Türk İran

İran'a torqued hakkında her şeyi bilmek istiyorum.وهرآنچه مورد نیازشماست


İlginçtir ki, bir Türk bilim adamının katkıları medeniyet

İlginçtir ki, bir Türk bilim adamının katkıları medeniyet

 

İran coğrafi alanın adı farklı ırk ve o bölgede yaşayan etnik grupların adı değil bilmeniz gerekir. Anadolu'da olduğu gibi ... bile Türk unsurları sordu gibi Azeri, Türkmen, halaçlar, Kashkais ve Khorasanians olarak ulusların egemenliği hakim unsurlardan bazıları  Errol Qelich uzmanları tasavvuf ve Türkiye'de özellikle gelenek. kitap ve birçok makale yayınladı ve çok sayıda konferanslara katıldı. Kitaplar "Kaynak Yolculuk" ve "tasavvuf ve kutsal adam" Farsça içine kalem sahibi tarafından Qelich yayınların ve İran'da yayınladı. O İran ve Türkiye arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine onunla İstanbul'da yayınlanan "derin tarih" olarak ima gelişiminde mistisizm rolünü vurguladı röportajda dergi söyledi. Dünya kritik faaliyetleri ele dini Akhtlafbrangyz bir yakınsama doğru hareket bir defada tasavvuf ustası. düşmek hatırlamak için kullanılan İran?

 

ve Müslüman dünyanın ve menşe Anadolu kültürüne yakın insanlar tat ve estetik, iklim İran. Ama İran modeli iyi tanımlanmış olmalıdır. Bu gün, İran nedense, olumsuz şeyler akla geliyor söylenir. İlk olarak, biz İran coğrafi alan, farklı bir ırk ve o bölgede yaşayan etnik grupların adı değil bilmek gerekir. Anadolu'da olduğu gibi ... bile Türk unsurları sordu gibi Azeri, Türkmen, halaçlar, Kashkais ve Khorasanians olarak ulusların egemenliği hakim unsurlardan bazıları. Sadece sık sık bölgeye göç ederek Kuzey Doğu gelen ve yerleşen Farsça ve alt etnik unsuru gibi. Kuzey Doğu bölgeye Türk unsurlar. Genellikle · hast değil İran Fars anavatanı olarak bilinen anlamına gelir. Fars de aslen güney Afganistan ve kuzey Hindistan'dan gelen halkların göç, bu alana gelip dedi. İran üzerinden Türkiye İslam aşina, iyi misin?

 

Bu doğru. Farsça Horasan ve Mezopotamya'da kitleler tarafından terk nedeniyle İslam yapılmıştır unsurları konuştu. Başka bir deyişle Türkler kredi geçmişi kabul etmek, İslam doğrudan Arapları değil, aynı zamanda İran elemanlarının şirkette İslam ile tanıdık olmamıştır. Bugün dil ve lehçelerde de Türk dini kelime Arapça yerine Farsça olduğunu. Bu kısmen Arapça hala Farsça Türkler arasında konuşulan o İranlılar arasında yaygın bir dini ifadesidir. Örneğin, kelime " 'Abe ettik" İran olduğunu. Ama İranlılar bugün Arapça kelime kullanmak için kelime "abdest" ortak. Türk kelimesi yaparken ellerinizin aldatmasın edilmiştir yıkama anlamına gelen " 'Abe ettik".Bu nedenle, İran Müslüman ve Müslüman milletler Anatoly bağlantıları arasında dini boşluklar önce hoş olmuştur. Başka bir nokta coğrafya yanı sıra Anadolu Türkleri Avtan biriydi sanki son 500 yılda, Selçuklu ve Safevi ve Kaçar hanedanları olarak Türk hükümetleri, İran oldu olmasıdır. Türkler Orta Asya'dan gelen değildi Batı'ya doğru ilerleme yolunda Anadolu'ya gelen, örneğin, uçakla ve hızlı bir şekilde geliyor. Onlar coğrafya uzun ömürlü. Hatta Osmanlı Türkleri ve çocuklar (Osman oğulları) kök Orta Asya'da bulunan fikrine ciddi bir eleştiridir. Bir görüşe, Türkmenistan sınırındaki kuzeydoğu İran'da kabilesinin, "Kai" köy "Qavvz birimi" ortaya çıkmasına göre. Geçenlerde bölgeye bir gezi oldu. Doğanın güzelliği olağanüstüdür. Türkiye'de Doğu Karadeniz gibi. Anadolu önemlidir - İran'ın Pers arasındaki ilişki dönem doğrudur?

 

Türklerden önce tarihin eski dönemlerinde İran ve Anadolu arasındaki ilişki, Anadolu'ya döndü. Örneğin, döneminde Anadolu'nun kuralı büyük devletlerin bir havlıyor tanık oldu. Selçuklu ve Osmanlı unsurları bu coğrafyaya genellikle Helenistik (Yunan) yaşamış önce tüm arkeolojik bulgular onları taklit ait sonra, sahip olduğu söylenir çünkü ne zaman bu dönemde Türkiye'nin arkeolojik çalışmalar genellikle verilir. Ön Helenistik iken, Hititler Bizanslılar vardı bölgede, ben bilgelik bu bölge Helenistik tarihsel vatan varsayalım ne olduğunu bilmiyorum. kapak ve bu çemberin dışında olması görünmüyor. Aynı şekilde Anadolu'da Pers kural hatırlatan bir şey var mı?

 

Tabii ki. Bildiğimiz Bugün çok iyi olduğunu Çanakkale kalede kalan Zerdüşt Tapınağı, Darius ve Foça ve bölgesel dramatik Aslahyyh Gaziantep bulundu Pers ait diğer bazı eserlerin adını yazılmıştır kırsal "Ne Küçük'ün bot," antik yazıtlar. Anadolu'da 200 yıllık dönemin havlayan kuralı vardı. Yani Anadolu ve İran arasındaki ilişki, İslam öncesi kadar uzanır. Mülkiyet ve bireysel beklentileri siyaset tarihinde önemli bir yerdir. gurur Sünni Sufi bir merkezde Şah İsmail. O, ancak, Shykhvkhyt ve kombine Krallığı etrafında takipçileri var biriydi. ilave Mhdygvnh davranış, Khyalprdazanhay gibi iddia "Ben de Shykhm kral ve tüm ı çalışması gerekiyor" şöyle. Bu tür düşünceler Osmanlı padişahı en büyük rakibi gördüğü ile, onun propagandacılar Anadolu, Osmanlı sultanı kendi arama takip etmek, kendi ve aşağılayıcı muamele işe çalıştı yayar. Aynı Hys ve Osmanlı Bys at Batı'ya lojistik lider. İşte siyasi bir sorudur. Portekiz How ile Şah İsmail'in ilişkisi?

Portekizce güney su yollarını kontrol çünkü Şah İsmail Katolik Prtghalyhay ve iletişim yakından idi. Portekiz ve diğer Katolik ülkelerde siyasi destek ve bugün devam etmektedir kendinden benzeri senaryoların teşvik olabilir - Batı'ya karşı Osmanlıların tehdidi ortadan kaldırmak ve Doğu dikkatlerini dönüm ve böylece enerji dağıtmak için, Şah İsmail kullanılmaktadır.

Benim için Şah İsmail gizemli konu henüz bunu çözmek için yönetilen değil olmasıdır. kalem adı "İmam Hüseyin" altında Şiirler temalar mistik derindir besteledi ve zevkle onları okumak.

Bazı Şii âlimler temelde o kaçtı ve örneğin, Hindistan'a göç zulüm katılmak için değil. Şeyh (Mslhaldyn) Saadi "çok sahip 10 ürünler Bkhsbnd ve kötü klimatolojisi iki kralların üzerinde Darvish" diyor.. Ne zaman oniki imamlar Osman (AS) nasıl olmuş?

Türbesi Medine'de Peygamberimiz (sav) harcama açısından sizin hac ve Shjrhnamhash, aynı zamanda çok güzel bir kitap olan ayet ve hadisler bkz oniki imamlar çağrıldığında. Bu çalışma Smanyhast. Osmanlı bu isimler İranlı bilim adamları tarafından yazılmaz. Bugün ise, Sünni toplulukların oniki imamların ortak inanç bu konuda mutsuz bazı Vahabi Araplar değil çünkü. Osmanlılar maydanoz gibi dinlerin Sünni veya Şii takipçileri vardı ama onlar oniki imamlar inanmıyordu, "Hadi" navigasyon ve pilot, "Valiollah" ve "Alerasoul" saygı işareti olarak bunu biliyordu, isimleri Peygamber kutsal türbe yazılmış. Mekke ve Medine Osmanlı egemenliği altında iken, onlar da Necef ve Kerbela'da en büyük yatırım oldu. Sanki bir kenara düşünülmektedir daha kapsamlıdır Osmanlı kültürünün coğrafyası ve kültürü ile bağlantılı olarak siyasi gerginlikler. siyasetçiler kesildi, iki ülke arasında kültürel alışverişi dahil edildi ne zaman biz bile görüyoruz. birçok tarihi mezarlıklarda Anatoly taş İsfahan, Tebriz adlarını görmek ve Şiraz onlara oyulmuş. Fatih Sultan Tebriz bilim adamlarının yüzlerce ve sanatçılar kazandı. Yeterince ilginç, Türkçe olarak Şah İsmail İran şiirleri ve şiir fatihi. Ama kardeşler kültür siyasetinde rakip vardı. siyasette daha sonraki dönemlerde, örneğin, Nader bugün Osmanlı uleması olumlu yanıt proje onlar tek bir devlet olan iki kişi vardı. Beşinci proje demek istiyorsun dindir?

 

Evet, Osmanlı gönderilen bir mektupta Nadir Şah diyor ki: Beşinci din olarak "Sen Şii alimler ben monarşiyi rahatladım ediyorum itiraf. . Bir kral "Ama dinin Osmanlı alimlerinin zaman tarafından yönetilen bir ulus beşinci en büyük din olarak Caferi kabul edebilir ki, bu nedenle teklifin Nader reddedildi.

 

Şimdi bu noktaya geldiğimizi, sana bir öykü anlatayım. resmi ziyaret sırasında, Türk heyeti ünlü Paşa istekli oldu. Bu kitapta var "Araştırma ve başarı," tırnak. Bir masa etrafında oturan iki taraf Ragheb Paşa bu yüzden konuştu başlar (Ben her iki müzakereci da etnik sol vardı hatırlatmak): "Biz büyük Sufi İbn Arapça Mhyyaldyn kurulduğu onun Alshjrhalnmanyh içinde müjdesini verdiği hükümet temsilcileri Alyhay; burada sen kimsin? "diğer tarafı meşruiyet arayışı içinde konuşmayı yapabilirsiniz. Nader Ne düşünüyorsunuz onun Rbarh önerdi?

 

Şahsen, İran Şahı ayrıca araştırılmalıdır öner düşünüyorum. kültürel birbirine çok yakın insanlar arasında birleşik bir topluluk oluşturmak için iyi bir fırsat oldu. Sünniler ve Şiiler şimdi bu mistisizme çok şey yararlanmıştır değil sakal ve makas. Ne yazık ki, daha biz makas ve bu devlet desteği büyük bir keyifle bazı yabancı güçler almak devam et. Ama sana çok ilginç bir şey söyleyeyim. Türk Kurtuluş Savaşı sırasında ünlü bilim adamları Şii şehit, öğretmen büyük bir görünümü vardı. O zaman şöyle dedi: "Türkiye'de İslam, Müslüman Halifesi üzerinde (kâfirler) iterek ve ülkeyi işgal etmeye çalışıyorlar; İngilizlere karşı savunma her Müslüman için zorunludur." Ve böylece Bağdat'a doğru hareket yapabilirsiniz takipçilerini organize çalışıyor. İslam birliği fikrinin kristalleşme de burada görülebilir. İki akla gelen zaman İran, Şii ve Sünni konudur. Tasavvuf, dünyanın iki din yansıtmak nedir?

 

Sünni ve Şii Sufi kültürü güzel bir araya. Mistisizme, İmam Ali (as) ve Ehl-i Beyt'in üstünlüğü (AS) 'vurgulandı. Erken İslam Pzyrshand iyi üç sıra halifesi olan ilave mahkum arkadaşlarından içinde. İmam Hüseyin'in (as) şehitliği belirtilen ve asla uzak hakkını şehit olanların görülebilir ve olumlu bir görünüm Emevi hanedanına Tasavvuf takipçileri çoğunlukla. hoşgörülü ve hoşgörüsüz olan uzmanlar, farklı görünümler arasında Osmanlı kontrolünün erken ve orta dönemlerinde. O zaman Sünni tarafından Şiilere karşı Sünni ve Şiiler sabırla davranışlarını tolere. Bu, ne yazık ki her zaman iki küçük gruplardan herhangi lehine değildir. Bu acı verici. Ne yazık ki, Hindistan, Pakistan, Afganistan, Irak ve Yemen aksilikler gibi düşük kültür düzeyi toplumlarda, her iki dinin takipçileri arasında meydana geldi. Tasavvuf, Sünniler ve Şiiler bazı yönlerini birbirlerine daha yakın zaman içinde bir tarafı ülkeye ölçekler neden özellikleri Bağlama. Özellikle bir yandan ve diğer tarafta Semineri arasındaki on dokuzuncu yüzyılın Alevi ve Bektaşi Dernekleri de, biz standartları düşüyor görüyoruz. İstanbul'da cami o İş imam bakın bu dönemde daha önce rahatsız edici tepkiler ve ilginç neden Şeyh manastır baba Karyaghdy olduğunu. her iki tarafta farklı dönemlerde ağır atım geldi olarak Vagrayyhayy gibi. Ben de o riski hissediyorum. bir taş çevreleri ve yabancı güçlerle Bazıları iki kuş ve onlar Sünniler ve Şiiler arasındaki farklılıkları ilerletmek için çalışıyoruz. Ancak, bu kıyamet işaretleri de vardır Peygamber alıntı. "Sürece her sonbaharda karşı iki büyük İslam mezhepleri Saat gibi." Allah şükürler olsun diyor anlatı, derin endişe vericidir. dogmatik ve anti ham hasat, mistisizm bazı Sünniler ve Şiiler, mistisizm bazı arbede doğru doğrudan gider maalesef işaretlenmiş yol götürmek zorunda anlamına gelir Sünniler uzakta geçirdi. İran ve Türkiye ile İran'ın ilişkilere kültürel ve diplomat olarak sizin sorumluluğunuz, nasıl görüyorsun?

İran-Türkiye ilişkileri bugün çoğu siyasi ilişkiler içinde sıkışıp kalırlar ve bunu risklerin olacağını düşünüyorum. bilimsel faaliyetlerde ve ulusların kardeşliği ve kültürler akış vardır Bu bize kim daha sakin şeyler görmek denemek inanıyorum. Ayrıca savaşta bile çadır kalderan gitti aynı insanların kültürel tabaka, aynı zamanda şiir okumak için bir araya toplantı ve sitar oynuyorlardı.

Biz bakmak daha yüksek bir ufka sahip uluslararası arenada İran'a karşı çıkanlara, temelde, Türkiye'nin karşı olduğunu görüyoruz. Türkiye gibi, İran karşı çıkanların düşünce olmamalı. Hakkında dönem Humeyni Ne düşünüyorsunuz?

 

Ben onların görüş ve sorunları ile o Şiiler ve Sünniler arasındaki köprü rolünü oynamak mümkün olduğunu fetvaları Ayetullah Humeyni, düşünüyorum. Örneğin, o bir Sünni imamın arkasında hac ve dua diğer yerlerde, hatta izin veya ifade Vahhabiler inanıyordu ezan olarak "Ali Allah" gerekli değildir ve önemli fetvalar olduğunu. kitle imha ve masum kitleleri öldürmek için, bu caiz değildir ".Bu büyük mistik etkilenmiştir kim diye oldu. O 30 yıl öğretti kitapta ders verirken belki de Türkler bilmiyordum, ama biliyor musun? "Msbahalans" olarak bilinen ilahiyat Yaratılış Sözlüğü Osmanlı Sheikholeslam MPH Molla değerli kitap Motorlar; o da kitabı Kafi vardır. teoloji bile yüksek lisansa biz Yaratılış Sözlüğü Molla kitap Motorları farkında değildir.

 

Ne yazık ki biz doğru onu anlamadı Sünnilerin bu yönünü takdir ve fırsat kayboldu. Hatta İran üzgünüm varlığı ile, ben doğru onun karakteri olarak tanımaz. Ben onlar kesildi anlamıyorum bahanesi ile detaylı bir ders Kuran'da yaşarken. Hatta bazı radikal Şii alimleri zaten Sünni ve Sufi suçladığı ve yaptılar. Kum yayımlandı Şiirler ayrı düşmeye. Şiirlerinden biri diyor ki, "pub Gshayyd cami I / gece ve gündüz gitmek ve ben okuldan nefret ediyorum." Ölümünden sonra, İran'da değişim bir sürü var mı?

Bugün ise bu rakam ortak sloganlar ise:. İran'da ". İran fakat İran gibi değil" "İran için tüm İran ve İran'a göre", "başka bir milletin İran üstünlüğü" Tabii ki bu aydınlar Gösterim açık ve ücretsizdir. Ama İran Shhrstanhast bugün, yöneticiler ve akademisyenler sorunları çok çok basit bir anlaşma düşünce alanını sınırlandırmak için ana nedeni olduğunu düşünüyorum.

Sünniler, tabii ki, böyle bir durum ile dünyada karşı karşıya. Ne yazık ki, bu alimler büyük arzusu dünyanın bütün insanlar, böylece tüm konuların Şii ya da Vahabi çözülecek olmasıdır. Doğal olarak, bu tür eylemleri karşı tarafında reaksiyonlar oluşturabilir. Tüm bunların ardından, ne şekilde size yapılmalı düşünüyorsunuz?

Tabii ki, bunu yapmak için biz doğruyu ve mistik yüksek kademelere ulaşmış akademisyenleri gerekir. Görünüşe göre o da mistisizm sorumlu koymak gerekir. Birleşmiş Milletler ana sloganı unutma Şeyh Sadi o oluyor Müslüman mistik dile "Adem'in çocukları uzuvların birbirlerine bulunmaktadır."

dünyanın düşüncesi görmek ve birbirlerine camilerde intihar saldırıları yapanların düşünce düzeyinde yapılacak. Ne yazık ki, İslam dünyası diğerleri parmak kolayca fark edilir işaret alışmış. Biz daha sonra ilk her şeyi doğru inşa etmeliyiz. Bugün Mvlanahayy söyleyerek korkunç ihtiyacı vardır, "Biz gelecek sezon için / saman bağlamak için geldim."

دو شنبه 14 فروردين 1396برچسب:,

|
 


Ben bu site iyi bir zaman Rabraytan umut
Venüs Şah Heidari

 

 


تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان اخبار دانشگاه پیام نور و آدرس pnuakhbar.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





چت رامسر
طراحی چت روم
اسپرت اریو
اپشن اریو z300
کادو تولد

 

 

İlginçtir ki, bir Türk bilim adamının katkıları medeniyet
استانبول
اقتصاد ترکیه
turk iran
turk iran
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان
ارزیابی وبررسی طرح جامع شهراصفهان
Türkiye Türkiye esasen İran Territory bir kombinasyonudur. Türkiye ikinci .kshvr olduğunu
İran dünyanın ikinci Türktür
İran ile bağlantılı Türkiye'nin büyüklüğü çoğu Türklerin Tayyip Erdoğan .rjb olduğunu fark
İran tarafında ikinci ülke Tvrkyh Türk Recep Tayyip Erdoğan olduğunu. İran Türk an.
İranlı Türkler Türkler İran halkının çoğunluğu mu
Rkan Chaplq- Azna
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?
iran Türklerinin nüfusu nedir?

 

 

RSS 2.0

فال حافظ

قالب های نازترین

جوک و اس ام اس

جدید ترین سایت عکس

زیباترین سایت ایرانی

نازترین عکسهای ایرانی

بهترین سرویس وبلاگ دهی



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت: