve din adamları olarak, "Saadoun" başlattı. tutarlılık yanı sıra tüm kabine üyelerini değiştirmek için hareket önemli talepleri arasında, Fars eyaleti, il genel meclisi ve artmıştır Temsilciler Meclisi'nde Fars eyaletinin hızlı oluşumu iline kendi vergi üçte ikisini oluşturuyor. [1] Hareketin talepleri kabul edilmedi zaman Huzistan ve Kerman kabileleri isyan ve Qashqais opioid ve Abade ele geçirildi. Bu, hareketin taleplerini kabul etmek Başbakan açtı parlamentoda partisinin temsilcisi olarak kabinesini ve hatta Khosrow Khan değişti. Qashqaees o zamana kadar bir deneyim olmuştu 1945 ve 1953 arasında gelişti. Il maksimum özerklik ulaştı ve "Four Brothers" önderlik etti tarafından vardı. Sendikanın taleplerinin merkezindeki Körfezi ve Khosrow Han ve Muhammed Khan aşiret liderleri olarak Nasrkhan ve Mnsvrkhan özelliği aşağıdaki edildi. [1] Yağ millileştirilmesi hareketi.

Çekimden sonra geçerli ayaklanma sertifikalı Mohammad Hossein Khosrow Qashqai ve Qashqai doktorPetrol Qashqai kardeşler Musaddık'ın kamulaştırma tüm sırasında, geniş bir destek var. İran Qashqais Gary Musaddık vali yüzden ve aynı zamanda çünkü Pahlavian ile sürekli mücadele, kardeşler Qashqai Ulusal Cephe üyesi oldu onunla dostça bir ilişki vardı. sözleşme gözden Gass-Glshayyan Khosrow Qashqai sekreter Musaddık olarak meşgul oldu. Ben İran meşruiyet göstermeye çalışacağız. [15] Ayrıca Ocak ayında Nasır Qashqai doktor aynı yıl oğlu Amerika'ya gitmişti sertifikalı İran petrol için pazarlama yapan bir hastalık istediO da alıcı buldu, ancak hükümet Amerika'yı satın hiçbir sonuca maruz kaldıklarını önerir. O da sanık İngiliz dışişleri bakanı hayranları bu gezi ve Amerika'da görüşmeler yaptı ve saldırı durumunda herhangi bir yabancı güç Qashqaees İran'a gidecek mücadele belirtti. İngiliz görüşmeler ve Qashqais hükümete karşı isyan niyetinde ortak Qashqais karşı kışkırtma durdurmaya mahkemeye çağırdı. Elbette, takip Musaddık bu gerginlikleri sona erdi çıkarlarını korumak için İngiliz hareket suçladı. ABD, Muhammed Jan Begay Eram bahçesine taşındı ve Qashqais tarafından desteklenen yardım etmek Qashqai silahlı Nasrkhan sürü onları Şiraz gönderilmesi desteklemek. Bu dönemde İngiliz bildirim çalışmaz onların Qashqais Nasrkhan ile başa çıkmak için diğer devletleri teşvik etmek Qashqais korkuyorlardı. [18] Darbe sırasında, Şah deplasmanda başkent Shiraz gitmek istedim, ama Kermit Roosevelt Hazar kıyılarına onu gönderdi "Crown King of Qashqais kötü düşmanları". Bir darbe [19] Qashqais bütün iletkenler önerilerini çekmek için söyledi kabul edilmişti. Darbe, Musaddık da ona destek Körfezi'ne onlarla birlikte gelen teklif etti, ama ne zaman doktor teklifi sertifikalı ve hükümete teslim kabul etmedi. Qashqai kardeşler hızla İran'a geri döndü. [20] Nasrkhan Il uyarı ve Genel Zahedi bir telgrafta uzak kalmak Kral ve İngiliz insanlar katılmak için onu teklif kınadı. aç kalmak. kardeşler Qashqai kabilesinin Şerif ayrılması Bazı onun kabilesinin gücü ve ruhuna darbe ve London kuvvetleri yol açar. Tahran'da Amerika Büyükelçiliği, çünkü Qashqai Kh ile bir anlaşmazlık Muhammed Jan Begay belgelerinin bu durumda düşünmektedir. Nasrkhan direnci yararsız olduğunu gördü ve Tahran'a devam Şah kardeşler Qashqai sürüldü. [22] Il çöküşü

sürgün hükümetinin yeni politika zorlamak için sonra Qashqais Qashqai kardeşler kentsel yaşam gitti. mera Kıtlık, kapitalizmin gelişimi, sınırları çünkü bu tür Shiraz, Abadan, Tahran, Ahvaz gibi şehirlere göç aşiret binlerce hepsi burada, hükümet tarafından kurulan ve kurumlarına imkansız göçebe hayat yapmak oluşturulan ulus çapında sorunlara zayıflatmak onlar petrol endüstrisi işçileri ve fabrikalar çalışıyor. Körfezi dışında. [1]

چهار شنبه 18 اسفند 1395برچسب:,

|
 

İsfahan eyaletinin İran Khansar şehir. Şehir merkezi Khansar kentidir. İslamiyet öncesi Khansar şehir geçmişi. "Okuyucu" yaylar anlamına ve "Sar" eki çok sayıda gösterir. Geçmişte, bölgedeki yay sayıda nedeniyle isimlendirilmiştir. Khansar insanlar aksanı var, ama bu lehçe İslam öncesi Farsça eski kökleri vardır ve bu kentte yaygın olduğu bağımsız bir lehçesi khansari vardır. 1390 tarafından, 21 338 kişinin şehir nüfusu. Şehir, güzel ve bol tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir.

İslamiyet öncesi Khansar şehir tarihinin Tidjan bar köy ve bunun Qudejan ispat köyünde sonraki satıra bir mezar taşı yakın dağlarda "tapınak" olarak adlandırılan "Mercury" adına tapınak ve tapınağa eserlerdir.

Tarihin en eski kanıt Büyük Khansar ve onların tarihidir Cyrus döneminde Yahudi halkının elinde göç Khansar tarihidir. [3] belgeler ve Hamedan belirtilen raporlar korudu. Jhvda (Jyda) olarak adlandırılan bir mahallede Khansar Yahudi göçmenler İran İslam Devrimi'nden önce yaşamış ve Khansar göç etti. [4]

Geri İskender zamanına tarihlenen bazı yazılarında Khansar ve Alexander Khansar arasındaki bir alanda Alexander the Great ve Darius III savaşlarından biri, çünkü son olacak inanıyorum - Kahrud ve İsfahan.

Khansar İslam sonra, Emeviler, Abbasiler, TAHERIAN, Safarian, Dylmyan, Selçuklular ve hükümetinde Kharazmshahian olmuştur. 7. yüzyılın başlarında MS. Moğolları AH alan açıldı ve çok hasara neden oldu. Onlar Khansar dahil İran'ın merkezi, Tymvrlng sonra saldırıya ve çok yıkım talan edildi. Khansar, bilim, edebiyat ve sanayinin en önemli merkezlerinden Safevi döneminde. [6] Safevi krallar bu alana özel bir önem vermişlerdir çünkü şehirdeki sanat ve el sanatları atölyesi, bu dikkat genişletti. Maryam Begüm, Şah Tahmasp Safevi okul binasının eşi de bu ülkenin kültürel gelişimine ilave edilir. [7]

yakın zamana kadar bilinen el yazması Kur'an ve "Kuran Pasngy" kalmıştır bu değerli kitaplardan biri. [8]

Bakanlık olarak kabul Kaçar döneminin ve büyük hükümdarı Khansar bunlardan bazılarını hükümet Khansar atandı olmasıdır. [7

yaylar anlamına mevduat ifadeleri, nihayet Kanysar, Khnsar, Khvnsar ve Khansar için Khansar isim. Juan yaylar ve sığırcık uzantısı bir çok temsil etmek anlamına gelir. Geçmişte, bölgedeki yayların çok sayıda nedeniyle [9] Han, Khani ve Farsça yollarla serin yaylar isimlendirilmiştir. [10]

Bazıları küçük Khansar steward, masa ve Shpzbashy neler Sultan, yolunu inanıyoruz. Bazıları da terim hırsızlar tarafından bilinen bu yerde, aslına Sarbanan öldürülen kan ve deve sürücüsü duruyor inanıyoruz.

Khunsari Dili

Khansari lehçe veya İran dilleri Orta ve Kuzey Batı dalının İran dilleri dil ve nihayet, Hint-Avrupa dillerinin bir kolu. eski İslam öncesi Farsça ve kentte yaygın değildi. [4]

Khansar insanlar aksanı var, ama bu lehçe İslam öncesi Farsça eski kökleri vardır ve bu kentte yaygın olduğu bağımsız bir lehçesi khansari vardır. [4]

چهار شنبه 4 اسفند 1395برچسب:,

|
 
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان

به دنبال تغيير در ديدگاه ها و الگوهاي برنامه ريزي شه ري، مباني نگرش به برنامهريزي كاربري زمين و نحوه رويكرد به نقش سرانه هاي كاربري و چگونگي تعيين و استفاده از آن تا حدود زيادي تغيير كرده است. لذا در اين تحقيق سع ي شده است ازيك طرف با استفاده ازروش هاي مقايسه اي، ميزان كاربريهاي شهري مناطق چهارده گانه اصفهان با كل شهر اصفهان، ايران و دنيا مقايسه شود و از طرف ديگر با استفاده ازبه تفاوت هاي مكاني كاربري ها در سطح شهر اصفهان LQi روش ضريب مكاني پرداخته شده و وزن هر كاربري در سطح مناطق شهر اصفهان مورد ارزيابي قرار گرفته است.

كلمات كليدي : كاربري اراضي شهري، روش مق ايسه اي، مدل ضريب مكاني، استانداردسازي.

مقدمه

در سال هاي اخير موضوع توسعه پايدار در نواحي و مناطق شهري از مهم ترين مباحث مطرح در بين برنامه ريزان شهري بوده است . توفيق در انتخاب راهبردهاي مقدمه در سال هاي اخير موضوع توسعه پايدار در نواحي و مناطق شهري از مهم ترين مباحث مطرح در بين برنامه ريزان شهري بوده است . توفيق در انتخاب راهبردهاي منطقي در محدوده شهر ب ه ميزان توجه ما به موضوع برنامه ريزي شهري بستگي

دارد كه هسته اصلي آن را برنامه ريزي كاربري اراضي شهري تشكيل مي دهد .برنامهريزي كه با مجموعه اي از اقدامات هدفمند مي خواهد محيط مصنوع را درقالب مقدورات و خواس ت شهروندان نظم و نسق دهد به طوري كه ساماندهي فضايي و مكاني فعاليت ها و عملكردهاي شهر از يك سو در تناسب و هماهنگي با يكديگر و از سوي ديگر در ارتباط منطقي با سيستم هاي شهري قرار مي گيرد .استفاده از روش هاي مقايسه اي مي تواند توازن و پراكنش استاندارد و بهينه كاربريها را در سطح ي ك شهر نشان دهد و استفاده از روش هاي كمي ، آمار ومدلها ميتواند برنامه ريزان را در اين امر ياري نمايد.

دراین مقاله می خواهیم به صورت کامل وبرای اولین بار طرح جامع شهراصفهان را ارزیابی وبررسی کنیم

قیمت کل مقاله:150000تومان

سه شنبه 26 بهمن 1395برچسب:,

|
 
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان

به دنبال تغيير در ديدگاه ها و الگوهاي برنامه ريزي شه ري، مباني نگرش به برنامهريزي كاربري زمين و نحوه رويكرد به نقش سرانه هاي كاربري و چگونگي تعيين و استفاده از آن تا حدود زيادي تغيير كرده است. لذا در اين تحقيق سع ي شده است ازيك طرف با استفاده ازروش هاي مقايسه اي، ميزان كاربريهاي شهري مناطق چهارده گانه اصفهان با كل شهر اصفهان، ايران و دنيا مقايسه شود و از طرف ديگر با استفاده ازبه تفاوت هاي مكاني كاربري ها در سطح شهر اصفهان LQi روش ضريب مكاني پرداخته شده و وزن هر كاربري در سطح مناطق شهر اصفهان مورد ارزيابي قرار گرفته است.

كلمات كليدي : كاربري اراضي شهري، روش مق ايسه اي، مدل ضريب مكاني، استانداردسازي.

مقدمه

در سال هاي اخير موضوع توسعه پايدار در نواحي و مناطق شهري از مهم ترين مباحث مطرح در بين برنامه ريزان شهري بوده است . توفيق در انتخاب راهبردهاي مقدمه در سال هاي اخير موضوع توسعه پايدار در نواحي و مناطق شهري از مهم ترين مباحث مطرح در بين برنامه ريزان شهري بوده است . توفيق در انتخاب راهبردهاي منطقي در محدوده شهر ب ه ميزان توجه ما به موضوع برنامه ريزي شهري بستگي

دارد كه هسته اصلي آن را برنامه ريزي كاربري اراضي شهري تشكيل مي دهد .برنامهريزي كه با مجموعه اي از اقدامات هدفمند مي خواهد محيط مصنوع را درقالب مقدورات و خواس ت شهروندان نظم و نسق دهد به طوري كه ساماندهي فضايي و مكاني فعاليت ها و عملكردهاي شهر از يك سو در تناسب و هماهنگي با يكديگر و از سوي ديگر در ارتباط منطقي با سيستم هاي شهري قرار مي گيرد .استفاده از روش هاي مقايسه اي مي تواند توازن و پراكنش استاندارد و بهينه كاربريها را در سطح ي ك شهر نشان دهد و استفاده از روش هاي كمي ، آمار ومدلها ميتواند برنامه ريزان را در اين امر ياري نمايد.

دراین مقاله می خواهیم به صورت کامل وبرای اولین بار طرح جامع شهراصفهان را ارزیابی وبررسی کنیم

قیمت کل مقاله:150000تومان

سه شنبه 26 بهمن 1395برچسب:,

|
 
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان

به دنبال تغيير در ديدگاه ها و الگوهاي برنامه ريزي شه ري، مباني نگرش به

برنامهريزي كاربري زمين و نحوه رويكرد به نقش سرانه هاي كاربري و چگونگي تعيين و

استفاده از آن تا حدود زيادي تغيير كرده است

.

لذا در اين تحقيق سع ي شده است از

يك طرف با استفاده ازروش هاي مقايسه اي، ميزان كاربريهايشهري مناطق چهارده گانه

 

اصفهان با كل شهر اصفهان، ايران و دنيا مقايسه شود و از طرف ديگر با استفاده از

 

به تفاوت هاي مكاني كاربري ها در سطح شهر اصفهان

 

 

LQi

روش ضريب مكاني

پرداخته ش ده و وزن هر كاربري در سطح مناطق شهر اصفهان مورد ارزيابي قرار گرفته

 

است

 

 

 

.

 

كلمات كليدي

:

كاربري اراضي شهري، روش مق ايسه اي، مدل ضريب مكاني،

استانداردسازي

 

 

.

 

سه شنبه 26 بهمن 1395برچسب:,

|
 
Türkiye Türkiye esasen İran Territory bir kombinasyonudur. Türkiye ikinci .kshvr olduğunu

İran'da Türk dilinin tarihi hakkında Ahmed Kesrevi ve hipotez Azeri itiraf  Dvrna Nyvz- tarihi ve kültürel hizmet: Kısacası, Türk dilleri değil öğrenmek için ne olursa olsun birinci dili ve Türk dilinin zorunlu olmaktır İran Fars İran genelinde yayın edildi  İran'ın Türkçe konuşan çocukların antik çağda çatlaklar barınak ve mera galiplerin olmuştur Türkistan ve İran'dan göç etmiş bulmak için vardır  Ve sakinleri olan engin arazi boyunca yayıldı Ve zamanla, insanlar entegrasyonu ve evli olan. Ve giyim ve dini alışkanlıklar kabul ettikleri. İran'da Türk - Ahmed Kesrevi

tanıtım

 

Genellikle Persler (İran) ülkesinde [2], Fars dili dışında insanların farklı bir dil konuşan ve birkaç İran genelinde Türk dilinin farkında olduğu varsayılır, Farsça dilinde belki daha sık görülür ve eğer İranlıların çoğunluğu cevap verecektir, kendi ülkesinde konuşulan Türkçe soruyorum: elbette, Azerbaycan ve Khamse (Zencan) devletleri. Ve çoğu bunu, Kafkasya ve Türkiye'de devletin yakınlık Osmanlı topraklarını düşünün.

Gördüğüm, ya da İranlılar veya bu konuyla ...... .. özellikle yabancı kitaplarda, oryantalistler hakkında hakkında doğru bilgilere sahip İran ve sosyal sorunlar hakkında konuşmak yabancılar, arasında olmasaydı sadece vb gilaki Fars dili ve lehçeleri, Mazandaran, Larry gibi [3] onlar bu ülkelerde yaygın olduğunu, tartıştık var. Belki devlet ve büyük şehirlerde genelde gidip vardı yolcular, elçiliğe veya Msyvnrhayy bilgiler ve nadiren köy veya göçebe kabileler ve onların dil ve onların araştırma gümrük seyahat için rahatsız ... .. İran Türkçeden diğer dillere ortak ilgi alanına giren yorumcular sorunları ihmal edilmiştir.

(Burada bir tava ve Farsça ve vb biz diğer tarafta Kürt Mazandaran, gilaki, Larry, Semnan, gibi tüm lehçeleri de lehçe. Ve biz demek eğer geleneksel Farsça ve Türkçe ile karşılaştırır biz, bu üstünlük, Türk. kimse bunu inkar edemez. [4]

Ama biz yolda gitmek ve asla açık kapıları açmayın istiyorum. Biz bu mükemmel makale veya yorum ve dikkatli girişim olduğunu iddia etmiyorum. Aksine, biz İran devletler Sfrhayykh vardı bizim tartışma kısıtlamak ......

 

2. İran'da Türk veya Fars çoğunlukta olsun?

Bazı İran'a hemen hemen tüm eyaletlerde dağılmış inandığı gibi İran, rafa bir devlet yok ise, [5] kısalık için, biz dili bırakın "sol" dedik [6]. Alışkanlıkla Farsça, köy veya göçebe Türk dilinin çevrili gibi Tahran, Şiraz, Kazvin ve Hamedan gibi kentlerin çoğunluğu konuşan köyler arasında. Türkçe ve Farsça hem de son iki şehir anlama [7].

Bugün, çıkmak veya Farsça çoğunluk zor olduğunu anlamak. Türkler ve bu bir tahmindir değil taklit, ama biz aşağıda ne teklif, biz yaptık araştırma sonucu ve rakamlar bunu sağlayacaktır.

A. Azerbaycan, dört büyük devletlerinden biri ve İran çok önemli. (İran idari Azerbaycan, Horasan, Fars ve Kerman dört ilde ve bu Mazandaran, Gilan, Kürdistan olarak ondan fazla ilde içine ve böylece. Bölünmüş Azerbaycan bir buçuk milyon kişi ve Khamse alanı [9],

Nüfusun kurulmasından bu yana ve göçebe ve kasaba ve köylerde ikamet insanların Türk dili konuşan ve Farsça dili anlamıyorum nerede Tabii ki, Kürt lehçesinde Azerbaycan Mokri Kürt azınlık yaşam insanlarla.

B. Irak Ajam (şimdiki Arak) ve Astarabad (şimdiki Gorgan) ve Horasan, Fars, Hamedan ve Kazvin bölgelerinde en köy ve aşiretler [10] ayrılıyor ve yolcuları Tahran Rvstayyhayy ziyaret sokaklarında Tahran sokaklarında yürürken onlar Türk merak konuşmak zorundadır.

Ülkenin diğer bölgelerinde çoğunluk Türklerle değil. Ancak bu sektörlerde de göçebe ve Türkçe konuşan köylüler bulunmaktadır. Sadece Kerman bölgesindeki İstisnalar vb Gilan, Mazandaran, Kordestan, Lorestan, parçaları [12]. Rus atasözü diyor doğrudur: Aslında "hayır baş mızrak yoktur", Mazandaran İran tüm yerinden buraya göç Sari, Mazandaran, sayı yirmi kabile kendi kabilesi ile yaşayan iki sol il vardır. Mazandaran yaşayan ve Türkçe konuşan yok.

(Biz söylediğimiz gibi) Biz Arap rakamları ile ifade edilir sürece bir şey söyleme karar verdik, ve tahminleri ve kesinlikle inandırıcı değil

 

3. onlar ayrılıyor ya da sol olsun?

چهار شنبه 20 بهمن 1395برچسب:,

|
 
İran dünyanın ikinci Türktür

İran'da Türk dilinin tarihi hakkında Ahmed Kesrevi ve hipotez Azeri itiraf  Dvrna Nyvz- tarihi ve kültürel hizmet: Kısacası, Türk dilleri değil öğrenmek için ne olursa olsun birinci dili ve Türk dilinin zorunlu olmaktır İran Fars İran genelinde yayın edildi  İran'ın Türkçe konuşan çocukların antik çağda çatlaklar barınak ve mera galiplerin olmuştur Türkistan ve İran'dan göç etmiş bulmak için vardır  Ve sakinleri olan engin arazi boyunca yayıldı Ve zamanla, insanlar entegrasyonu ve evli olan. Ve giyim ve dini alışkanlıklar kabul ettikleri. İran'da Türk - Ahmed Kesrevi

tanıtım

 

Genellikle Persler (İran) ülkesinde [2], Fars dili dışında insanların farklı bir dil konuşan ve birkaç İran genelinde Türk dilinin farkında olduğu varsayılır, Farsça dilinde belki daha sık görülür ve eğer İranlıların çoğunluğu cevap verecektir, kendi ülkesinde konuşulan Türkçe soruyorum: elbette, Azerbaycan ve Khamse (Zencan) devletleri. Ve çoğu bunu, Kafkasya ve Türkiye'de devletin yakınlık Osmanlı topraklarını düşünün.

Gördüğüm, ya da İranlılar veya bu konuyla ...... .. özellikle yabancı kitaplarda, oryantalistler hakkında hakkında doğru bilgilere sahip İran ve sosyal sorunlar hakkında konuşmak yabancılar, arasında olmasaydı sadece vb gilaki Fars dili ve lehçeleri, Mazandaran, Larry gibi [3] onlar bu ülkelerde yaygın olduğunu, tartıştık var. Belki devlet ve büyük şehirlerde genelde gidip vardı yolcular, elçiliğe veya Msyvnrhayy bilgiler ve nadiren köy veya göçebe kabileler ve onların dil ve onların araştırma gümrük seyahat için rahatsız ... .. İran Türkçeden diğer dillere ortak ilgi alanına giren yorumcular sorunları ihmal edilmiştir.

(Burada bir tava ve Farsça ve vb biz diğer tarafta Kürt Mazandaran, gilaki, Larry, Semnan, gibi tüm lehçeleri de lehçe. Ve biz demek eğer geleneksel Farsça ve Türkçe ile karşılaştırır biz, bu üstünlük, Türk. kimse bunu inkar edemez. [4]

Ama biz yolda gitmek ve asla açık kapıları açmayın istiyorum. Biz bu mükemmel makale veya yorum ve dikkatli girişim olduğunu iddia etmiyorum. Aksine, biz İran devletler Sfrhayykh vardı bizim tartışma kısıtlamak ......

 

2. İran'da Türk veya Fars çoğunlukta olsun?

Bazı İran'a hemen hemen tüm eyaletlerde dağılmış inandığı gibi İran, rafa bir devlet yok ise, [5] kısalık için, biz dili bırakın "sol" dedik [6]. Alışkanlıkla Farsça, köy veya göçebe Türk dilinin çevrili gibi Tahran, Şiraz, Kazvin ve Hamedan gibi kentlerin çoğunluğu konuşan köyler arasında. Türkçe ve Farsça hem de son iki şehir anlama [7].

Bugün, çıkmak veya Farsça çoğunluk zor olduğunu anlamak. Türkler ve bu bir tahmindir değil taklit, ama biz aşağıda ne teklif, biz yaptık araştırma sonucu ve rakamlar bunu sağlayacaktır.

A. Azerbaycan, dört büyük devletlerinden biri ve İran çok önemli. (İran idari Azerbaycan, Horasan, Fars ve Kerman dört ilde ve bu Mazandaran, Gilan, Kürdistan olarak ondan fazla ilde içine ve böylece. Bölünmüş Azerbaycan bir buçuk milyon kişi ve Khamse alanı [9],

Nüfusun kurulmasından bu yana ve göçebe ve kasaba ve köylerde ikamet insanların Türk dili konuşan ve Farsça dili anlamıyorum nerede Tabii ki, Kürt lehçesinde Azerbaycan Mokri Kürt azınlık yaşam insanlarla.

B. Irak Ajam (şimdiki Arak) ve Astarabad (şimdiki Gorgan) ve Horasan, Fars, Hamedan ve Kazvin bölgelerinde en köy ve aşiretler [10] ayrılıyor ve yolcuları Tahran Rvstayyhayy ziyaret sokaklarında Tahran sokaklarında yürürken onlar Türk merak konuşmak zorundadır.

Ülkenin diğer bölgelerinde çoğunluk Türklerle değil. Ancak bu sektörlerde de göçebe ve Türkçe konuşan köylüler bulunmaktadır. Sadece Kerman bölgesindeki İstisnalar vb Gilan, Mazandaran, Kordestan, Lorestan, parçaları [12]. Rus atasözü diyor doğrudur: Aslında "hayır baş mızrak yoktur", Mazandaran İran tüm yerinden buraya göç Sari, Mazandaran, sayı yirmi kabile kendi kabilesi ile yaşayan iki sol il vardır. Mazandaran yaşayan ve Türkçe konuşan yok.

(Biz söylediğimiz gibi) Biz Arap rakamları ile ifade edilir sürece bir şey söyleme karar verdik, ve tahminleri ve kesinlikle inandırıcı değil

 

3. onlar ayrılıyor ya da sol olsun?

چهار شنبه 20 بهمن 1395برچسب:,

|
 
İran ile bağlantılı Türkiye'nin büyüklüğü çoğu Türklerin Tayyip Erdoğan .rjb olduğunu fark

İran'da Türk dilinin tarihi hakkında Ahmed Kesrevi ve hipotez Azeri itiraf  Dvrna Nyvz- tarihi ve kültürel hizmet: Kısacası, Türk dilleri değil öğrenmek için ne olursa olsun birinci dili ve Türk dilinin zorunlu olmaktır İran Fars İran genelinde yayın edildi  İran'ın Türkçe konuşan çocukların antik çağda çatlaklar barınak ve mera galiplerin olmuştur Türkistan ve İran'dan göç etmiş bulmak için vardır  Ve sakinleri olan engin arazi boyunca yayıldı Ve zamanla, insanlar entegrasyonu ve evli olan. Ve giyim ve dini alışkanlıklar kabul ettikleri. İran'da Türk - Ahmed Kesrevi

tanıtım

 

Genellikle Persler (İran) ülkesinde [2], Fars dili dışında insanların farklı bir dil konuşan ve birkaç İran genelinde Türk dilinin farkında olduğu varsayılır, Farsça dilinde belki daha sık görülür ve eğer İranlıların çoğunluğu cevap verecektir, kendi ülkesinde konuşulan Türkçe soruyorum: elbette, Azerbaycan ve Khamse (Zencan) devletleri. Ve çoğu bunu, Kafkasya ve Türkiye'de devletin yakınlık Osmanlı topraklarını düşünün.

Gördüğüm, ya da İranlılar veya bu konuyla ...... .. özellikle yabancı kitaplarda, oryantalistler hakkında hakkında doğru bilgilere sahip İran ve sosyal sorunlar hakkında konuşmak yabancılar, arasında olmasaydı sadece vb gilaki Fars dili ve lehçeleri, Mazandaran, Larry gibi [3] onlar bu ülkelerde yaygın olduğunu, tartıştık var. Belki devlet ve büyük şehirlerde genelde gidip vardı yolcular, elçiliğe veya Msyvnrhayy bilgiler ve nadiren köy veya göçebe kabileler ve onların dil ve onların araştırma gümrük seyahat için rahatsız ... .. İran Türkçeden diğer dillere ortak ilgi alanına giren yorumcular sorunları ihmal edilmiştir.

(Burada bir tava ve Farsça ve vb biz diğer tarafta Kürt Mazandaran, gilaki, Larry, Semnan, gibi tüm lehçeleri de lehçe. Ve biz demek eğer geleneksel Farsça ve Türkçe ile karşılaştırır biz, bu üstünlük, Türk. kimse bunu inkar edemez. [4]

Ama biz yolda gitmek ve asla açık kapıları açmayın istiyorum. Biz bu mükemmel makale veya yorum ve dikkatli girişim olduğunu iddia etmiyorum. Aksine, biz İran devletler Sfrhayykh vardı bizim tartışma kısıtlamak ......

 

2. İran'da Türk veya Fars çoğunlukta olsun?

Bazı İran'a hemen hemen tüm eyaletlerde dağılmış inandığı gibi İran, rafa bir devlet yok ise, [5] kısalık için, biz dili bırakın "sol" dedik [6]. Alışkanlıkla Farsça, köy veya göçebe Türk dilinin çevrili gibi Tahran, Şiraz, Kazvin ve Hamedan gibi kentlerin çoğunluğu konuşan köyler arasında. Türkçe ve Farsça hem de son iki şehir anlama [7].

Bugün, çıkmak veya Farsça çoğunluk zor olduğunu anlamak. Türkler ve bu bir tahmindir değil taklit, ama biz aşağıda ne teklif, biz yaptık araştırma sonucu ve rakamlar bunu sağlayacaktır.

A. Azerbaycan, dört büyük devletlerinden biri ve İran çok önemli. (İran idari Azerbaycan, Horasan, Fars ve Kerman dört ilde ve bu Mazandaran, Gilan, Kürdistan olarak ondan fazla ilde içine ve böylece. Bölünmüş Azerbaycan bir buçuk milyon kişi ve Khamse alanı [9],

Nüfusun kurulmasından bu yana ve göçebe ve kasaba ve köylerde ikamet insanların Türk dili konuşan ve Farsça dili anlamıyorum nerede Tabii ki, Kürt lehçesinde Azerbaycan Mokri Kürt azınlık yaşam insanlarla.

B. Irak Ajam (şimdiki Arak) ve Astarabad (şimdiki Gorgan) ve Horasan, Fars, Hamedan ve Kazvin bölgelerinde en köy ve aşiretler [10] ayrılıyor ve yolcuları Tahran Rvstayyhayy ziyaret sokaklarında Tahran sokaklarında yürürken onlar Türk merak konuşmak zorundadır.

Ülkenin diğer bölgelerinde çoğunluk Türklerle değil. Ancak bu sektörlerde de göçebe ve Türkçe konuşan köylüler bulunmaktadır. Sadece Kerman bölgesindeki İstisnalar vb Gilan, Mazandaran, Kordestan, Lorestan, parçaları [12]. Rus atasözü diyor doğrudur: Aslında "hayır baş mızrak yoktur", Mazandaran İran tüm yerinden buraya göç Sari, Mazandaran, sayı yirmi kabile kendi kabilesi ile yaşayan iki sol il vardır. Mazandaran yaşayan ve Türkçe konuşan yok.

(Biz söylediğimiz gibi) Biz Arap rakamları ile ifade edilir sürece bir şey söyleme karar verdik, ve tahminleri ve kesinlikle inandırıcı değil

 

3. onlar ayrılıyor ya da sol olsun?

چهار شنبه 20 بهمن 1395برچسب:,

|
 
İran tarafında ikinci ülke Tvrkyh Türk Recep Tayyip Erdoğan olduğunu. İran Türk an.

İran'da Türk dilinin tarihi hakkında Ahmed Kesrevi ve hipotez Azeri itiraf  Dvrna Nyvz- tarihi ve kültürel hizmet: Kısacası, Türk dilleri değil öğrenmek için ne olursa olsun birinci dili ve Türk dilinin zorunlu olmaktır İran Fars İran genelinde yayın edildi  İran'ın Türkçe konuşan çocukların antik çağda çatlaklar barınak ve mera galiplerin olmuştur Türkistan ve İran'dan göç etmiş bulmak için vardır  Ve sakinleri olan engin arazi boyunca yayıldı Ve zamanla, insanlar entegrasyonu ve evli olan. Ve giyim ve dini alışkanlıklar kabul ettikleri. İran'da Türk - Ahmed Kesrevi

tanıtım

 

Genellikle Persler (İran) ülkesinde [2], Fars dili dışında insanların farklı bir dil konuşan ve birkaç İran genelinde Türk dilinin farkında olduğu varsayılır, Farsça dilinde belki daha sık görülür ve eğer İranlıların çoğunluğu cevap verecektir, kendi ülkesinde konuşulan Türkçe soruyorum: elbette, Azerbaycan ve Khamse (Zencan) devletleri. Ve çoğu bunu, Kafkasya ve Türkiye'de devletin yakınlık Osmanlı topraklarını düşünün.

Gördüğüm, ya da İranlılar veya bu konuyla ...... .. özellikle yabancı kitaplarda, oryantalistler hakkında hakkında doğru bilgilere sahip İran ve sosyal sorunlar hakkında konuşmak yabancılar, arasında olmasaydı sadece vb gilaki Fars dili ve lehçeleri, Mazandaran, Larry gibi [3] onlar bu ülkelerde yaygın olduğunu, tartıştık var. Belki devlet ve büyük şehirlerde genelde gidip vardı yolcular, elçiliğe veya Msyvnrhayy bilgiler ve nadiren köy veya göçebe kabileler ve onların dil ve onların araştırma gümrük seyahat için rahatsız ... .. İran Türkçeden diğer dillere ortak ilgi alanına giren yorumcular sorunları ihmal edilmiştir.

(Burada bir tava ve Farsça ve vb biz diğer tarafta Kürt Mazandaran, gilaki, Larry, Semnan, gibi tüm lehçeleri de lehçe. Ve biz demek eğer geleneksel Farsça ve Türkçe ile karşılaştırır biz, bu üstünlük, Türk. kimse bunu inkar edemez. [4]

Ama biz yolda gitmek ve asla açık kapıları açmayın istiyorum. Biz bu mükemmel makale veya yorum ve dikkatli girişim olduğunu iddia etmiyorum. Aksine, biz İran devletler Sfrhayykh vardı bizim tartışma kısıtlamak ......

 

2. İran'da Türk veya Fars çoğunlukta olsun?

Bazı İran'a hemen hemen tüm eyaletlerde dağılmış inandığı gibi İran, rafa bir devlet yok ise, [5] kısalık için, biz dili bırakın "sol" dedik [6]. Alışkanlıkla Farsça, köy veya göçebe Türk dilinin çevrili gibi Tahran, Şiraz, Kazvin ve Hamedan gibi kentlerin çoğunluğu konuşan köyler arasında. Türkçe ve Farsça hem de son iki şehir anlama [7].

Bugün, çıkmak veya Farsça çoğunluk zor olduğunu anlamak. Türkler ve bu bir tahmindir değil taklit, ama biz aşağıda ne teklif, biz yaptık araştırma sonucu ve rakamlar bunu sağlayacaktır.

A. Azerbaycan, dört büyük devletlerinden biri ve İran çok önemli. (İran idari Azerbaycan, Horasan, Fars ve Kerman dört ilde ve bu Mazandaran, Gilan, Kürdistan olarak ondan fazla ilde içine ve böylece. Bölünmüş Azerbaycan bir buçuk milyon kişi ve Khamse alanı [9],

Nüfusun kurulmasından bu yana ve göçebe ve kasaba ve köylerde ikamet insanların Türk dili konuşan ve Farsça dili anlamıyorum nerede Tabii ki, Kürt lehçesinde Azerbaycan Mokri Kürt azınlık yaşam insanlarla.

B. Irak Ajam (şimdiki Arak) ve Astarabad (şimdiki Gorgan) ve Horasan, Fars, Hamedan ve Kazvin bölgelerinde en köy ve aşiretler [10] ayrılıyor ve yolcuları Tahran Rvstayyhayy ziyaret sokaklarında Tahran sokaklarında yürürken onlar Türk merak konuşmak zorundadır.

Ülkenin diğer bölgelerinde çoğunluk Türklerle değil. Ancak bu sektörlerde de göçebe ve Türkçe konuşan köylüler bulunmaktadır. Sadece Kerman bölgesindeki İstisnalar vb Gilan, Mazandaran, Kordestan, Lorestan, parçaları [12]. Rus atasözü diyor doğrudur: Aslında "hayır baş mızrak yoktur", Mazandaran İran tüm yerinden buraya göç Sari, Mazandaran, sayı yirmi kabile kendi kabilesi ile yaşayan iki sol il vardır. Mazandaran yaşayan ve Türkçe konuşan yok.

(Biz söylediğimiz gibi) Biz Arap rakamları ile ifade edilir sürece bir şey söyleme karar verdik, ve tahminleri ve kesinlikle inandırıcı değil

 

3. onlar ayrılıyor ya da sol olsun?

چهار شنبه 20 بهمن 1395برچسب:,

|
 
İranlı Türkler Türkler İran halkının çoğunluğu mu

İran'da Türk dilinin tarihi hakkında Ahmed Kesrevi ve hipotez Azeri itiraf  Dvrna Nyvz- tarihi ve kültürel hizmet: Kısacası, Türk dilleri değil öğrenmek için ne olursa olsun birinci dili ve Türk dilinin zorunlu olmaktır İran Fars İran genelinde yayın edildi  İran'ın Türkçe konuşan çocukların antik çağda çatlaklar barınak ve mera galiplerin olmuştur Türkistan ve İran'dan göç etmiş bulmak için vardır  Ve sakinleri olan engin arazi boyunca yayıldı Ve zamanla, insanlar entegrasyonu ve evli olan. Ve giyim ve dini alışkanlıklar kabul ettikleri. İran'da Türk - Ahmed Kesrevi

tanıtım

 

Genellikle Persler (İran) ülkesinde [2], Fars dili dışında insanların farklı bir dil konuşan ve birkaç İran genelinde Türk dilinin farkında olduğu varsayılır, Farsça dilinde belki daha sık görülür ve eğer İranlıların çoğunluğu cevap verecektir, kendi ülkesinde konuşulan Türkçe soruyorum: elbette, Azerbaycan ve Khamse (Zencan) devletleri. Ve çoğu bunu, Kafkasya ve Türkiye'de devletin yakınlık Osmanlı topraklarını düşünün.

Gördüğüm, ya da İranlılar veya bu konuyla ...... .. özellikle yabancı kitaplarda, oryantalistler hakkında hakkında doğru bilgilere sahip İran ve sosyal sorunlar hakkında konuşmak yabancılar, arasında olmasaydı sadece vb gilaki Fars dili ve lehçeleri, Mazandaran, Larry gibi [3] onlar bu ülkelerde yaygın olduğunu, tartıştık var. Belki devlet ve büyük şehirlerde genelde gidip vardı yolcular, elçiliğe veya Msyvnrhayy bilgiler ve nadiren köy veya göçebe kabileler ve onların dil ve onların araştırma gümrük seyahat için rahatsız ... .. İran Türkçeden diğer dillere ortak ilgi alanına giren yorumcular sorunları ihmal edilmiştir.

(Burada bir tava ve Farsça ve vb biz diğer tarafta Kürt Mazandaran, gilaki, Larry, Semnan, gibi tüm lehçeleri de lehçe. Ve biz demek eğer geleneksel Farsça ve Türkçe ile karşılaştırır biz, bu üstünlük, Türk. kimse bunu inkar edemez. [4]

Ama biz yolda gitmek ve asla açık kapıları açmayın istiyorum. Biz bu mükemmel makale veya yorum ve dikkatli girişim olduğunu iddia etmiyorum. Aksine, biz İran devletler Sfrhayykh vardı bizim tartışma kısıtlamak ......

 

2. İran'da Türk veya Fars çoğunlukta olsun?

Bazı İran'a hemen hemen tüm eyaletlerde dağılmış inandığı gibi İran, rafa bir devlet yok ise, [5] kısalık için, biz dili bırakın "sol" dedik [6]. Alışkanlıkla Farsça, köy veya göçebe Türk dilinin çevrili gibi Tahran, Şiraz, Kazvin ve Hamedan gibi kentlerin çoğunluğu konuşan köyler arasında. Türkçe ve Farsça hem de son iki şehir anlama [7].

Bugün, çıkmak veya Farsça çoğunluk zor olduğunu anlamak. Türkler ve bu bir tahmindir değil taklit, ama biz aşağıda ne teklif, biz yaptık araştırma sonucu ve rakamlar bunu sağlayacaktır.

A. Azerbaycan, dört büyük devletlerinden biri ve İran çok önemli. (İran idari Azerbaycan, Horasan, Fars ve Kerman dört ilde ve bu Mazandaran, Gilan, Kürdistan olarak ondan fazla ilde içine ve böylece. Bölünmüş Azerbaycan bir buçuk milyon kişi ve Khamse alanı [9],

چهار شنبه 20 بهمن 1395برچسب:,

|
 
Rkan Chaplq- Azna

Rkan Chaplq- Azna

Japlq (japelagh) ya da Mrb Gaplh kelimesinin İran merkez bölgelerinden biri olabilir. Khansar ve Gülpaygan yakın ve güney Bahtiyari bölgeye Batı'ya Kum ve Saveh ve Hamedan ovalarına ve doğudan kuzeye başında Japlq sınırlıdır.

alanda Chaplq Japlq (chapelagh) ya da (chaplagh) yaşayan Türkler de denir.

Aryan ve Basra Körfezi ve ayrıca Gaplh denir Arak onun Lhjhmrdm insanlar Azna şehir. Azınlık, Türk, Ermeni, Yahudi, Gürcü, Bahtiyari ve Qashqai Azna kendi bağrında bu bölgenin antik geçmişi olan her şehrin yaşıyor. bölünmeler 1317 yılında, daha önce şehir Irak Ajam (Central Province) etki alanı Lorestan alanında ikinci bölümünde maalesef idi.

Birçok insan dolayı zaman lehçelerin geçişine de müreffeh bir ülke, Colbert, sarı çiçekler, Musa onlarca ve Lvzdr ve bu ismi olabilir hangi bölgeye yerleşen aşiret İsmail Safavi Gaplh arıyor çıkın en deyişle Azeri Türkleri Türklerin Gaplh farklıdır.Hatta birçok kişi şehir Azna yaşayan dilinde sol ölçüde ve Türkçeye Japlq Türk kültürünün şiddeti baskın kelime.

 

Bölgesel savaşlar ve Azna de Türk kültürünü tanıtmak

Ve Lorestan:

Bölge dazlaklar çekildi için ayaklanma Ebu Müslim Horasan Araplar, İranlılar ve Araplar takip Japlq oldu bölgede 112 AH Emevilerin sonu ilk savaş (1315 yıl önce) bölgede çatışma çıktı. Savaş B. ayaklanması Khorramdin çeşitli vesilelerle bölgede Abbasiler ile Japlq çatışmaya dikkat edilebilir (1). Babak Babak fanlar (2) dikkat çekmişlerdir aracı olarak etkiler temelde aynı kırsal alanlarda (bavaki) arasında Bovaki gelişme olabilir.Nag başka saldırı ve Moğollar Türk gibi Artlq Aba (ortaleghoba) olarak köy ve türbe Qasim çıkması binanın doğuşu ve Türk kültürü söz yaymak olduğunu kaydetti fethetmek için elde edilebilir. Atabak Lor Japlq büyük merkezi Batı tarafından ve bölgeye İran Moğol istilasından sonra Kürtler akşam yemeği bir dizi İzeh Safevi döneminin (3) kadar devam kurdu.

(areman), Kurt (Keret), Chals Parr (chalespar) ve Gürcüce (Gürcüce köylerde) Türk (örneğin Qaqan, Aqdash, AGHBOLAGH olarak Doğu Japlq köy) (4).

Türk köyleri Azna

Bölgesel savaş ve etkileri:

Bölge dazlaklar çekildi için ayaklanma Ebu Müslim Horasan Araplar, İranlılar ve Araplar takip Japlq oldu bölgede 112 AH Emevilerin sonu ilk savaş (1315 yıl önce) bölgede çatışma çıktı. Savaş B. ayaklanması Khorramdin çeşitli vesilelerle bölgede Abbasiler ile Japlq çatışmaya dikkat edilebilir (1). Babak Babak fanlar (2) dikkat çekmişlerdir aracı olarak etkiler temelde aynı kırsal alanlarda (bavaki) arasında Bovaki gelişme olabilir.

Savaş artık böyle Artlq Aba (ortaleghoba) olarak Türk köylerine görünümünü ve türbe Qasim çıkması bina vardır ve Türk kültürü söz yaymak bölgede Moğollar tarafından saldırıya uğradı ve ele geçirilebilir. Atabak Lor Japlq büyük merkezi Batı tarafından ve bölgeye İran Moğol istilasından sonra Kürtler akşam yemeği bir dizi İzeh Safevi döneminin (3) kadar devam kurdu.

(areman), Kurt (Keret), Chals Parr (chalespar) ve Gürcüce (Gürcüce köylerde) Türk (örneğin Qaqan, Aqdash, AGHBOLAGH olarak Doğu Japlq köy) (4).

چهار شنبه 20 بهمن 1395برچسب:,

|
 
iran Türklerinin nüfusu nedir?

iran Türklerinin nüfusu nedir?

Dorna Nyvz- tarihi ve kültürel hizmetler: biz bırakın gerçek sayıya Sayın Salihi, eski Dışişleri Bakanı ve İran erişim Atom Enerjisi Örgütü şimdiki Başkan Yardımcısı ve Baş ifadeleri. 30 milyondan fazla fazla yüzde 40.Ama gerçek .More Az · İranlıların hftad% ayrılıyor ve Vajdad Türkmen Horasan bırakın başka bir şey Ekeh İran hükümeti resmi Türk dili ve İran milletinin arasındaki bağlantı eksikliği değil kaçınılması resmi istatistikler bırakmak.Yaşayan Türkler yüzde otuz ilgili Chaharmahal ili göz önüne alındığında En popüler Borucen şehirler Feradonbe bin Saman Buldaci Borucen Jooneghan çatlaklar mahalle yaşıyor.Ilin İran yönetiminin bırakarak sunulacak Bahtiyari belge çağrıldı Büyük fabrikalar arasında değişen ticaret ve ticaret doğal bitkisel ilaçlar tüm potansiyel olanakları, mayınlar maden suyu Bahtiyari sağlanır değil Ve küçük pay tesislerini bırakın.Marbalay boroujen Türkler rağmen yaşayan imkanları eyalet başkenti çok daha küçük. Türkmen kökenli Türkmenlerin atası olduğu size l Doğu İran Chaharmahal terk  Chahar Mahal ve özellikle maden suları ve toprak örtüsü bitkilerin zengin kaynaklar Türk kesiminde Bahtiyari eyaletinde, tarım için çok uygundur. Su dolu kuyu içeren Feradonbe Türk kenti Borucen. Türkler istihdam etmez Chaharmahal & Bahtiyari eyaletinde Ortadoğu'da bulunan birkaç büyük fabrikalar. Meslekler çok güzel ve çekici .pvshsh bayan giyim ve Türk Bahtiyari giysi bir derleme şehir Borucen ve Türk Sayrmnatq bırakın.

دو شنبه 18 بهمن 1395برچسب:,

|
 
iran Türklerinin nüfusu nedir?

iran Türklerinin nüfusu nedir?

Dorna Nyvz- tarihi ve kültürel hizmetler: biz bırakın gerçek sayıya Sayın Salihi, eski Dışişleri Bakanı ve İran erişim Atom Enerjisi Örgütü şimdiki Başkan Yardımcısı ve Baş ifadeleri. 30 milyondan fazla fazla yüzde 40.Ama gerçek .More Az · İranlıların hftad% ayrılıyor ve Vajdad Türkmen Horasan bırakın başka bir şey Ekeh İran hükümeti resmi Türk dili ve İran milletinin arasındaki bağlantı eksikliği değil kaçınılması resmi istatistikler bırakmak.Yaşayan Türkler yüzde otuz ilgili Chaharmahal ili göz önüne alındığında En popüler Borucen şehirler Feradonbe bin Saman Buldaci Borucen Jooneghan çatlaklar mahalle yaşıyor.Ilin İran yönetiminin bırakarak sunulacak Bahtiyari belge çağrıldı Büyük fabrikalar arasında değişen ticaret ve ticaret doğal bitkisel ilaçlar tüm potansiyel olanakları, mayınlar maden suyu Bahtiyari sağlanır değil Ve küçük pay tesislerini bırakın.Marbalay boroujen Türkler rağmen yaşayan imkanları eyalet başkenti çok daha küçük. Türkmen kökenli Türkmenlerin atası olduğu size l Doğu İran Chaharmahal terk  Chahar Mahal ve özellikle maden suları ve toprak örtüsü bitkilerin zengin kaynaklar Türk kesiminde Bahtiyari eyaletinde, tarım için çok uygundur. Su dolu kuyu içeren Feradonbe Türk kenti Borucen. Türkler istihdam etmez Chaharmahal & Bahtiyari eyaletinde Ortadoğu'da bulunan birkaç büyük fabrikalar. Meslekler çok güzel ve çekici .pvshsh bayan giyim ve Türk Bahtiyari giysi bir derleme şehir Borucen ve Türk Sayrmnatq bırakın.

دو شنبه 18 بهمن 1395برچسب:,

|
 
iran Türklerinin nüfusu nedir?

 

iran Türklerinin nüfusu nedir?

Dorna Nyvz- tarihi ve kültürel hizmetler: biz bırakın gerçek sayıya Sayın Salihi, eski Dışişleri Bakanı ve İran erişim Atom Enerjisi Örgütü şimdiki Başkan Yardımcısı ve Baş ifadeleri. 30 milyondan fazla fazla yüzde 40.Ama gerçek .More Az · İranlıların hftad% ayrılıyor ve Vajdad Türkmen Horasan bırakın başka bir şey Ekeh İran hükümeti resmi Türk dili ve İran milletinin arasındaki bağlantı eksikliği değil kaçınılması resmi istatistikler bırakmak.Yaşayan Türkler yüzde otuz ilgili Chaharmahal ili göz önüne alındığında En popüler Borucen şehirler Feradonbe bin Saman Buldaci Borucen Jooneghan çatlaklar mahalle yaşıyor.Ilin İran yönetiminin bırakarak sunulacak Bahtiyari belge çağrıldı Büyük fabrikalar arasında değişen ticaret ve ticaret doğal bitkisel ilaçlar tüm potansiyel olanakları, mayınlar maden suyu Bahtiyari sağlanır değil Ve küçük pay tesislerini bırakın.Marbalay boroujen Türkler rağmen yaşayan imkanları eyalet başkenti çok daha küçük. Türkmen kökenli Türkmenlerin atası olduğu size l Doğu İran Chaharmahal terk

دو شنبه 18 بهمن 1395برچسب:,

|
 
iran Türklerinin nüfusu nedir?

iran Türklerinin nüfusu nedir?

Dorna Nyvz- tarihi ve kültürel hizmetler: biz bırakın gerçek sayıya Sayın Salihi, eski Dışişleri Bakanı ve İran erişim Atom Enerjisi Örgütü şimdiki Başkan Yardımcısı ve Baş ifadeleri. 30 milyondan fazla fazla yüzde 40.Ama gerçek .More Az · İranlıların hftad% ayrılıyor ve Vajdad Türkmen Horasan bırakın başka bir şey Ekeh İran hükümeti resmi Türk dili ve İran milletinin arasındaki bağlantı eksikliği değil kaçınılması resmi istatistikler bırakmak.Yaşayan Türkler yüzde otuz ilgili Chaharmahal ili göz önüne alındığında En popüler Borucen şehirler Feradonbe bin Saman Buldaci Borucen Jooneghan çatlaklar mahalle yaşıyor.Ilin İran yönetiminin bırakarak sunulacak Bahtiyari belge çağrıldı Büyük fabrikalar arasında değişen ticaret ve ticaret doğal bitkisel ilaçlar tüm potansiyel olanakları, mayınlar maden suyu Bahtiyari sağlanır değil Ve küçük pay tesislerini bırakın.Marbalay boroujen Türkler rağmen yaşayan imkanları eyalet başkenti çok daha küçük. Türkmen kökenli Türkmenlerin atası olduğu size l Doğu İran Chaharmahal terk

دو شنبه 18 بهمن 1395برچسب:,

|
 
iran Türklerinin nüfusu nedir?

iran Türklerinin nüfusu nedir?

Dorna Nyvz- tarihi ve kültürel hizmetler: biz bırakın gerçek sayıya Sayın Salihi, eski Dışişleri Bakanı ve İran erişim Atom Enerjisi Örgütü şimdiki Başkan Yardımcısı ve Baş ifadeleri. 30 milyondan fazla fazla yüzde 40.Ama gerçek .More Az · İranlıların hftad% ayrılıyor ve Vajdad Türkmen Horasan bırakın başka bir şey Ekeh İran hükümeti resmi Türk dili ve İran milletinin arasındaki bağlantı eksikliği değil kaçınılması resmi istatistikler bırakmak.Yaşayan Türkler yüzde otuz ilgili Chaharmahal ili göz önüne alındığında En popüler Borucen şehirler Feradonbe bin Saman Buldaci Borucen Jooneghan çatlaklar mahalle yaşıyor.Ilin İran yönetiminin bırakarak sunulacak Bahtiyari belge çağrıldı Büyük fabrikalar arasında değişen ticaret ve ticaret doğal bitkisel ilaçlar tüm potansiyel olanakları, mayınlar maden suyu Bahtiyari sağlanır değil Ve küçük pay tesislerini bırakın.Marbalay boroujen Türkler rağmen yaşayan imkanları eyalet başkenti çok daha küçük. Türkmen kökenli Türkmenlerin atası olduğu size l Doğu İran Chaharmahal terk

دو شنبه 18 بهمن 1395برچسب:,

|
 
Osmanlı Türkleri

Osmanlı Türkleri ve Faradanbeh bin Saman Borucen Şubesi olarak Safevi olmuştur Buldaci alanlar tarafından yakalanan Osmanlı ve Safevi savaşın çok sayıda yerinden bulundu.

Şimdi bu insanlar Chaharmahal & Bahtiyari eyaletinde atalarının mahkumlar vardı Osmanlı Türklerinin Chaharmahal & Bahtiyari eyaletinde Borucen kentin yüzde 30'u söz konusu şehirlerde yaşamaktadır. Bu insanların çoğu köşeyi sol

پنج شنبه 7 بهمن 1395برچسب:,

|
 
فهرست پایان نامه های جغرافیای شهری

نقش موتورسيکلت در حمل و نقل درون شهری و اثرات آن بر ترافيک تهران 
استخراج قواعد فازی از داده‌های GIS با استفاده از شبکه عصبی فازی جهت تشخيص بافت‌های فرسوده مناطقه 5 و 11 شهر تهران 
مدیریت بهینه رواناب سطحی شهری با استفاده از روش تصمیم گیری چند معیاره مکانی
سنجش کیفیت محیط شهری در منطقه شش شهر تهران
امکان سنجی استقرار مدیریت دانش از نظر وضعیت زیر ساختهای لازم در شهرداری منطقه 8 تهران
ناحیه محوری در شهرداری تهران، شورای شهر و تحقق حکمرانی شهری
مدیریت زیست محیطی طراحی شهری با استفاده از روش SWOT
طراحی و تعیین شاخص¬های اندازه¬گیری عملکرد بر پایه مفاهیم حکمرانی خوب با رویکرد ارزیابی متوازن
باز آفرینی و ساماندهی پارک شهر با حفظ هویت تاریخی و فرهنگی (پارک شهر تهران)
برنامه‌ریزی تحلیل اثر سوی فعالیت‌های صنعتی بر نواحی کارگردی مسکونی (مطالعه موردی: منطقه 16 شهر تهران)
صفحه :
 
 
از 15  

شنبه 2 بهمن 1395برچسب:,

|
 
پایان نامه های کارشناسی ارشد جغرافیای شهری

عنوان پايان نامه
‏ضرورتها و مشكلات برنامه ريزي منطقه اي درايران (مورد منطقه شمالغرب )
‏تحليل جغرافيايي نماكرهاي فضايي - كالبدي متروپليتن تبريز با تاكيد بر توسعه درون زا و پايدار
‏بررسي مشكلات و نارساييهاي مبلمان شهري با تاكيد بر مسيرهاي عابر پياده مطالعه موردي شهر تبريز،محدوده چهارراه آبرساني تا تقاطع شهيد بهشتي 
‏بررسي عملكرد و وضعيت سيستم حمل و نقل درون شهري اتوبوسراني مورد نمونه شهر تبريز
‏نقش پاركهاي شهري در توسعه پايدار شهرها مورد نمونه : تهران
‏جايگاه و اهميت فضاي سبز در برنامه ريزيهاي شهري ،مورد :شهر تبريز
‏ضرورتها و مشكلات برنامه ريزي منطقه اي در ايران مورد منطقه شمالغرب 
‏نقش شهرهاي ميانه اندام در توسعه فضايي استان آذربايجان شرقي با تاكيد بر مراغه
‏روشهاي تامين مسكن گروههاي كم درآمد شهري در ايران (نمونه موردي تبريز)
‏تحليل فضايي الگوي توسعه فيزيكي شهر ايلام
‏مكانيابي هنرستان هاي فني و حرفه اي با استفاده از سيستم هاي جغرافيايي GIS مورد نمونه شهر تبريز
‏تحليلي بر روند شهرنشيني در مادر شهرهاي ايران (مورد :شهر تبريز)
‏پژوهشي در روند حاشيه نشيني ايران مطالعه موردي تبريز 
‏ارزيابي ملاحظات شهرسازي در احداث مجتمعهاي مسكوني تبريز مجتمعهاي گلپارك،شفيع زاده ،شهيدرجايي و كوثر 
‏ارزيابي مكانيابي شهركهاي صنعتي استان چهارمحال بختياري نمونه موردي شهرك صنعتي شهر كرد
‏سير شهرنشيني در كرمانشاه
‏ارزيابي توسعه شهر ملكان باتاكيد بر كاربري اراضي شهري
‏طرح هاي هادي شهري از تيوري تا عمل مورد نمونه اي شهر كيان
‏بررسي راهكارهاي توسعه توريسم در آذربايجان شرقي
‏بررسي سيستم اتوبوسراني شهري كشور مورد نمونه شهر تبريز وضع موجود - معضلات و تنگناها - راهبردها 
‏بررسي فرآيند طرح و برنامه ريزي شهرهاي جديد مورد نمونه شهر جديد گلبهار 
‏بررسي رشد شهرنشيني و توسعه فيزيكي شهر مورد نمونه شهر نيشابور
‏برنامه ريزي توسعه فيزيكي شهرهاي ميانه اندام مورد نمونه : مهاباد
‏ارزيابي ميزان موفقيت شهرهاي جديد در ايران مورد :شهر جديد سهند
‏طرحهاي واگذاري اراضي شهري و نقش آن در توسعه فضايي شهر،نمونه موردي : شهر سقز از انقلاب اسلامي تا سال ۱۳۸۲ 
‏سنجش تطبيقي ميزان توسعه شاخصهاي بخش عمران شهري در منطقه اي شهرستانهاي استان آذربايجان شرقي
‏بررسي آپارتمان نشيني در تبريز و ارزيابي مجتمع هاي مسكوني آپارتماني
‏امكانات و محدوديتهاي توسعه فيزيكي شهر تالش
‏نقش شهرهاي كوچك در توسعه فضايي استان آذربايجان غربي نمونه موردي شهر ماكو 
‏برنامه ريزي توسعه فضايي ،نمونه موردي شهرستان هشترود
‏مديريت مواد زايد جامد شهري و معيارهاي مكانيابي آن با اشاراتي به : شهر تبريز
‏بررسي ويژگيها و تناسبات شبكه هاي ارتباطي شهري مطالعه موردي شهر تبريز محدوده بخش مركزي 
‏صنعت توريسم و راههاي توسعه آن در منطقه شمال با تاكيد بر شهر بابلسر
‏كاربرد سيستم اطلاعات جغرافيايي در توزيع و پراكنش فضايي مراكز آموزشي مطالعه موردي شهر ياسوج 
‏مطالعات بنيادي اقليم معماري در طراحي فضاهاي مسكوني سرعين
‏مكانيابي ومدلسازي پراكنش فضاي سبز شهري
‏تحليل آلودگي هاي هوايي ناشي از مكانيابي نامناسب مراكز صنعتي در شهر تبريز با استفاده از شبكه هاي عصبي
توسعه اقتصادی شهرستان پاوه - فرصتها و چالشها
‏بررسي قوانين و مقررات خانه سازي و ساز و كارهاي رسيدگي به تخلفات ساختماني در شهر تبريز
‏ساماندهي پارك هاي شهري مطالعه موردي : شهر صنعتي البرز 
‏تحليل تراكم هاي ساختماني در محلات شهري نمونه موردي : كلانشهر تبريز،كوي دانشگاه 
‏بررسي نقش عوامل ساختاري و نهادي در پيدايش و تكوين حاشيه نشيني در ايران مطالعه موردي تبريز 
‏ساماندهي و بهسازي بافتهاي قديم شهري با رويكرد شهرسازي جديد : Neww Urbanism نمونه موردي محله ي سرخاب تبريز 
‏بررسي و تحليل نقش جاذبه هاي اكوتوريستي در توسعه پايدار ناحيه اي مطالعه موردي جاذبه هاي اكوتوريستي همدان 
‏سياست ها و راهبردهاي توانمندسازي محلات اسكان غير رسمي مطاله موردي : شهر تبريز 
‏بررسي و تحليل توسعه فضايي شهر بناب : ابعاد،علل و پيامدها
‏ساماندهي شبكه ارتباطي شهري مطالعه موردي : اروميه 
‏ارزيابي سياست هاي دولتي تامين مسكن در مورد گروه هاي كم درآمد شهري مطالعه موردي زنجان 
‏ارزيابي سازمان فضايي شهر شاهرود با تاكيد بر الگوهاي كاربري زمينهاي آموزشي
‏ساماندهي محله هاي شهري در محورهاي تاريخي و فرهنگي شهرهاي ايران نمونه موردي : محور تاريخي و فرهنگي بافت شيراز- محله سنگ سياه 
‏جايگاه مطلوب كاربري فضاي سبز زمينه ساز پايداري توسعه در كلان شهرها نمونه موردي : شهر تبريز 
‏بكارگيري سيستم شناختي - مقايسه ايي كيفيت زندگي نمونه موردي ،شهر كرج 
‏مهاجرت هاي روستا- شهري و تاثير آن در توسعه فضايي شهرها مطالعه موردي : شهر بوكان 
‏بررسي عوامل موثر بر توسعه فيزيكي - كالبدي شهر بوكان
بررسي و تحليل نحوه پراكنش مراكز اقامتي ،تاريخي ،فرهنگي و گردشگري
تحلیل کاربری های صنعتی منطقه آزاد تجاری - صنعتی ارس ‏

شنبه 2 بهمن 1395برچسب:,

|
 
چگونه بهترين پدر و مادر دنيا باشيم؟

 
 
 
 
یك در آغوش گرفتن ساده، كمی تشویق كردن گاهی اوقات تحسین نمودن و حتی یك لبخند كوچك ولی از روی عشق و محبت باعث می‌شود تا فرزندتان احساس اعتماد به نفس و خوشبختی بیشتری كند. متأسفانه بسیاری از كودكان از چنین محبت‌هایی محروم هستند.
امتیاز خبر: 36 از 100 تعداد رای دهندگان 1216
وب‌سایت زندگی آنلاین: به كودك خود قوانینی را بیاموزید كه به كارگیری‌شان باعث می‌شود هر فرد، زندگی شاد و مفیدی داشته باشد.

همواره مهر و محبت خود به فرزندان‌تان را نشان دهید.

یك در آغوش گرفتن ساده، كمی تشویق كردن گاهی اوقات تحسین نمودن و حتی یك لبخند كوچك ولی از روی عشق و محبت باعث می‌شود تا فرزندتان احساس اعتماد به نفس و خوشبختی بیشتری كند. متأسفانه بسیاری از كودكان از چنین محبت‌هایی محروم هستند.

هر روز به آنها بگویید كه دوست‌شان دارید.

آنها را بسیار ببوسید و در آغوش بگیرید. بدون قید و شرط آنها را دوست بدارید.

نباید به زور و جبر آنها را مجبور به انجام هر آنچه كه می‌خواهید، كنید و یا اینكه آنها را تبدیل به كسی كه خودتان می‌خواهید نكنید. اجازه دهید تا بدانند و مطمئن شوند كه شما آنها را همواره و بدون وجود هیچ دلیل خاصی دوست دارید.
 
چگونه بهترين پدر و مادر دنيا باشيم؟ 

فرزندتان را تحسین و تشویق كنید

هیچ‌گاه فرزندتان را با سایر كودكان مقایسه نكنید مخصوصاً با سایر خواهر و برادرهایشان هر كودك ویژگی‌های خاص و منحصر به فرد خود را دارد. شما باید آنها را به خاطر تفاوت‌هایش تشویق و تحسین كنید و هر یك را در رسیدن به علایق و آرزوهایشان كمك و راهنمایی كنید شكست خوردن باعث به وجود آمدن فرایند پیچیده‌ای در شخصیت و روحیه كودكان می‌شود به طوری كه ممكن است احساس كنند هرگز نمی‌توانند در نظر دیگران به اندازه كافی خوب باشند.

به كودكان خود بیاموزید كه می‌توانند گاهی اوقات متفاوت باشند و لازم نیست كه همیشه از هر جمع و گروهی تبعیت كنند به آنها درست و نادرست را یاد بدهید. وقتی كه كوچك‌تر هستند تصمیم‌گیری كردن به طور مستقل را یاد می‌گیرند.

به خاطر داشته باشید كه فرزندتان ادامه شما نیست. او فردی جدا و مستقل ولی تحت مراقبت و نظارت شماست نه اینكه او را به چشم فرصتی برای عملی كردن خواسته‌ها و رویاهای‌تان ببینید. از انتقاد كردن‌های زیادی و بی‌مورد پرهیز كنید و روی رفتارهای فرزندتان تمركز كنید. از اینكه همواره به شكل یك قاضی در مورد كارها، رفتارها و حركات فرزندتان نظر دهید و از او انتقاد كنید، پرهیز نمایید این كار را در مورد دوستان كودكان‌تان نیز انجام دهید و هر كسی را كه برای دوستی انتخاب می‌كنند مورد انتقاد خود قرار ندهید.


وقتی كه فرزندتان حركت و یا رفتار نادرست و یا حتی خطرناكی می‌كند از گفتن جملاتی مثل «تو خیلی بدی» و «برو گمشو» و ... پرهیز كنید. در چنین شرایطی نمی‌توانید از او انتظار مثبت بودن داشته باشید.
شما نمی‌توانید ادعای مثبت بودن و رفتار درست و صحیح داشتن كنید ولی خودتان نادرست و غلط رفتار نمایید. در چنین شرایطی باید رفتار جدی داشته باشید ولی جدی بودن نیز نباید شما را از مسیر اصلی خارج كند. هیچ‌گاه در یك جمع، رفتار نادرست آنها را به رخ‌شان نكشید و تحقیرشان نكنید و برعكس چنین نكاتی را باید به طور خصوصی دور از دیگران به او گوشزد كنید.


به طور منطقی و معقول الگوی رفتاری فرزندتان باشید. همان رفتاری كه می‌خواهید از فرزندتان مشاهده كنید را خودتان داشته باشید تنها از این طریق می‌توانید انتظار داشته باشید كه اونیز به این رفتارها و حركات توجه كند و قوانین را رعایت نماید. كودكان گرایش زیادی به انجام كارهایی كه می‌بینند، دارند مگر آنكه شما از قبل هشیاری تشخیص خوب و بد را در آنها تقویت كرده باشید.

به آنها گوش كنید

همواره فضایی را در محیط خانوادگی خود فراهم سازید كه فرزندتان همه مشكلاتش اعم از كوچك و بزرگ را به شما بگوید.
اجازه دهید تا علایق و خواسته‌هایشان را به شما بگویند و همواره از این طریق شما را درگیر زندگی‌شان كنند و سعی نكنند تا از شما فاصله بگیرند و دوری كنند.

یك الگوی خوب برای آنها باشید

كودكان خردسال مانند اسفنج هستند. آنها به همه‌چیز توجه می‌كنند. به عنوان پدر و مادر ما نخستین الگوهای فرزندان‌مان هستیم پس لازم است كه آن چیزهایی كه می‌گوییم و به آن كارهایی كه انجام می‌دهیم بسیار توجه كنیم. اگر می‌خواهید كه فرزندتان به حرف‌های شما گوش بدهد و توجه كند باید ابتدا خودتان اینكار را انجام دهید یعنی به حرف‌های او گوش بدهید. اگر می‌خواهید تقسیم كردن را به او یاد بدهید، باید اول خودتان اینكار را انجام دهید تا آنها نیز ببینند و الگوبرداری كنند.

به كودك خود كمك كنید تا احساس امنیت كند

به حریم خصوصی فرزندتان احترام بگذارید همانگونه كه دوست دارید به حریم خصوصی شما احترام گذاشته شود. بگذارید فرزندتان راحت زندگی كند و در زندگی تصمیم‌گیری‌های خودش را داشته باشد. در حضور فرزندتان با همسر خود جر و بحث نكنید و اگر مسئله یا مشكلی دارید، زمان خواب آنها را برای اینكار اختصاص دهید. كودكان با مشاهده جنگ و نزاع والدین، احساس ناامنی و ترس می‌كنند و در ضمن یاد می‌گیرند كه با سایر كودكان مشاجره و جنگ داشته باشند. به كودك خود كمی فضا بدهید تا خودش انتخاب كند. مسلماً شما برای خود علایقی دارید ولی بدون شك آنها نیز علایقی دارند.

صبوری كنید

به كودك خود قوانینی را بیاموزید كه به كارگیری‌شان باعث می‌شود هر فرد، زندگی شاد و مفیدی داشته باشد، نه قوانینی كه باعث می‌شوند كودك‌تان در آینده فرد رویاهای شما شود.

همواره قوانین مشخص و معینی را پیاده كنید و از آنها پیروی نمایید و مرتباً قوانین خود را تغییر ندهید و اگر فرزندتان تلاش فراوان نمود تا در این قوانین دستكاری كند و شما استثناء قائل شوید، زیر بار نروید.

روی رفتار و حالات خود كنترل داشته باشید.

با او به طور واضح و شفاف ارتباط برقرار كنید. كودكان باید با نتایج و عواقب اعمال و رفتارها‌یشان بسیار آشنا باشند.
زندگی، بزرگ‌ترین معلم است. برای نجات دادن كودك‌تان از نتایج كارهایی كه انجام داده است، خیلی زود و سریع واكنش نشان دهید بهتر است او نیز تا حدودی با نتایج كارهایش روبرو شود.

از اینكه مدام آنها را نجات دهید، پرهیز كنید

شرایطی را فراهم سازید تا كودك‌تان بداند و بفهمد كه وقتی انتخاب می‌كند باید نتیجه آن را نیز بپذیرد. بگذارید فرزندتان زندگی را برای خودش تجربه كند. به جای او تصمیم‌گیری نكنید و اجازه دهید تا خودش فكر كردن را یاد بگیرد اینكار به آنها كمك می‌كند تا در آینده بهتر و موفق‌تر تصمیم‌گیری كنند.

استقلال یافتن فرزندتان را جلو بیندازید

به وجود آوردن برخی محدودیت‌ها و حریم به كودك‌تان كمك می‌كند تا سریع‌تر حس كنترل و استقلال را به دست آورد. چنین كودكانی در زندگی آینده خود موفقیت بیشتری به دست می‌آورند.

با فرزند خود با احترام برخورد كنید

با كودك‌تان همانگونه رفتار كنید كه دوست دارید با شما رفتار كند. با او با ادب و احترام حرف بزنید. به عقاید و نظراتش احترام بگذارید وقتی كه با شما حرف می‌زند به حرف‌هایش گوش دهید. رابطه شما با فرزندتان پایه و اساس رابطه او با دیگران در آینده است.

شنبه 2 بهمن 1395برچسب:,

|
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری

 
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دقایقی پس از پایان رژه‌های مرتبط با مراسم تحلیف، برای اولین برا به دفتر جدید خود در کاخ سفید وارد شد.
امتیاز خبر: 90 از 100 تعداد رای دهندگان 4356
فرادید: دونالد ترامپ در اولین حضور به عنوان رئیس جمهور در دفتر بیضی شکل کاخ سفید حکمی اجرایی را امضا کرد که از سازمان‌های ذیربط می‌خواهد تا زمان تصمیم کنگره در خصوص لغو و جایگزینی قانون بیمه بهداشت عمومی اوباما، تدابیر لازم را برای کاهش بار مسئولیت‌های قانونی آن اتخاذ کنند.

قانون بیمه بهداشت عمومی یکی از مهمترین دستاوردهای باراک اوباما، رئیس‌جمهور اسبق آمریکا محسوب می‌شود و تصویب آن در نخستین سال‌های حضور اوباما در کاخ سفید با اعتراض شدید جمهوری‌خواهان همراه بود. آن‌ها بارها کوشیدند با تصویب قوانینی در کنگره، زمینه تضعیف و یا لغو این قانون را فراهم کنند؛ ولی با توجه به مخالفت دموکرات‌ها در سنا و کنترل کاخ سفید از سوی حزب دموکرات در این امر ناکام ماندند.
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 
ورود ترامپ به دفتر ریاست جمهوری 
 

شنبه 2 بهمن 1395برچسب:,

|
 
تیراندازی و انفجار در جده عربستان

 
 
 
مسئولان عربستان سعودی امروز (شنبه) از تبادل آتش‌ میان نیروهای امنیتی و چند "تروریست" در شرق جده خبر دادند.
امتیاز خبر: 90 از 100 تعداد رای دهندگان 4877
خبرگزاری ایسنا: مسئولان عربستان سعودی امروز (شنبه) از تبادل آتش‌ میان نیروهای امنیتی و چند "تروریست" در شرق جده خبر دادند.

شبکه اسکای نیوز عربی گزارش داد؛ نیروهای امنیتی عربستان و عوامل یک گروه "تروریستی" در منطقه الحرازات در شرق جده با هم درگیر شده و به تبادل آتش‌ پرداختند.

بنا به گفته منابع محلی، مظنونین در یک ساختمان در منطقه‌ای مسکونی محاصره شده‌اند و صدای انفجارهای شدید شنیده شده و آتش‌سوزی هم در منطقه درگیری رویت شده است.

آنگونه که مسئولان سعودی می‌گویند در این درگیری به نیروهای امنیتی آسیبی نرسیده و آنها توانسته‌اند دو مظنون را از پای درآورند.

نیروهای دولتی همچنین عملیاتی را برای یافتن مظنونین فراری آغاز کرده‌اند.

شنبه 2 بهمن 1395برچسب:,

|
 
پلمپ ۷ مجموعه فعال در زمینه مدلینگ

 
دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: ۷ مجموعه فعال در زمینه مدلینگ در قزوین پلمپ و دهها تن دستگیر شدند.
امتیاز خبر: 54 از 100 تعداد رای دهندگان 2848
خبرگزاری مهر: دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: ۷ مجموعه فعال در زمینه مدلینگ در قزوین پلمپ و دهها تن دستگیر شدند.
 
 
اسماعیل صادقی نیارکی در خصوص دستگیری افراد فعال در زمینه مدلینگ اظهار داشت: در گذشته اقدامات پیشگیرانه و حتی هشدارهای لازم از طریق رسانه ها در مورد این افراد صورت گرفته و تذکرات لازم نیز ارائه شد اما نه تنها توجهی نشد بلکه مرتکبین به اعمال مجرمانه خویش ادامه دادند.

دادستان قزوین با اشاره به اینکه نگاه مقام معظم رهبری درباره جنگ نرم با علم و آگاهی از وقوع چنین اتفاقاتی بوده، خاطرنشان کرد: تلاش بر این است تا حریم و بنیان خانواده های ایرانی حفظ شود و در همین راستا با حرکاتی که مغایر این مسئله باشد برخورد می‌کنیم.

وی افزود: امروز شاهدیم برخی به عنوان مدلینگ کارهایی می‌کنند که در غرب هم رواج ندارد بعنوان مثال بعضا در آرایشگاه زنانه، مردان کار آرایشگری را انجام می‌دهند و این یک فرهنگ ناهنجار و غیرقابل قبول است، علاوه بر این در رابطه با بعد دیگر جنگ نرم باید گفت جنگ نرم فقط خانواده‌های پائین دست را مد نظر ندارد و حتی رده‌های بالا را نیز هدف قرار داده است.

عضو شورای مسولان قضایی استان، ترویج و اشاعه فحشاء از طریق جذب دختران در زمینه مدلینگ و پخش تصاویر نیمه عریان آنان در شبکه های اجتماعی را موجب تغییر در فرهنگ ایرانی اسلامی و هنجارشکنی دانست و اظهار داشت: با توجه به گزارشات واصله و ملاحظه مستندات تصویری استخراج شده توسط دایره بررسی فنی ادله دیجیتال و مشاهده گسترش و شیوع مدلینگ ها و ترویج فرهنگ غربی بین جوانان که اشاعه فحشا محسوب می شد و متاسفانه در حال افزایش نیز است، در کنار این افراد متاسفانه آتلیه ها و استودیوهای عکاسی دارای مجوز و پروانه فعالیت اقدام به تهیه عکس در این زمینه می کنند.

وی یادآور شد: در این راستا با انجام اقدمات فنی و اطلاعاتی، آتلیه و استودیوها شناسایی و از آنجایی که اقدامات ایشان مخل امنیت اخلاقی و نظم عمومی می باشد لذا به استناد ماده ۱۱۴ قانون آیین دادرسی از ادامه فعالیت آنان تا اطلاع ثانوی جلوگیری بعمل آمده و  پلمپ شدند.

وی ادامه داد: همچنین علاوه بر آتلیه و استودیوها، عکاسانی که بصورت سیار در قزوین، اقدام به جذب دختران در زمینه مدلینگ می کردند و بیشترین تعداد مدل ها را در صفحات اجتماعی خویش بویژه در اینستاگرام معرفی و تصاویر آنان را به نمایش گذاشته بودند نیز شناسایی و دستگیر شدند.

مدعی العموم قزوین با اشاره به بازبینی و بازیابی هارد دیسک کیس های مکشوفه از متهمین عنوان کرد: پیرو تذکرات متعدد و با دستور اینجانب با انجام اقدامات گسترده اطلاعاتی و رصد فضای مجازی خصوصاً اینستاگرام موفق شدیم تعدادی از افراد فعال در زمینه جذب و بکارگیری و پخش تصاویر در بحث مدلینگ را شناسایی و مستند سازی لازم در این خصوص انجام و دخترانی که در این زمینه فعال بودند و با اهداف مختلف اقدام به انتشار تصاویر خود در شبکه های اجتماعی می کردند را شناسایی کنیم.

این مقام قضایی گفت: در این حوزه نهادها و ارگان های مختلف بویژه ضابطین قضایی وظیفه داشتند از کیان جمهوری اسلامی دفاع کنند و بحث برخورد با مدلینگ‌ها از مدتها قبل در دستور کار این دادستانی بود و زیر نظر مستقیم اینجانب و با تلاش و کوشش نیروهای خدوم انتظامی بالاخص پلیس اطلاعات و امنیت عمومی، پلیس امنیت اخلاقی، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات، اداره نظارت بر اماکن عمومی استان در این رابطه همه فعالان اعم از عکاسان و آرایشگران، مدل ها شناسایی و پس از جمع آوری مستندات دستگیر و کار رسیدگی به اتهامات آنان مبنی بر تولید به قصد تجارت و انتشار محتویات مبتذل «مدلینگ در فضای مجازی» در حال انجام است.

دادستان قزوین گفت: علاوه بر افراد دستگیر شده، تعداد زیادی را نیز احضار کردیم و ۷ مکان شامل آتلیه و استودیوی عکاسی و فیلم برداری نیز پلمب  و تجهیزات رایانه ای، دوربین های عکاسی، لپ تاپ، فلش مموری، ادوات نورپردازی و سایر ادله الکترونیکی دیگر نیز کشف و ضبط شده است.

دادستان عمومی و انقلاب قزوین با اشاره به اینکه با هرگونه تبلیغات غیر قانونی در شبکه های اجتماعی برخورد می‌شود گفت: کار رسیدگی و شناسایی به پرونده مدلینگ ها از ماه ها قبل در دستور کار دادستانی قزوین قرار داشت که با مشخص شدن نحوه فعالیت آنان و شناسایی تمام افراد دخیل، هم اکنون با قرار  قانونی در حال تکمیل مراحل و تحقیقات قضایی هستیم.

صادقی نیارکی با بیان اینکه بر اساس قانون تمام مراجع قانونی ملزم به اجرا و نظارت بر حجاب و عفاف در سطح اجتماع هستند، افزود: خطر نفوذ فرهنگی ایجاب می‌کند مسئله حجاب به قدری پر رنگ‌تر و متفاوت‌تر از گذشته مورد توجه قرار گرفته و الگو پذیری از زنانی چون حضرت زینب(س) و حضرت فاطمه زهرا(س) باید سرلوحه زنان و دختران جامعه اسلامی قرار گیرد و در جامعه اسلامی زیبنده نیست بانوان و زنان، حجاب را رعایت نکنند.

دادستان عمومی و انقلاب قزوین با بیان اینکه بی‌حجابی زمینه‌ساز گناهان دیگر است افزود: توجه و حساسیت به مسئله حجاب باید از سوی همه اقشار و بویژه مسئولین صورت بگیرد تا شاهد یک جامعه اسلامی باشیم.

شنبه 2 بهمن 1395برچسب:,

|
 

 
 
 
خنگوی شورای نگهبان خبر انتقال آیت‌الله جنتی به بیمارستان را تکذیب کرد.
امتیاز خبر: 36 از 100 تعداد رای دهندگان 1772
خبرگزاری ایلنا: سخنگوی شورای نگهبان خبر انتقال آیت‌الله جنتی به بیمارستان را تکذیب کرد.

عباسعلی کدخدایی اشاره اخبار منتشر شده در مورد انتقال آیت‌الله جنتی به یکی از بیمارستان‌های قم گفت: این خبر از اساس تکذیب می‌شود.

او افزود: حال آیت‌الله جنتی خوب است و من امروز صبح در شورای نگهبان با ایشان جلسه داشتم.

شایعه بستری شدن دبیر شورای نگهبان در فضای مجازی منتشر شد.

شنبه 2 بهمن 1395برچسب:,

|
 
بارندگی در تهران ادامه دارد

 
مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی گفت: در تهران کم و بیش بارندگی ادامه دارد و در ارتفاعات این بارش به صورت برف خواهد بود.
امتیاز خبر: 54 از 100 تعداد رای دهندگان 2356
خبرگزاری ایسنا: مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی گفت: در تهران کم و بیش بارندگی ادامه دارد و در ارتفاعات این بارش به صورت برف خواهد بود.

احد وظیفه گفت: وضعیت بارش در کشور تا فردا ادامه خواهد داشت و تا بعدازظهر یکشنبه برای ارتفاعات البرز بارش برف پیش‌بینی می‌شود.

وی ادامه داد: مقدار بارش‌ها قابل پیش‌بینی نیست و از غلظت آلاینده‌ها طی روزهای آینده کاسته می‌شود.

مدیرکل پیش‌بینی و هشدار سازمان هواشناسی بیان کرد: بارش‌ها در استان فارس، سیستان و بلوچستان و هرمزگان بسیار خوب خواهد بود و در روز یکشنبه و دوشنبه در این مناطق بارش قابل توجهی پیش‌بینی می‌شود. همچنین در شرق هرمزگان بارش همراه با رگبار و رعد و برق است.

وظیفه با بیان اینکه فردا بعدازظهر برای پایتخت وزش باد پیش‌بینی می‌شود، گفت: به تدریج تا سه‌شنبه کاهش دما را در کشور خواهیم داشت.

شنبه 2 بهمن 1395برچسب:,

|
 
مقام های مفسد مالی

در شرایطی که تصور می شد شمار مقام های مفسد مالی در چین به ۲۰۰ هزار نفر می رسد، تازه ترین آمار رسمی حزب حاکم کمونیست شمار آنها را بیش از یک میلیون نفر برآورد کرده است.
امتیاز خبر: 18 از 100 تعداد رای دهندگان 122
خبرگزاری ایرنا: در شرایطی که تصور می شد شمار مقام های مفسد مالی در چین به ۲۰۰ هزار نفر می رسد، تازه ترین آمار رسمی حزب حاکم کمونیست شمار آنها را بیش از یک میلیون نفر برآورد کرده است.

این آمار جدیدی است که در حاشیه اجلاس بزرگ و مهم حزب حاکم کمونیست چین در پکن ارایه شده است.

این نشست این هفته با هدف تحکیم قدرت حزب حاکم، پیشبرد اصلاحات و توسعه سیاست درهای باز در چین آغاز شده است و تا روز جمعه ادامه می یابد.

در همین حال، گزارش های منتشره در نشست نشان می دهد که در جریان مبارزه با فساد در سه سال گذشته پس از روی کار آمدن نسل جدید رهبری در چین، بیش از یک میلیون مقام مفسد در این کشور شناسایی شده و تحت پیگیرد و مجازات قرار گرفته اند.

امروز چهارشنبه همچنین روزنامه «مردم» ارگان حزب حاکم چین اعلام کرد که در جریان عملیات شکار روباه که از ماه می (اردیبهشت - خرداد) سال جاری میلادی آغاز شد تاکنون ۶۳۴ مقام مفسد فراری در ۶۷ کشور جهان دستگیر شده اند.

گزارش حاکی است که از میان این افراد نزدیک به ۶۰ نفر نزدیک به ۱۰۰ میلیون یوان و بیش از ۲۰۰ نفر نیز بیش از ۱۰ میلیون یوان فساد مالی داشته اند.

همچنین اعلام شده که برخی از این افراد بین ۵ تا ۱۰ سال موفق به فرار از چین شده بودند و نهایتا در چارچوب عملیات اسکای نت (تور آسمانی) به دام افتاده اند.

وزارت امنیت عمومی چین با ابراز خرسندی از دستگیری این افراد، اعلام کرده است مبارزه با فساد با قدرت هر چه تمامتر ادامه خواهد یافت.

این گزارش تصریح می کند که یکی از بزرگترین معضلات کشور فساد مقام های مالی است و به رغم دستگیری های فراوان، این معضل هنوز ریشه کن نشده است.

این وزارتخانه خاطرنشان کرده است که همکاری ها با نیروهای پلیس کشورهای دیگر و ماموران مبارزه با فساد به طور گسترده و قوی ادامه خواهد یافت و تا حد امکان هر مقامی که مرتکب فساد مالی شده باشد، به دام افتاده و مجازات خواهد شد.

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین که از سال 2013 میلادی «مبارزه با فساد» را سرلوحه کار حکومت خود قرار داده از این پدیده به عنوان مرگبارترین منبع آلودگی که نیازمند مبارزه جدی است، یاد کرده است.

در چارچوب اجرای این طرح، نهادهای قضایی چین فقط در سال گذشته میلادی (2015) 70 هزار نفر را دستگیر و به پای میز محاکمه کشانده اند.

چهار شنبه 5 آبان 1395برچسب:,

|
 
پیشکسوت موسیقی در گیر و دار هزینه درمان

 
استاد عزیز بُسّاق یکی از نوازندگان بی‌بدیل ساز سرنا در الیگودرز این روزها در آستانه صد سالگی به دنبال تامین هزینه درمان پسرش برای پیوند ریه و خرید کپسول اکسیژن است.
امتیاز خبر: 18 از 100 تعداد رای دهندگان 1
خبرگزاری مهر: استاد عزیز بُسّاق یکی از نوازندگان بی‌بدیل ساز سرنا در الیگودرز این روزها در آستانه صد سالگی به دنبال تامین هزینه درمان پسرش برای پیوند ریه و خرید کپسول اکسیژن است.
 
پیشکسوت موسیقی و فروش منزل برای درمان فرزند! 
 
 
 
 پرویز بُسّاق فرزند استاد عزیز بُسّاق با اشاره به شرایط نامطلوب پدر و برادر بیمارش بیان کرد: متاسفانه مدتی است برادرم فقط ۱۴ درصد ریه‌اش سلامت است و همین موضوع باعث شده که من و پدرم در به در دنبال تامین هزینه ۱۰۰ میلیون تومان پیوند ریه باشیم. به طوری که مجبور شدیم منزلی که در الیگودرز داریم به معرض فروش بگذاریم ولی همین منزل را هم بنگاهی خریدار نیست.

وی ادامه داد: همه می‌دانند تمام منبع درآمد پدرم از نوازندگی ساز سرنا است و اتفاقا به همین جهت چندی پیش وقتی از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان ناامید شدیم به تهران مراجعه کردیم تا دوستان در وزارت ارشاد بتوانند مشکل ما را حل کنند. اتفاقا آنجا به آقایان گفتیم تصمیم داریم خانه مان را بفروشیم، اما با وجودی که به ما وعده هایی داده شد اما نزدیک یک سال است که هیچ خبری از کمک و مساعدت در میان نیست. به هر حال شرایط به گونه ای است که پدرم را ناگزیر به فروش خانه اش کرده؛ خانه‌ای که بعید می‌دانم به این زودی کسی خریدارش باشم.

بُسّاق در پایان تصریح کرد: حال جسمانی برادرم هر روز بدتر از روز گذشته می‌شود و لازم است تا زمان پیوند ریه او از دستگاه‌های اکسیژن سازی که قیمت آنها بالغ بر ۱۴ میلیون تومان است، استفاده کند اما متاسفانه شرایط مالی بنده و پدر به گونه‌ای است که قادر به تامین این دستگاه نیستیم. به هر حال دیگر نمی دانیم چه کنیم و برای من باعث تاسف است که پدرم در حد توان خود برای هنر این کشور زحمت کشیده اما هیچ نهاد و مدیری پیدا نمی شود که بخواهد به او در این شرایط کمک کند.

عزیز بُسّاق از جمله هنرمندان کم نظیر سرنانوازی در کشورمان است که تاکنون اجراهای مختلفی در حوزه های مختلف موسیقی اقوام داشته است.

این هنرمند که هم اکنون از مشکل کم شنوایی نیز برخوردار است طی هفته های گذشته درگیر تامین منابع مالی برای درمان فرزندش است.

چهار شنبه 5 آبان 1395برچسب:,

|
 
خرید کارت اعتباری راهنمای انتخاب رشته مجازی سال 1395

خرید کارت اعتباری راهنمای انتخاب رشته مجازی سال 1395

 

راهنمای انتخاب رشته مجازي سال 1395 گروه آزمایشی علوم رياضي و فني
راهنمای انتخاب رشته مجازي سال 1395 گروه آزمایشی علوم تجربي
راهنمای انتخاب رشته مجازي سال 1395 گروه آزمایشی علوم انساني 
راهنمای انتخاب رشته مجازي سال 1395 آزمایشی گروه هنر 
راهنمای انتخاب رشته مجازي سال 1395 گروه آزمایشی زبانهاي خارجي 

سه شنبه 26 مرداد 1395برچسب:,

|
 
به اطلاع داوطلبان آزمون سراسري سال 1395 مي‌رساند

به اطلاع داوطلبان آزمون سراسري سال 1395 مي‌رساند به استناد نامه شماره 2/101807 مورخ 95/5/18 معاونت آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري داوطلباني كه هريك از كدرشته محل‌هاي مربوط به رشته‌هاي جغرافيا، روانشناسي و علوم تربيتي را انتخاب مي‌‌نمايند، مي‌رساند:

1- دانشگاههاي مجري دوره كارشناسي جغرافيا در صورت داشتن مجوز قبلي از شوراي گسترش  آموزش عالي مي‌توانند بنا به تشخيص خودشان از ميان  قبول‌شدگان كنكور سراسري  در رشته‌ جغرافيا نسبت به توزيع آنها در گرايش‌هاي شش‌‌گانه اقدام نمايند.

2- دانشگاههاي مجري دوره كارشناسي روانشناسي و علوم تربيتي نيز مجازند پذيرفته‌شدگان را بنا به تشخيص خود به دوره كارشناسي مشاوره و راهنمايي تحصيل هدايت نمايند.

روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

سه شنبه 26 مرداد 1395برچسب:,

|
 

اطلاعيه‌ سازمان‌ سنجش‌ آموزش‌ كشور در باره اعلام‌ رشته‌ محل‌هاي جديد و برخي اصلاحيات دفترچه راهنماي انتخاب رشته‌هاي تحصيلي و همچنين تمديد مهلت انتخاب رشته در آزمون سراسري سال 1395

1395/05/25

 

 

 

بدين‌وسيله به اطلاع آن دسته از داوطلباني كه براساس كارنامه نتايج اوليه آزمون سراسري سال 1395 مجاز به انتخاب رشته گرديده‌اند، مي‌رساند، نظر به اينكه برخي از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالي (از جمله دانشگاههاي فرهنگيان و تربيت دبير شهيد رجايي-تهران) پس از انتشار دفترچه راهنماي انتخاب رشته‌هاي تحصيلي (شماره 2) آزمون مذكور، اعلام ظرفيت براي رشته‌هاي جديد نموده و يا اصلاحاتي در رشته‌هاي مورد پذيرش ارائه داده‌اند، اطلاعيه اين سازمان حاوي اين كدرشته‌محلهاي جديد و همچنين ساير اصلاحات مورد نظر دانشگاهها و دفتر گسترش آموزش عالي، در عصر روز چهارشنبه مورخ 95/5/27 بر روي پايگاه اطلاع‌رساني اين سازمان قرار خواهد گرفت. متقاضيان مي‌توانند براساس ضوابط و شرايط مندرج در دفترچه راهنماي انتخاب رشته و همچنين با توجه به كدرشته‌ محل‌ها و توضيحات مندرج در اطلاعيه مذكور، نسبت به انتخاب رشته خود در تاريخ تعيين شده اقدام نمايند.

ضمناً لازم به توضيح است مهلت انتخاب رشته به دليل اعلام رشته‌هاي جديد و اصلاحات دفترچه راهنماي انتخاب رشته تمديد خواهد شد كه جزئيات اين موضوع در اطلاعيه مورخ 95/5/27 اعلام خواهد شد.

 

روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

سه شنبه 26 مرداد 1395برچسب:,

|
 
10 تبعه ایرانی بازداشت شده در کویت

بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت، اعلام کرد: حال عمومی 10 تبعه ایرانی بازداشت شده در کویت از جمله فرد مجروح خوب است و سفارت ایران همچنان پیگیر وضعیت این 10 هم‌وطن ایرانی است.
خبرگزاری ایسنا: بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کویت، اعلام کرد: حال عمومی 10 تبعه ایرانی بازداشت شده در کویت از جمله فرد مجروح خوب است و سفارت ایران همچنان پیگیر وضعیت این 10 هم‌وطن ایرانی است.

وزارت کشور کویت اعلام کرد: ۱۰ ایرانی را به دلیل ورود غیرقانونی به مرزهای این کشور بازداشت کرده است.

خبرگزاری رسمی کویت(کونا) نیز در این ارتباط نوشت: این ۱۰ نفر از طریق دریا وارد منطقه ساحلی "ابو الحصانیه" کویت شده‌اند.
 
وزارت کشور کویت هم‌چنین اعلام کرد: سرگروه این ۱۰ نفر اعتراف کرده است که همگی آن‌ها در یک قایق وارد آب‌های کویت شده و در ساحل از قایق پیاده شده‌اند.

بر اساس این گزارش، یکی از این ۱۰ نفر هنگام بازداشت به دلیل مقاومت در برابر نیروهای امنیتی هدف اصابت گلوله قرار گرفت.

در همان روز، علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت در مصاحبه با برخی از رسانه‌های ایرانی، درباره خبر منتشر شده مبنی بر بازداشت ۱۰ تبعه ایرانی در کویت به دلیل ورود غیرمجاز به آب‌های این کشور، گفت: با توجه به اینکه خبر توسط خبرگزاری رسمی کویت(کونا) و به نقل از مقامات گارد مرزی کویت منتشر شده، می‌توان اطمینان حاصل کرد که این افراد بازداشت شده‌اند.

 سفیر ایران در این کشور عربی، با بیان اینکه در این ارتباط  با وزارت خارجه کویت در تماس مکرر هستیم، خاطرنشان کرد: در تماس‌های انجام شده خواستار اطلاع از وضعیت این افراد و اعلام رسمی دولت کویت راجع به وضعیت این ۱۰ نفر هستیم.

سفیر ایران با بیان این نکته که قطعا ۹ نفر از این افراد در سلامت کامل هستند، عنوان کرد: در پی اخبار منتشر شده درباره نفر دهم که ادعا شده زخمی شده، پیگیری‌های ما در حال انجام است که بتوانیم از وضعیت این فرد و سلامتی آن اطلاع حاصل کنیم.

وی بار دیگر با بیان اینکه پیگیری‌ها از سوی سفارت ایران با کانال‌های رسمی کویت ادامه دارد، خاطرنشان کرد: طرف کویتی پاسخگوی تماس‌های ما بوده و انشاءالله در همکاری بین دو طرف ایرانی و کویتی و با توجه به اینکه اصل خبر این است که ورود غیرمجاز صورت گرفته و موضوع خاصی غیر از این نیست، وضعیت این افراد به سرعت روشن شود.

سه شنبه 26 مرداد 1395برچسب:,

|
 
اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری

   
  توضيحات
  • جهت مشاهده نتايج خود مي توانيد از يكي از سه روش پايين استفاده كنيد
  • در صورت هر گونه سوال ؛ لازم است حداکثر تا تاريخ 95/06/10 از طريق سيستم اينترنتي ارسال درخواست اقدام نماييد . بديهي است به درخواستهايي که پس از مهلت تعيين شده يا روشهاي ديگر ارسال شود هيچگونه پاسخي داده نخواهد شد.
 
     
 
 
 
روش سوم
 
 
*
: شماره پرونده
 * 
:شماره سريال
* 
:شماره شناسنامه
 *
كد امنيتي
 
     
 
 
روش دوم
 
 
*
: شماره پرونده
 *
:کد رهگيري
* 
:شماره شناسنامه
 *
كد امنيتي
 
     
 
روش اول
 
 
*
:شماره داوطلبي
*
:شماره شناسنامه
13*
:سال تولد
 *
كد امنيتي
 
     
 

تصويركد امنيتي
 
 

چهار شنبه 20 مرداد 1395برچسب:,

|
 
اعدام شهرام امیری

تأیید اعدام شهرام امیری که در چند روز گذشته بار دیگر نام او را به صدر خبر رسانه‌ها بازگردانده بود، اکنون به بحثی داغ در کارزار انتخاباتی آمریکا تبدیل شده است چراکه یکی از نامزدهای انتخابات آتی، درست همان زمانی که امیری در آمریکا زندگی و ویدئوهایی با محتوای متناقض منتشر می‌کرد، وزیر امور خارجه بود.
روزنامه شرق: تأیید اعدام شهرام امیری که در چند روز گذشته بار دیگر نام او را به صدر خبر رسانه‌ها بازگردانده بود، اکنون به بحثی داغ در کارزار انتخاباتی آمریکا تبدیل شده است چراکه یکی از نامزدهای انتخابات آتی، درست همان زمانی که امیری در آمریکا زندگی و ویدئوهایی با محتوای متناقض منتشر می‌کرد، وزیر امور خارجه بود.

 اکنون دونالد ترامپ نامزد اصلی حزب جمهوری‌خواه که تاکنون بارها و بارها اظهارات تندی علیه ایران داشته است، خیز برداشته تا از ماجرای امیری به نفع خود در انتخابات آتی و علیه هیلاری کلینتون بهره‌برداری کند. او در صفحه توییتر خود پیامی با مضمون انتقاد از رقیبش منتشر کرده و نوشته است: «بسیاری از مردم می‌گویند ایرانی‌ها کارشناس هسته‌ای خود را که به آمریکا کمک کرده بود، به دلیل ایمیل‌های هک‌شده هیلاری کلینتون اعدام کرده‌اند».

کارشناس هسته‌ای که اکنون موضوع بحث است، همان پژوهشگر و متخصص رادیو‌ایزوتوپ‌های پزشکی در دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر بود که در خرداد ١٣٨٨ به سفر حج رفت و بعد از یک سال از آمریکا سر در آورد. او در تیرماه ۱۳۸۹ به دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا رفت و به کشور بازگشت، با حلقه گل و حضور مقامات رسمی از جمله معاونت وقت وزارت خارجه استقبال و به «قهرمان هسته‌ای» ملقب شد.

ایمیل‌های کلینتون


منظور ترامپ از ایمیل‌های کلینتون نیز همان ایمیل‌هایی است که ‌لیکس سال گذشته در پاسخ به درخواست‌ها برای عمل به قانون آزادی اطلاعات در ارتباط با افشای استفاده کلینتون - وزیر خارجه وقت آمریکا- از یک سرور شخصی برای انجام ارتباطات رسمی‌اش منتشر کرد و از قضا برخی از آنها به مکاتبات مشاوران و معاونان وزیر خارجه پیشین آمریکا درباره شهرام امیری مربوط می‌شد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به دو ایمیل که سال گذشته برملا شدند، اشاره کرده است؛ در یکی از آنها ریچار مورنینگ‌ستار، معاون کلینتون در امور انرژی در اوراسیا، برای او نوشته بود: «ما یک مسئله دیپلماتیک، «روان‌شناسی»، داریم. نه یک مسئله قانونی. دوست ما باید اجازه خروج داشته باشد. آدم ما در هر حال حاضر قادر نیست کاری انجام دهد. اگر او می‌خواهد خارج شود، بشود».

ایمیل دوم را نیز جیک سالیوان، دیگر مقام‌ وقت در وزارت خارجه نوشته و گفته بود: «او به دفتر حفاظت از منافع کشورش رفته، چون از زمانی که طول کشیده تا مراتب خروجش فراهم شود، راضی نیست... این موضوع می‌تواند در ۲۴ ساعت آینده به انتشار خبرهای مشکل‌ساز بینجامد». اکنون رقیب جمهوری‌خواه هیلاری کلینتون در حالی سعی دارد با اشاره به این ایمیل‌ها و اعدام شهرام امیری از نامزد حزب دموکرات پیشی بگیرد که کمپین انتخاباتی کلینتون حتی قبل از انتشار پیام توییتری او و در پاسخ به اظهارات سناتور تام کاتن، بیانیه‌ای منتشر و در آن تأکید کرده بود: «نامزد حزب جمهوری‌خواه از این لفاظی‌های بسیار بد برای حمله به کلینتون استفاده و اتهامات نامعقول و بی‌معنی را مطرح می‌کند». جسی لریچ، سخنگوی کارزار کلینتون به روزنامه واشنگتن‌پست گفته است این اتهام‌ها، مانند دیگر موارد، ناشی از «علاقه کارزار ترامپ به طرح تئوری توطئه» است.

این در حالی است که سناتور تام کاتن از حزب جمهوری‌خواه، در شبکه سی‌بی‌اس به دو ایمیل ردوبدل‌شده میان کلینتون و معاونان او اشاره کرده و گفته بود: «این نشان‌دهنده نهایت بی‌احتیاطی او در استفاده از سرور شخصی خود برای نگهداری از ایمیل‌های محرمانه است».

داستان پرماجرای شهرام امیری

گفتنی است هیلاری کلینتون همان زمان که ماجرای امیری تازه اتفاق افتاده و او وزیر بود- تیر ماه ١٣٨٩- نیز گفته بود: «آزادانه به آمریکا سفر کرده و آزاد است که از آمریکا بازگردد». به گفته هیلاری کلینتون، امیری به‌تنهایی تصمیم گرفته بود که به آمریکا سفر کند و به‌تنهایی تصمیم گرفت که بازگردد. علاوه بر او فیلیپ کراولی، سخنگوی وقت وزارت خارجه آمریکا نیز گفته بود: «شهرام امیری به میل خود به اینجا آمده و طبعا آزاد است به ایران بازگردد».

این در حالی است که محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور وقت ایران و برخی دیگر از مسئولان همچون علی‌اکبر صالحی و رامین مهمان‌پرست می‌گفتند که او به سفر حج رفته و از سوی ریاض به واشنگتن تحویل داده شده است. به عبارت دیگر سناریوی ربوده‌شدن او مطرح بود و استقبالی که هنگام بازگشتش به کشور از او شد، نیز همین سناریو را تأیید می‌کرد. بااین‌حال اکنون او اعدام شده و محسنی‌اژه‌ای سخنگوی قوه ‌قضائیه در نشست خبری خود با تأیید خبر اعدام او گفت: «این فرد با دسترسی‌هایی که داشته است به دشمن ما یعنی آمریکا وصل شده بود و اطلاعات سری و حیاتی کشور را در اختیار آنها قرار می‌داد».

در همین میان که آمریکایی‌ها می‌گفتند او به میل خودش آمده و هر وقت بخواهد برمی‌گردد و ایران می‌گفت آنها شهرام امیری را ربوده‌اند، برخی از رسانه‌ها در آمریکا از پناهنده‌شدن او به آمریکا می‌نوشتند. برای مثال شبکه «ای‌بی‌سی» آمریکا در فروردین سال ١٣٨٩ نوشته بود که امیری، دانشمند سازمان انرژی اتمی بوده که به آمریکا پناهنده شده است.

واشنگتن‌پست نیز در همان روزی که امیری آمریکا را ترک کرد تا از طریق قطر به ایران بازگردد
 - ۲۳ تیر ۱۳۸۹- از پرداخت پنج‌ میلیون دلار از طرف سازمان سیا به او خبر داد.

روایت خود امیری که بعد از بازگشت به ایران ارائه کرد مبنی بر این بود که پیشنهادات مالی مذکور را نپذیرفته است. او به ایرنا گفته بود: «پیشنهادات مالی مقامات آمریکایی را نپذیرفته و با وجود فشار، با آنان همکاری نکردم». او همچنین در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما حاضر شد و وضعیتش در آمریکا را شرح داد.

ایمیل‌ها محرمانه نبود


همان زمان برخی رسانه‌ها مدعی شدند امیری مدتی پس از ورود به ایران بازداشت و پس از ۲۰ ماه، در خرداد ۱۳۹۱ به ۱۰ سال زندان و پنج سال تبعید به شهرستان خاش محکوم شد. فصل آخر داستان پرابهام شهرام امیری، به آنجا رسید که سخنگوی قوه ‌قضائیه تأیید کرد او اطلاعات حیاتی را به آمریکا می‌داده است؛ بنابراین ماجرا در این کشور به یک جدل انتخاباتی تبدیل شده؛ اما به همین‌جا ختم نمی‌شود و حتی وزارت امور خارجه آمریکا نیز دراین‌باره اظهارنظر کرده است.

 الیزابت ترودو، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در پاسخ به خبرنگاران درباره آن دو ایمیل کلینتون توضیح داده و گفته است: «موضوع امیری چیزی نبود که هنگامی که وزارت خارجه ایمیل‌ها را علنی کرد، به افکار عمومی راه پیدا کرده باشد». او همچنین گفته است: «هیچ‌یک از ایمیل‌های مربوط به شهرام امیری محرمانه نبودند». ناگفته نماند سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پی تأیید خبر اعدام شهرام امیری، بدون آنکه اشاره مستقیمی به این پرونده خاص بکند، از ایران خواست به اصول حقوق‌ بشر و قضاوت منصفانه احترام بگذارد.

 او گفته بود «من نمی‌توانم درباره آیین دادرسی در پرونده‌ای مشخص مطلبی را بیان کنم. همان‌طور که می‌دانید، وقتی این شخص تصمیم به بازگشت به ایران گرفت، ما به وضوح در این مورد صحبت کرده بودیم».

آمریکایی‌ها در حالی می‌کوشند، اعدام امیری را به مسئله حقوق ‌بشر که همواره ازجمله مسائل مورد اختلاف ایران و غرب بوده است، گره بزنند که محسنی‌اژه‌ای بلافاصله بعد از اعلام اعدام او، با بیان اینکه این فرد طبق قانون و با حضور وکیلش محاکمه شده است، توضیح داد: «حکم بدوی صادر شد؛ اما بنا به اعتراض صورت‌گرفته، به دیوان‌عالی کشور رفت و از آنجایی که دیوان‌عالی نسبت به جرم جاسوسی حکم اعدام یا ۱۰ سال حبس را صادر می‌کند، این پرونده نیز با وسواس رسیدگی و در نهایت حکم اعدام صادر شد».

چهار شنبه 20 مرداد 1395برچسب:,

|
 
زندگی در صلح

روزنامه شهروند: یکی از دشوارترین و مهم‌ترین مسائل در شهرهای جهان بالابودن جرم و افزایش‌یافتن ناهنجاری‌های اجتماعی است. شیوع انواع جرم و ناهنجاری باعث به‌وجود آمدن احساس ناامنی و تحمیل مشکلات مالی بر جامعه، دولت و سازمان‌های قضائی شده است. در این روزها افزایش چند برابری میزان وقوع جرم به موازات افزایش جمعیت در بیشتر کشورهای جهان قابل‌مشاهده است.

 از این‌رو طی چند‌سال اخیر عوامل تاثیرگذار در کاهش جرایم از سوی جامعه‌شناسان و روانشناسان مورد بحث و بررسی بسیاری قرار گرفته و یکی از عوامل تاثیرگذار در کاهش جرایم، معماری شهری عنوان شده است. زمانی که در خیابان یا فضا‌های عمومی قدم می‌زنیم، عوامل بسیاری هستند که ما را سر ذوق می‌آورند یا باعث دلمردگی ما می‌شوند، برای مثال نورپردازی در پارک‌ها ما را به وجد می‌آورد یا کوچه‌های قدیمی با خانه‌های مخروبه متروکه باعث خوف و عصبانیت ما می‌شوند. همین امر نشان‌دهنده تأثیر معماری در برهم‌خوردن روان افراد و حتی وقوع جرم است.

 کافی است نگاهی اجمالی به پرونده‌هایی چون سرقت، خریدوفروش موادمخدر یا حتی تعرض و مزاحمت بیندازیم تا دریابیم بیشترین اتفاقات در خانه‌های مخروبه قدیمی یا در مکان‌های تاریک اتفاق افتاده است. همچنین در مطالعات جدید نشان داده شده است که نور و رنگ در وقوع جرم نقش بسزایی دارد. برخی از کارشناسان معتقدند بخشی از آمار میزان جرم به دلایل  شرایط روحی و روانی افراد متاثر از کثیفی و بی‌نظمی حاکم بر ساختار شهرسازی فعلی بوده، به همین جهت با زیباسازی شهری و ایجاد امکانات عمومی برای بهبود شرایط روانی عابران، بسیاری از نیازهای روانی این دسته از افراد برطرف شده و باعث کم‌شدن جرم می‌شود، ولی نباید از نیازهای اولیه آحاد جامعه غافل ماند که خود دلیل جرم است.

زندگی در صلح

دکتر عیسی کشوری، وکیل دادگستری و حقوقدان در پاسخ به این سوال که آیا زیباسازی و معماری باعث کاهش جرم می‌شود به «شهروند» توضیح داد: زیباسازی شهر در کاهش جرم نقش بسزایی دارد و با توجه به این‌که  محیط زندگی انسان‌ها،  خانه و جامعه را دربر‌می‌گیرد باید هردو محیط سالم و زیبا باشد تا آرامش لازم را برای افراد ایجاد کند. برای نمونه افراد در خانه‌ای با تعداد اعضای خانواده کم و مساحت مناسب در مقایسه با خانواده‌های پرجمعیتی که در یک اتاق زندگی می‌کنند، زندگی شاد و مناسب‌تری خواهند داشت. نباید فراموش کرد که محیط‌های نامناسب زمینه‌ را برای تربیت نامناسب کودکان که آینده‌سازان جامعه هستند، فراهم می‌کند و آنها ممکن است تحت‌شریط نامساعد به مجرمان خطرناکی تبدیل شوند. بارها دیده‌ایم کودکانی که در خانه‌های بسیار کوچک بزرگ شده‌اند، شاهد رفتارهای نامناسبی از سوی والدین خود هستند که باعث عقده‌های درونی کودکان می‌شود که در بزرگسالی نمود پیدا می‌کند و سبب‌ساز بسیاری از تخلفات و جرایم می‌شود.

ثاتیر رنگ در جرم

«مطالعات متعدد در حوزه روانشناسی محیطی، شهرسازی، جامعه‌شناسی و جغرافیای شهری بر تاثیر متقابل انسان و محیط بر یکدیگر تأکید دارند. بدین‌معنا که به همان اندازه که انسان‌ها می‌توانند محیط زندگی خود را دستخوش تغییر کنند، عوامل محیطی نیز می‌توانند افکار، احساسات و رفتارهای آنها را تحت‌تاثیر خود قرار دهند. تاثیر محیط‌ها و فضاهای شهری نه‌تنها در بروز فضایل انسانی موثر است که در صورت عدم‌برنامه‌ریزی یا طرح‌‌ریزی نادرست، ظهور و تشدید رفتارهای نابهنجار اجتماعی را در پی دارد». این حقوقدان ادامه می‌دهد: با توجه به این‌که کشورمان جرم‌خیز است، معماری شهری تاثیر بسزایی در وقوع جرم دارد. شهری که مردمانش برای رنگ‌آمیزی دیوارها از رنگ‌های تیره استفاده می‌کنند، مسلما مردم شادی نیستند.

با این حال بسیاری از کشورها هستند که نمای ساختمان آنها رنگی است و اکثر افراد در پوشش از لباس‌های رنگی استفاده می‌کنند که باعث نشاط عمومی و کاهش جرم شود. اما وقتی از رنگ‌های تیره استفاده شود باعث برهم‌خوردن تعادل روحی و گرایش به افسردگی در بین مردم می‌شود که این امر میل به جرم را در افراد بالا می‌برد. برای مثال تاثیر رنگ در کاهش جرم در علم روانشناسی ثابت شده، به همین جهت برای اتاق‌های خواب رنگ‌های آرامش‌بخشی نظیر آبی و سبز درنظر گرفته می‌شود و در مکان‌هایی که دارای هیجان است از رنگ‌های تند و هیجان‌برانگیزی چون قرمز استفاده می‌شود تا به این وسیله افراد را به هیجان بیاورند.

حس امنیت و مکان‌های عمومی

«از نظر روانشناسی مکان‌های عمومی باید مکانی برای آرامش افراد و دوری از دغدغه‌های روزمره باشد، به همین جهت است که در پارک‌ها از آبشارهای تزیینی استفاده می‌شود. یکی از دلایل این موضوع صدای آرامش‌بخش آب است.»

این وکیل دادگستری در خاتمه اضافه کرد: از نظر علمی ثابت شده زمان و مکان  و مقدار نور تاثیر شگرفی بر وقوع جرم دارد، به همین جهت معمولا محیط‌های کاری باید بستری امن باشند و اگر در آن محیط  نور کم باشد، کارکنان آن‌جا حس امنیت خود را از دست می‌دهند. همچنین در پارک‌ها، زیرگذرها و سایر مکان‌های عمومی نورپردازی باید به‌گونه‌ای باشد که در چنین مکان‌های عمومی جرمی به وقوع نپیوندد، زیرا در بیشتر موارد دیده شده محل وقوع جرم مکان‌های خلوت و تاریک هستند.

متاسفانه در کشور ما تأثیر محیط و نور و چنین مواردی در وقوع یا کاهش آن نادیده گرفته شده است و عزم جدی برای این مورد دیده نمی‌شود و تا زمانی که مسئولان برای پیشبرد این امر اقدام نکنند، کاری از پیش نمی‌توان برد.

«یکی از نیازهای اساسی محیط شهری، امنیت شهری است که ابزارهای مهم تحقق آن پیشگیری از جرم است. در گذشته راهبرد مقابله با جرایم به‌طور عمده متکی بر سرکوب فیزیکی بود. در این راهبرد توجه اندکی به عوامل ساختاری، طراحی و برنامه‌ریزی شهری،  اقتصادی و... در ایجاد رفتارهای مجرمانه می‌شد. اما امروزه سخن از ضرورت ایجاد راهکارهای جدید و نوآورانه برای پیشگیری از جرایم در مراحل اولیه و تمرکز بر عوامل بنیادی ناامنی در شهرهاست.»

علی نجفی‌توانا، حقوقدان و وکیل دادگستری  در پاسخ به این سوال که آیا وقوع جرم به معماری و زیباسازی شهری بستگی دارد، می‌گوید: مقوله جرم ازجمله مسائل پیچیده‌ای است که از دیرباز تاکنون ذهن مدیران جامعه را به خود مشغول کرده و سعی بر این بوده تا راه‌حلی برای این معضل  پیدا کنند. مطالعات گسترده‌ای پیرامون این موضوع انجام گرفته و از ابعاد مختلفی چون ذهنی، روانی و... بررسی شده، همچنین  احتمالی برای علت این پدیده در نظر گرفته شده اما کماکان اختلاف بر سر چگونگی بروز چنین رفتاری است و تا زمانی‌که عوامل اصلی این پدیده شناخته نشود، مسلما  مغلوب جرم نخواهد شد. با چنین وضع نابسامانی که وجود دارد تاکنون  برخورد با جرم از طریق مجازات این پدیده بوده و آن‌گونه که باید پاسخگو باشد، نبوده است.

مطالعات جدید در قرن ٢٠ نشان داده پدیده‌ای به نام بزهکاری متاثر از شرایط  اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و.... است. با توجه به این اهداف پیشنهاد دادیم پیشگیری‌های عمومی و اختصاصی در جهت مبارزه با این معضل اعمال شود و در عین‌حال  برای این کار باید حدود جرایم و کنش‌ها و واکنش‌ها را شناسایی کرد.

تاثیر محیط زندگی بر افراد

«در این میان رفتارهای نابهنجار، جرایم و خشونت‌های شهری همواره یکی از اصلی‌ترین چالش‌ها و آسیب‌های اجتماعی پیش‌روی مدیریت شهرها و کلانشهرها در جهان بوده است. خشونت را اعمال یک نیروی فیزیکی بر یک شی، فرد یا گروه اجتماعی که به قصد یا بدون قصد سبب زیان یا تخریب دیگری شود، تعریف می‌کنند.»

شاید این ادعا که  آمار جرم در کشور ما بالاست درست باشد، ازجمله روی آوردن به موادمخدر و مصرف آن در کشور ما بالاست.  موقعیت جغرافیایی خاصی که در آن قرار داریم و ورود موادمخدر از کشور‌های همسایه به نوعی بلای جان جوانان شده است، به همین دلیل فقط نمی‌توان محیط شهری را عامل افزایش جرایم دانست، هرچند طبق مطالعاتی که انجام‌شده مشخص شده شهر و محل سکونت از اهمیت بالایی برخوردار است. این استاد دانشگاه در ادامه توضیح داد: اصولا در کشورهایی که نیازهای اولیه چون خوراک، پوشاک، مسکن و بهداشت رفع شده و مشکلات اقتصادی، فرهنگی همچون کشور ما را ندارند، فضا و محل سکونت، خیابان‌های مهندسی‌شده  و ساخت و طراحی اصولی خیابان‌ها به کمک نهادهای مسئول در جهت کاهش جرم آمده است.

 افراد در چنین محیطی  فشار کمتری را متحمل می‌شوند و عمدتا در چنین فضاهایی دچار تنش‌های کمتری می‌شوند.

نجفی‌توانا در خاتمه بیان کرد: طبق مبانی مدیریت بحران هرچه تحریکات خارجی را کم کنیم، وقوع جرایم به مراتب کمتر می‌شود. بنابراین باید توجه داشته باشیم زمانی که هوا گرم یا ترافیک سنگین است، سیستم عصبی مردم تحریک‌پذیرتر می‌شود و در عین حال پرخاشگری بیشتر داریم. این نشان‌دهنده این موضوع است که با مدیریت شهری، جرایم نیز کاهش پیدا می‌کنند ولی نباید با اموری از این دست، مسائل اولیه جامعه که زیربنای همه جرم‌ها هستند، نادیده گرفته شوند، زیرا با بهبود شرایط اقتصادی، سبک زندگی و امید به زندگی در افراد بالا می‌رود و باعث کاهش جرم می‌شود.

باتوجه به موارد یاد شده در این گزارش به این موضوع پی می‌بریم که از عوامل ارتکاب معماری شهری، نورپردازی و استفاده از رنگ‌هایی است که در علم روانشناسی استفاده از چنین رنگ‌هایی باعث افسردگی می‌شوند. به همین جهت باید با زیباسازی شهر و ایجاد فضای‌های سبز باعث شادابی و افزایش روحیه افراد شد تا امید به زندگی افزایش یابد و وقوع جرم کاهش پیدا کند.
 

چهار شنبه 20 مرداد 1395برچسب:,

|
 
اخراج

یک روزنامه نگار اسپانیایی پس از اینکه به مدت 36 ساعت از سوی پلیس ترکیه بازداشت شد بدون هیچ حکم قضایی، از این کشور اخراج شد.
خبرگزاری ایرنا: یک روزنامه نگار اسپانیایی پس از اینکه به مدت 36 ساعت از سوی پلیس ترکیه بازداشت شد بدون هیچ حکم قضایی، از این کشور اخراج شد.
 
 روزنامه لا راسون اسپانیا روز سه شنبه با اعلام این خبر نوشت، عملیات پاکسازی که دولت ترکیه در پی کودتای نافرجام این کشور در پیش گرفته با گذر از بخش هایی همچون نظامیان، اساتید دانشگاهی، کارمندان، مردم عادی و روزنامه نگاران ترک، به شهروند خارجی مقیم این کشور نیز رسیده است.
 
 
خانم «بئاتریس یوبرو» روزنامه نگار 26 ساله اسپانیایی که به عنوان همکار روزنامه لاراسون مشغول پوشش اخبار کودتای نافرجام ترکیه برای این نشریه اسپانیایی بوده، تبدیل به اولین شهروند اروپایی شده که هدف اقدامات انتقامی دولت ترکیه پس از کودتای نافرجام قرار گرفته است.

نامبرده در تعطیلات آخر هفته گذشته به صورت غیر قانونی از ترکیه دیپورت شده که البته قبل از آن هم در روز جمعه به مدت 36 ساعت در بازداشت پلیس ترکیه بوده و امکان هیچ ارتباطی نیز نداشته است.

بر این اساس، این روزنامه نگار اسپانیایی اعلام کرده دلیل بازداشت خود از سوی پلیس ترکیه و دیپورت غیرقانونی از این کشور را نمی داند اما در بازجویی های انجام شده مرتبا دلیل حضورش در ترکیه و احتمال ارتباطش با فتح الله گولن یا طرفدارانش را جویا می شده اند.

وی افزوده در طی این مدت هیچ حکم قانونی مبنی بر بازداشت و دیپورت به او نشان نداده اند و حتی مهر خروج از ترکیه نیز در گذرنامه اش ثبت نشده است.

بر این اساس، نامبرده از سوی ماموران پلیس مجبور به امضای مدرکی گردیده که در آن اذعان نموده 'با میل خود از ترکیه خارج می شود و یک خطر برای این کشور به شمار می رود'.

وی تاکید کرده است ماموران ترک در حضور سفیر اسپانیا در ترکیه تهدید کرده بودند اگر این مدرک را امضا نکند، برای مدت 15 روز به اردوگاهی در مرز سوریه منتقل خواهد شد.
 

چهار شنبه 20 مرداد 1395برچسب:,

|
 
نمی‌دانم چرا لهستانی‌ها از ما متنفر هستند

کاپیتان تیم ملی والیبال ایران گفت: نمی‌دانم چرا لهستانی‌ها از ما متنفر هستند.
خبرگزاری فارس: سعید معروف پس از شکست 3 بر 2 برابر لهستان در این خصوص اظهار داشت: در این مسابقه شروع بهتری نسبت به مسابقه قبلی داشتیم. در ست دوم خیلی خوب بودیم، اما اشتباهاتی که داشتیم باعث نتوانیم در این ست و کل مسابقه به پیروزی برسیم.

وی درباره درگیری میان بازیکنان دو تیم در پایان مسابقه گفت: نمی‌دانم چرا لهستانی‌ها از ما متنفر هستند. فکر می‌کنم صحبت‌های کوبیاک، کاپیتان لهستان بیشتر شبیه یک جوک است!

چهار شنبه 20 مرداد 1395برچسب:,

|
 


Ben bu site iyi bir zaman Rabraytan umut
Venüs Şah Heidari

 

 


تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان اخبار دانشگاه پیام نور و آدرس pnuakhbar.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





چت رامسر
طراحی چت روم
اسپرت اریو
اپشن اریو z300
کادو تولد

 

 

İlginçtir ki, bir Türk bilim adamının katkıları medeniyet
استانبول
اقتصاد ترکیه
turk iran
turk iran
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان
Türkiye Türkiye esasen İran Territory bir kombinasyonudur. Türkiye ikinci .kshvr olduğunu
İran dünyanın ikinci Türktür
İran ile bağlantılı Türkiye'nin büyüklüğü çoğu Türklerin Tayyip Erdoğan .rjb olduğunu fark
İran tarafında ikinci ülke Tvrkyh Türk Recep Tayyip Erdoğan olduğunu. İran Türk an.
İranlı Türkler Türkler İran halkının çoğunluğu mu
Rkan Chaplq- Azna
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?

 

 

RSS 2.0

فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

جدید ترین سایت عکس

زیباترین سایت ایرانی

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: